Pohjois-Suomi

Mainos

Huumekuski kaahasi poliisia pakoon Torniossa, auto päätyi katon kautta ympäri

KUVA: Heikki Uusitalo
Pohjois-Suomi 19.12.2016 9:33 | Päivitetty 19.12.2016 9:34
Kaleva

Huumekuskin pakomatka aiheutti useita vaaratilanteita Meri-Lapissa sunnuntaina iltapäivällä. Kaahailu päättyi siihen, kun henkilöauton kuljettaja ohitti toisen ajoneuvon Kirovskinkadulla ja menetti sen jälkeen ajoneuvonsa hallinnan. Henkilöauto luisui vasen kylki edellä tien oikean laitaan katkaisten valaisinpylvään. Sen jälkeen auto meni katon kautta ympäri ja jäi kyljelleen ojaan.

Autossa oli kuljettajan lisäksi kolme henkilöä. Kukaan heistä ei loukkaantunut.

Tapahtumat saivat alkunsa kello 16:n aikaan Kemi-Tornion moottoritieltä, Rovaniemen liittymän kohdalta, josta oli tullut ilmoitus rattijuoposta. Kyseinen ajoneuvo oli ollut matkalla Tornion suuntaan.

Poliisipartio oli kehottanut kuljettajaa pysähtymään kytkemällä päälle hälytysvalot ja pysäytysvalon. Kuljettaja ei kuitenkaan pysähtynyt, vaan kiihdytti poliisia pakoon. Henkilöauton nopeudeksi mitattiin moottoritiellä 180 kilometriä tunnissa, kun nopeusrajoitus oli 100 kilometriä tunnissa.

Moottoritieltä henkilöauto kääntyi Raumontielle ja jatkoi matkaansa Ala-Raumon suuntaan. Auton nopeus oli enimmillään 115–120 kilometriä tunnissa, kun alueen nopeusrajoitukset olivat 50 ja 60 kilometriä tunnissa. Kuljettaja aiheutti kaahailullaan ja ohittelullaan useita vaaratilanteita.

Kuljettajalle tehty huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille. Puhalluskokeen perusteella hän ei ollut käyttänyt alkoholia.

44-vuotiasta mieskuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mulle on jäänyt vähän epäselväksi tuo termi "huumekuski" eikö se tarkoitakkaa, että kuskasi huumeita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi tältäkään kuskilta ei takavarikoida autoa. Sakothan tuosta tulee ja ne joutuu joku kirjoittamaan ylös mutta niitä ei tarvi maksaa joten kuski pääsee jatkamaan autoilua heti kun auto saadaan takaisin tielle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mä vähän veikkaan että kyseisellä autolla ei enään ajeta, voi olla sen verran solmussa jos kylki eellä katkassu valotolpanki :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se auton takavarikoiminen ole ratkaisu näihin ongelmiin. Hörhöjen ajoneuvot ovat yleensä joko varastettuja tai lainassa joten se siitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Linnanmaan prisman parkkialue, sakot!

Homma on mennyt tuohon, koska viereisten talojen asukkaat/ heidän vieraansa ovat vallanneet Prisman parkkipaikan yötä-pä... Lue lisää...
Aivan oikea päätös

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

19.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image