Pohjois-Suomi

Hovioikeus antoi päätöksen Hiek­ka­särk­kien ra­vin­to­la­puu­ko­tuk­ses­ta – mies tuomittiin tapon yrityksestä vankilaan

Pohjois-Suomi 6.3.2018 12:27
Kaleva

Rovaniemen hovioikeus on tuominnut vuonna 1990 syntyneen Sami Ilmari Anttiroikon kolmeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankilaan tapon yrityksestä.

Hovioikeuden mukaan mies syyllistyi rikokseen, kun hän löi toista miestä neljä kertaa kääntöveitsellä selkään Kalajoen Hiekkasärkillä viime toukokuussa. Uhri sai puukotuksessa hengenvaarallisia vammoja. Puukoniskut aiheuttivat miehelle muun muassa niin sanotun veri- ja ilmarinnan. Lisäksi uhrilla oli kaksi haavaa jalassa.

Väkivallanteko tapahtui ravintolan terassilla. Miehillä oli tullut sanaharkkaa, ja he olivat käyneet käsiksi toisiinsa. Tappelun vuoksi käräjäoikeus tuomitsi myös puukotuksen uhriksi joutuneen, vuonna 1991 syntyneen miehen pahoinpitelystä 40 päiväsakkoon. Kyseessä oli 1160 euron summa.

Anttiroiko oli valittanut Ylivieska–Raahen käräjäoikeuden tuomiosta Rovaniemen hovioikeuteen. Anttiroikon mukaan hän ei ollut puukottaja, sillä veitsestä ei löytynyt hänen DNA-tunnistettaan. Lisäksi hän totesi, että kyseessä ei ollut tapon yritys vaan törkeä pahoinpitely. Anttiroiko vetosi perusteluissaan siihen, että puukon terä ei ollut erityisen pitkä eikä teosta aiheutunut hengenvaaraa.

Hovioikeus ei kuitenkaan muuttanut käräjäoikeuden tuomiota. Oikeus perusteli Anttiroikon syyllisyyttä todistajien kertomuksilla. Lisäksi todettiin, että veitsen kahvasta oli löytynyt usean ihmisen DNA:ta, minkä vuoksi tulos ei ollut vertailukelpoinen. Oikeuden mukaan teko myös täytti tapon yrityksen tunnusmerkistön. Se piti kääntöveistä tehokkaana tekovälineenä. Lisäksi iskut olivat osuneet selkään ja kylkeen, jossa sijaitsee elintärkeitä ja helposti vaurioituvia sisäelimiä ja verisuonia.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

293 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Toisinaan sitä on vaikea uskoa lajitovereidensa ajattelukyvyn olemassaoloon. Siitä on kammottavan vähän merkkejä maailma... Lue lisää...
aery

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image