Pohjois-Suomi

Hovioikeus tuomitsi Raahessa puukottaneen usean vuoden vankeuteen – toiseen mieheen kohdistuneet syytteet avunannosta hylättiin

Pohjois-Suomi 5.3.2018 12:12 | Päivitetty 5.3.2018 15:21
Kaleva

Rovaniemen hovioikeus on kumonnut tuomion, jonka Ylivieska-Raahen käräjäoikeus langetti vuonna 1995 syntyneelle miehelle avunannosta tapon yritykseen.

Käräjäoikeus oli antanut miehelle kahden vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistuksen.

Kyseessä on vuonna 2017 Raahessa sattunut tapaus, jossa vuonna 1986 syntynyt Jani Aukusti Kosamo puukotti toista miestä kerran kääntöveitsellä. Tapahtumaa edelsi epäilys 70 euron varastamisesta.

Käräjäoikeus tuomitsi Kosamon neljän vuoden ja kolmen kuukauden vankeuteen. Vuonna 1995 syntynyt mies puolestaan tuomittiin tapon yrityksen avunannosta sillä perusteella, että hän oli tietoinen puukottajan kiihtyneestä mielentilasta ja oli nähnyt hänellä veitsen. Hän oli myös selvittänyt uhrin puhelinnumeron ja olinpaikan. Puukotus ja sitä edeltänyt käsirysy tapahtui yksityisasunnossa.

Rovaniemen hovioikeuden mukaan näistä asioista huolimatta ei näytetty, että mies olisi tahallaan auttanut Kosamoa tapon yrityksessä. Mies oli myös mennyt väliin ja estänyt puukottajaa lyömästä uhriaan toista kertaa.

Mies valitti tuomiostaan. Hovioikeus hylkäsi syytteen tapon yrityksen avunannosta ja kumosi miehen tuomion.

Myös puukotuksesta tuomittu Kosamo valitti käräjäoikeuden tuomiosta ja vaati syytteen hylkäämistä. Hän katsoi syyllistyneensä enintään törkeään pahoinpitelyyn.

Hovioikeus ei hylännyt syytettä, mutta kohtuullisti rangaistusta kolmeen vuoteen ja kymmeneen kuukauteen.

MAINOS

Kommentoi

Ylivoimaisen viisaita nämä hovioikeuden tuomarit. Ovat selvännäkijöitä ja pystyvät lukemaan jopa ajatuksia. Pystyvät jälkeenpäinkin tietämään mitä oikeasti tapahtui.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

69
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
64
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
59
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
37
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
33
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
28
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
27
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta aamuyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

184 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Sipilä jatkoon! Höpö höpö, mies joka luulee että kun rangaistaan köyhiä, eläkeläisiä, työttömiä, opiskelijoita, eläkeläi... Lue lisää...
Härski

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image