Pohjois-Suomi

Mainos

Hirsikoulu avasi ovensa Pudasjärvellä – "Be­to­ni­ra­ken­nus­ten takia jouduimme hirteen"

Pudasjärven hirsikoulu avattiin oppilaille keskiviikkona. KUVA: Teija Soini
Pohjois-Suomi 10.8.2016 21:56
Eetu Halonen

Pudasjärven uunituore hirsikoulu avasi ovensa oppilaille keskiviikkona. Uuden lukuvuoden tässä hirsilinnassa aloitti noin 700 oppilasta aina alakoulun tenavista lukion abiturientteihin.

Hirsikoulun avajaisseremonia alkoi keskiviikkona yhdeksältä aamulla rakennuksen sisäpihalla. Sää tosin yritti tehdä juhlallisuuksille tenät, mutta koulun värikkäät ulkoseinät ja kirjava joukko pihalle kokoontuneita alakoululaisia päihittivät tummien pilvien luoman yleisen harmauden.

Sade tosin onnistui hieman peittämään alleen kaupunginjohtaja Tomi Timosen avajaispuheen. Sen sijaan ekaluokkalaisen Miro Niskasaaren juhlallista tehtävää punaisen nauhan leikkaajana ei sää – eikä ympärillä herhiläisten tavoin pörrännyt toimittajalauma – haitannut. Sakset pysyivät napakasti kädessä.

Seremonioiden päätteeksi alakoululaiset poistuivat pihalta sisätiloihin maahan levitettyä punaista mattoa pitkin. Samaan aikaan ilmoille pärähtivät sulosoinnut Petri Ahon saksofonista. Voisi oman kouluvuotensa kai pöllömminkin aloittaa.


Sisäilmaongelmat johtivat muutokseen

Pudasjärven kaupunginhallituksen puheenjohtajan Vesa Riekin (kesk.) hymy paistoi keskiviikkona kuin Naantalin aurinko.

– Kerrankin tuntuu poliitikosta hyvältä, Riekki vitsaili hirsikoulun aulassa.

Ihan syystä tuntuukin. Pudasjärvi on paininut kaupunkiin 1960- ja 70-luvuilla rakennettujen betonikoulujen sisäilmaongelmien kanssa pitkään. Näiden ja muutamien muiden betonirakenteisten julkisten rakennusten käyttöiäksi on osoittautunut 30–40 vuotta.

Remontit ja muut puhdistustoimenpiteet eivät ole auttaneet, vaan ne ovat paikoin jopa pahentaneet tilannetta. Muutosta lähdettiin hakemaan viime vuosikymmenen lopulla.

– Betonirakennusten takia jouduimme hirteen, Riekki naurahtaa.

Katso kuvia uudesta hirsikoulusta.

Lue lisää 11.08.2016 Kalevasta.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (96)

Otsikko olisi yhtä hyvin voinut loppua "päädyimme hirteen" jolloin se olisi ollut kieliopillisesti oikeammin mutta silti kaksimielinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennemmin ruma silta kuin sairaat oppilaat.Kauneus on katsojan silmissä.Eiköhän sillan jälkeen oleva hieno koulu saa unohtamaan sillan....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella tyhmä nimi tuo hirsikampus. Suomalaisesta hirrestä tehdylle koululle pitää antaa hyvä suomalainen nimi eikä mitään kampusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä se hirsi yhtenä rakennusmateriaalina mitään pelasta, kun rakennukset ovat muuten samanlaisia betoni-lasi-teräshäkkyröitä kuin muutkin ongelmakohteet. Miksi katto pitää puhkaista tuommoisilla tötteröillä, kohta on vesi sisällä. Harjakatto keksittiin jo ajat sitten, mutta arkkitehdeille se ei kelpaa. Sääli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liimahirret tuo ilmaan päästöjä joista kukaan ei tiedä mitään jopa vaarallisia kaasuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyinen ilmanvaihto ei sovellu hirsirakenteelle joten homeessa on kohta koulu ja lasi-ikkunoista vuotaa vettä sisään.Nykyiset iv-koneet ei koskaan toimi oikein..säädöt pielessä jne.ilmanvaihto pitää säätää ilmanpaineen mukaan ja sitä tuskin.Kiinteistön hoito erittäin vaativa laji..katsotaan 10 vuoden kuluttua..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

80-vuotta vanhassa hirsitalossa asutaan, eikä ainakaan vielä ole hometta näkyny.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se sinun hirsimökkisi on rakenteeltaan vähän erilainen kuin tuollainen sekasikiö jossa on hirttä näön vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On yli satavuotta vanha hirsitalo jossa käydään ja sekin Pudasjärvellä , ei hajuja ei hometta, taidat kateuttaan höpistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, hyvä, mutta betoniviidakosta taidettiin joutua asfalttiviidakkoon. Tuo piha ..... järkyttävää asfalttia. Ei nurmea. ei pensaita ei kasvillisuutta, vain mustaa asfalttia. Masentavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän ole muovimattoa tai kalvoja maanvaraisissa lattioissa? 10 vuotta vanhalla Metsokankaan koululla muovimatot aiheuttivat sisäilmaongelmia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erinomaista.
Poikkeuksellista viisautta asettaa kerrankin ihmiset, varsinkin lapset, kaiken muun edelle.
Sitä varten elämämme on - eikä missään tapauksessa yritysten voittojen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (96)
Mainos
Mainos

Uutisvirta

86
Mikä ihme meni pieleen 35 vuotta sitten? Sekä suomalaisten koulutustaso että älykkyys kääntyivät laskuun
75
Ely-keskus: Pohjantien sillat eivät kestäkään raskaita kuormia – siltaremontti voi viivästyä 2–3 vuotta ja lisäkustannuksia tulee
47
Lindström Ylellä: Oikeus opiskella työttömyysetuudella eduskunnan käsittelyyn maaliskuussa
40
Tyrnäväläisen muistisairaan omainen epäilee vilppiä kotiäänestyksessä – Vaalilautakunta: kaikki sujunut ohjeistuksen mukaan
36
Suomella ei ole Norjan aikeita kieltää turkistarhausta – eläinten vedensaantiin tulossa uutta
31
Kukkonen ei hätkähdä kohinaa ympärillään – "Isossa kuvassa vain hyvä asia"
29
Hanna Sarkkinen juhli Forbesin listalle pääsyä syömällä piiraan Lidlin parkkipaikalla – "Iso ja häkellyttävä huomionosoitus"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi keskiyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio ja Kittilä lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

268 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Väyrynen hurjassa nousussa

Väyrysen kannatus verrattuna Vanhasen kannatukseen on jo sitä luokkaa, että presidentinvaalista on tulossa Sipilälle neu... Lue lisää...
kansa neuvoo

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

23.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image