Pohjois-Suomi

Mainos

Henkilöauto törmäsi 9-vuotiaaseen Rovaniemellä, tyttö loukkaantui

Pohjois-Suomi 14.9.2017 14:36
Kaleva

Polkupyörällä liikkunut 9-vuotias tyttö sai vammoja alaraajoihin, kun henkilöauto törmäsi häneen Rovaniemen Nivavaarassa torstaiaamuna hieman ennen kello kahdeksaa. Lapin poliisi kertoo, että tytön vammat eivät ole hengenvaarallisia. Lapsella oli kypärä päässään.

Onnettomuus tapahtui koulujen lähellä Nivavaarantien ja Kairakujan risteyksessä suojatiellä, joka on merkitty pyörätien jatkeeksi. Autoilijan tulosuunnassa oli liikennemerkki, joka varoitti lapsista. Lisäksi ennen suojatietä oli hidastetöyssy.

21-vuotias kuljettaja sai sakkoja. Lisäksi hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon liikenneturvallisuuden vaarantamisen sekä vakavan piittaamattomuuden vuoksi.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Kovat sanktiot autoilijalle, vaikka jutusta saa sen käsityksen että pyöräilijä olisi ollut väistämisvelvollinen. Pyörätien jatke tai hidastetöyssy eivät tee autoilijasta väisämisvelvollista. Toisaalta, lapsi liikenteessä on aina liikkuva varoitusmerkki.
Googlen street viewissä ei töyssyä näkynyt, kuvat ovatkin lähes 10 vuotta vanhoja...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisessa ei kerrota miksi autolija oli väärässä ja sai tuomionsa. Oliko autolijalla väistämisvelvollisuus? Pyörätien jatke ei ole sama asia kuin väistämisvelvollisuus, se vain oikeuttaa pyöräilijän ajamaan suojatien yli. Auto saattaa silti olla oikeutettu ajamaan "ensin". Hidastetöyssyllä ei myöskään ole mitään tekemistä sen kanssa kumpi väistää ensin (paitsi kävelijän kanssa, jolloin auto väistää aina).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumipyryn vuoksi. Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi iltayöstä alkaen Lapin länsiosassa lumipyryn vuoksi. Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Lapin itäosassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sopeutumiseläkkeet

Minuakin ihmetyttää todella suuresti, että miksei Susanna Koski esimerkiksi anna mitään vinkkiä Suvi Lindeenille noista ... Lue lisää...
Älli

Jari ja sarjakuvat

Jari

19.11.

Naapurit

23.11.

Fingerpori

23.11.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image