Pohjois-Suomi

Itä-Lapin kunnissa selvitetään sote-palveluiden siirtämistä Lapin sai­raan­hoi­to­pii­rin vastuulle

Pohjois-Suomi 7.3.2018 22:36
Kaleva

Itä-Lapin kunnat ovat päättäneet käynnistää selvitystyön sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä ympäristöterveydenhuollon palveluiden siirtämisestä Lapin sairaanhoitopiirille vuoden 2019 alusta.

Selvitys koskee Kemijärven, Sallan, Savukosken ja Pelkosenniemen sote-palveluja. Jo aiemmin Muonion ja Enontekiön terveydenhuollon kuntayhtymän toiminta siirrettiin Lapin sairaanhoitopiirille.

Sairaanhoitopiiri on kertonut olevansa valmis ottamaan myös muiden jäsenkuntiensa sote-palvelut hoitaakseen, jos kunnat päättävät siirtää järjestämisvastuunsa. Tällöin sairaanhoitopiiri vastaisi koko toiminnasta samojen lakien ja velvoitteiden puitteissa kuin kunta. Kunta korvaisi palveluiden järjestämisestä aiheutuneet kustannukset Lapin sairaanhoitopiirille siten, että sairaanhoitopiirin muille kunnille ei aiheudu siirrosta tai uusista toiminnoista kustannuksia.

Selvityksen tavoitteena on luoda yleiskuva siitä, mitä tarkoittaisi jos Lapin sairaanhoitopiiri olisi järjestämisvastuussa palveluiden järjestämisestä vuoden 2019 alusta. 

Kuntalaisilla ja yhteistyötahoilla on mahdollisuus kommentoida omalta osaltaan järjestämisvastuun siirron mahdollisia vaikutuksia. Palautetta voi antaa vastaamalla kyselyyn tai ottamalla yhteyttä selvityshenkilöihin. 

MAINOS

Kommentoi

Tuo nyt on täysin järjetön sekä kallis suunnitelma ja toisekseen onko edes nykylain puitteissa mahdollista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

293 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Toisinaan sitä on vaikea uskoa lajitovereidensa ajattelukyvyn olemassaoloon. Siitä on kammottavan vähän merkkejä maailma... Lue lisää...
aery

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image