Pohjois-Suomi

Jokilaaksojen poliisin rikosten sel­vit­tä­misp­ro­sent­ti valtakunnan paras

Pohjois-Suomi 18.1.2013 12:41
Kaleva

Jokilaaksojen poliisin rikosten selvittämisprosentti oli vuonna 2012 valtakunnan paras.

Jokilaaksojen poliisin mukaan alueen turvallisuustilanne on pysynyt hyvänä. Poliisin hälytystehtävien määrä väheni myös Jokilaaksoissa samaan tapaan kuin valtakunnallisesti.

Poliisin tietoon tulleiden rikosten määrä oli selvästi vuotta 2011 pienempi: rikosten määrä laski noin 7,6 prosenttia. Kaiken kaikkiaan Jokilaaksojen poliisilaitoksen alueella kirjattiin reilut 16 000 rikosta vuoden 2012 aikana.

Poliisin mukaan ennaltaestävillä toimilla kyettiin vaikuttamaan erityisesti ajoneuvoihin kohdistuneeseen rikollisuuteen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Jokilaakson poliisi tutkii jos sattuu huvittamaan! Ja useimmiten niitä ei huvita! Niillä on parempaakin tekemistä esim. Syöminen ja pullakahvit! Jutut venyy ja jos sattuu olemaan joku tuttu tai naapuri syytettyjen penkillä niin sitten vähätellään rikosta ja jätetään se kokonaan tutkimatta..näytön puuttuessa toki!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä Jokilaaksoissa rikokset tehdäänkin keskellä kirkasta päivää ja useiden silminnäkijöiden läsnäollessa.Torillakin harrastetaan kaikenlaista riettautta kesken markkinoiden. Helppo sellaiset on selvittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime vuoden alussa poliisiylijohtaja Mikko Paatero kirjoitti blogikirjoituksessaan, että koko maassa poliisi onnistui selvittämään vuonna 2011 vain 12 prosenttia sellaisista omaisuusrikoksista, joiden tekijät eivät jääneet heti kiinni. Kaiken kaikkiaan vuosina 200-2011 keskimäärin poliisi selvitti yhden rikoksen kymmenestä (selvitysprosentti 13,3), jos rikoksen tekijä ei ollut selvillä rikosilmoitusta kirjoitettaessa. Keskiarvoa painaa alas omaisuusrikosten suuri määrä ja huono selvitysprosentti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä on totuus Jokilaaksojen poliisin toiminnasta. Tästäkään Jokilaaksojen poliisi ei löytänyt yhtään rikosta. KRP:n apulaispäällikkö kuitenkin siirsi asiat poliisihallitukselle ja valtakunnansyyttäjävirastolle.

http://valtuustoaloite.blogspot.fi/2012/12/eduskuntakysely.html

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.fi/2012/12/poliisihallitukselle-ja.html

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa työtä Jokilaaksojen poliisilta! Kiitos siitä! Kaikkia tapahtuneita rikoksia ei kyllä ilmoiteta ollenkaan poliisille, joten rikosten määrän väheneminen on vain poliisin tietoon tulleiden rikosten vähenemistä, eikä kokonaisrikollisuuden vähenemistä? Piilorikollisuuden tarkka määrä ei ole kenenkään tiedossa, mutta kaikki kyllä tietävät sen, että piilorikollisuutta on kyllä ja melkoisen paljonkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vähän kyllä kummastuttaa ...eikös joku aika sitten ollut uutinen, että Jokilaaksojen selvitysprosentti on laskenut ? Voihan se tietysti olla niinkin, että muualla valtakunnassa prosentti laskenut vielä enemmän...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä teillä on hyvät rosentit ja voivat ne pysyäkkin, kun jokilaaksoissa ei juuri ennää polliisia näy. Kiinnijäämisriski kun on nolla. Tämä poliisien harvennus on sikäli hyväa paateroa, että kansalaiset oppivat pelkäävät turvallisuutensa ja henkensä puolesta ihan ite niin ettei rikoksia edes satu. Mutta kun sattuu, on apu kaikana!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Kaleva.fi suosittelee

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

272 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Kun päähenkilömme hallituskausi päättyy voimme tehdä yhteenvedon henkilömme ammattitaidosta, ja se ei ole raponen, on se... Lue lisää...
oppositio odottaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.6.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image