Pohjois-Suomi

Joulu on jo tulossa

Halpa-Hallin Ylivieskan liikkeessä talousosaston myyjänä työskentelevä Marja-Liisa Niemi ja myymäläpäällikkö Janne Kurikkala asettelevat ensimmäisiä joulutavaroita hyllylle. Vaikka joulukoristeet ovat jo myynnissä, joululauluja liikkeessä soitetaan vasta paria viikkoa ennen joulua.
Pohjois-Suomi 4.10.2010 0:00
Minna Akimo
Kesä on hädin tuskin vaihtunut syksyksi, kun kauppojen hyllyille ilmestyvät jouluvalot, tontut ja enkelit. Ensimmäiset jouluiset postimyyntikatalogit putosivat postilaatikoihin jo syyskuun puolessa välissä. Jo nyt kaupoista voi ostaa lyhtyjen lisäksi tonttukoristeita.

Ei ihme, jos joka vuosi herää sama kysymys: tuleeko joulu vuosi vuodelta aiemmin?

"Jos syksy on kylmä ja sateinen ja harmaa, ihmisten mielestä joulu tulee oikeaan aikaan. Jos taas lämpimät syysilmat jatkuvat pitkään silloin voi herätä ihmettelyä, miten joulu tulee näin aikaisin", Halpa-Hallin myymäläpäällikkö Janne Kurikkala Ylivieskasta tietää.

Kurikkalan mukaan Halpa-Hallissa joulukausi on jo vuosikausia aloitettu syys-lokakuun vaihteessa. Silloin alkaa kalusteiden rakentaminen joulutavaroiden esillepanoa varten ja ensimmäiset joulutavarat ilmestyvät hyllyille. Siitä seuraavat kaksi ja puoli kuukautta ovat vuoden tärkeimmät päivät.

"Innokkaimmat jouluihmiset kaivelevat jo kauppojen käytäville tuotuja rullakkoja etsiäkseen, millaisia uusia joulutavaroita tälle kaudelle on tullut. Kiinnostavaa on sekin, että vaikka monet päivittelevät joulunkauden alkamista, niin joulutavaroiden myynti lähtee liikkeelle heti, kun ne tulevat esille", Kurikkala sanoo.

Lue maanantain Kalevasta, joko joulupukeilla on vientiä

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suuri sotaharjoitus 2021

Tällaista se Venäjä saa sotimisellaan ja pullistelullaan aikaan, muidenkin pitää varautua sen mahdolliseen agressioon. Lue lisää...
IRVIN

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.4.

Naapurit

21.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image