Pohjois-Suomi

Mainos

Kä­rä­jä­oi­keuk­sien toi­mi­paik­ko­jen määrä vähenee 21:llä - Kemin ja Ylivieskan kä­rä­jä­oi­keu­det lakkautetaan

Pohjois-Suomi 19.12.2017 17:48
Kaleva

Käräjäoikeuksien toimipaikkojen määrä putoaa nykyisestä 57:stä 36:een. 

Pohjois-Suomessa käräjäoikeuspaikkakunniksi jäävät Kajaani, Oulu ja Rovaniemi, eli Kemin ja Ylivieskan käräjäoikeudet lakkautetaan. Uudistuksen seurauksena käräjäoikeus tai kanslia lakkaa kaikkiaan 12 paikkakunnalta. 

Lisäksi Kemiin ja Ylivieskaan jäävät erilliset kansliat. Istuntopaikkoja jää Kittilään, Ivaloon, Kuusamoon, Sodankylään ja Utsjoelle. Käräjäoikeuden kansliat lakkautetaan Sodankylästä, Raahesta ja Kuusamosta. Istuntopaikat lakkaavat Torniosta, Pudasjärveltä, Suomussalmelta ja Kemijärveltä. 

Muita käräjäoikeuspaikkakuntia ovat jatkossa Espoo, Helsinki, Hämeenlinna, Joensuu, Jyväskylä, Kouvola, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Maarianhamina, Mikkeli, Pori, Seinäjoki, Tampere, Turku, Vaasa ja Vantaa.

Erillisiä kanslioita jää Kemin ja Ylivieskan lisäksi Kokkolaan ja Hyvinkäälle. Istuntopaikkoja taas jää 12 paikkakunnalle, joita ovat Inari (Ivalo), Kauhava, Kittilä, Kuusamo, Nurmes, Porvoo, Raasepori, Rauma, Salo, Savonlinna, Sodankylä ja Utsjoki.

Nykyisistä istuntopaikoista lakkautetaan 14, joita ovat Alajärvi, Alavus, Kauhajoki, Kemijärvi, Kemiönsaari, Kirkkonummi, Kristiinankaupunki, Kuhmo, Pieksämäki, Pietarsaari, Pudasjärvi, Suomussalmi, Tornio ja Uusikaupunki.

Vuoden 2019 alusta muodostettavien yhteensä 20 käräjäoikeuden tuomiopiirit ja kanslia- ja istuntopaikkakunnat vahvistettiin 19. joulukuuta. Muutos tulee voimaan vuonna 2019.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Digiloikalla me hoidamme tämänkin. Älypuhelimiin oma oikeus -sovellus, jolla kukin voi ajaa asiansa alusta loppuun, tuomion julistamiseen asti.
Mikäli antaa itselle vankeustuomion, saa plussapisteitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin Suomea ajetaan alas, kun ruuhkautunutta oikeusjärjestelmää supistetaan. Ei järjen hiventäkään näissä hallituksen toimissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylivieskassa saa iopettaaki kun ei mitään valvontaa ole kelkoilla ajetaan pitkin kevyenliikenteen kaistoja eikä käydä edes paikalla vaikka joka talvinen homma mopot ajaa nokitien alikulusta joka ikinen aamu ja ilta ihme ettei henkiä mene poliisi ei vaivaudujostain syystä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäs tuosta viekää kaikki yritykset,laitokset kehä kolmosen sisäpuolelle,niin saavat herrat mitä ovat halunneet.
Rikollisten lista vaan senkun kasvaa pohjoisessa,ja asiat jäävät hamaantulevaisuuteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perustuslain takaama "access to court" on muutenkin pelkkä vitsi. Ainoastaan hyvin vähävaraiset (sekä turvapaikanhakijat) saavat maksutonta oikeusapua, harvojen suur-rikkaiden ei tarvitse välittää mitä käräjöinti maksaa, mutta enemmistö kuten tavallinen keskiluokka ei saa oikeutta kun ei uskalla suurien kulujen vuoksi lähteä käräjöimään edes selvässäkään asiassa! Vielä tämän lisäksi satojen kilometrien matkat lähimmän tuomarin luo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laittakaa nyt koko oikeuslaitos kiinni. Näin säästöä tulee koko valtakuntaan tasapuolisesti. Ei tule eriarvoisuutta Pohjoisen ja Etelän välillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kriminaalit joutavat matkustaa kauemmaksikin tuomiolle. Ei rehellinen istuntosalia kaipaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kepu ajaa maaseudun palveluita alas ja ajaa ihmisiä kehittyviin kaupunkeihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomuslaista keskittämistä. Jospa se joskus loppuisi niin kuin demareille kävi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja Lapin itäosassa lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Merja Kyllönen ylivoimainen !

263 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eri ikäluokkien kulutusmahdollisuudet ja -tottumukset

yli 50% eläkeläisistä saa eläkettä alle 1500€/kk. Yli 50% työttömistä yksinhuoltajista saa erilaisten tukien myötä rahaa... Lue lisää...
Älä lässytä

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.1.

Naapurit

19.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image