Pohjois-Suomi

Haapajärven pe­rus­suo­ma­lais­ten sihteeri kirjoitti uhkaavia viestejä Facebookissa

Pohjois-Suomi 28.3.2012 15:45
Kaleva

Haapajärven perussuomalaisten sihteeri Juha Parkkila on kirjoittanut uhkaavan oloisia viestejä Facebookissa. Parkkila kirjoitti viestinsä ”Onko keskuudessamme Breivikin kaltainen?” -ryhmän seinälle maanantaina.

Yhdessä viestissä luki, että ”9mm On ainut ratkaisu!!” ja toisessa ”Mulla on enempi aseita kun tuolla Ranskan homolla ja idioottihan se oli!!”

Viestit on myöhemmin poistettu, mutta jäljelle on jäänyt viesti, jossa lukee ”Noniin antakaa osotteiteita niin täältä lähtee Parkkila liikkeelle muutaman kaverin kans!!”

Parkkilan mukaan hänen kirjoittamansa kommentit ovat vain heittoja.

”Mihin muuhun sitä paineet purkaa? Parempihan se on nettiin kirjoittaa kuin tehdä niitä oikeasti”, Parkkila sanoo.

Parkkilan mukaan hänen kommenttinsa ovat tarkoitettu sellaisille, jotka ymmärtävät niiden olevan huumoria.

Parkkila on ollut Haapajärven perussuomalaisten sihteerinä vuoden. Puoluejohto ei ole antanut hänelle palautetta kirjoittelustaan.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (54)

Tämä koijari oli ns. face kaverini, oli muutama muukin persu. Eipä ole enää ollut aikoihin. Kyllästyin tyystin kun ei mitään asiaa tullut yhtään keneltäkään vaan pelkkää suun pieksentää. Kuten tälläkin pojalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei nämä persujen vitsit oikein jaksa enää naurattaa - ei ainakaan läheskään siinä määrin kuin itse puolue.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitettavasti tämä on aika yleistä. Soini ei näitä saa kuriin ja todellinen vaara on, että joku näistä pikkubrevikeistä aktivoituu. Brevik toimi yksin, mutta hän ei todellakaan ole ajatuksineen yksin. Persut, häätäkää nämä suomen sisulaiste pois, pyydän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huumorin piikkiin laitettu laiton uhkaus on siltikin se, laiton uhkaus, josta voi joutua edesvastuuseen. Sitähän nämä persujen "huumoriveikot" eivät millään tunnu käsittävän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laillinen uhkaus on esim. jos sanot lapsellesi "Et saa jälkiruokaa jos et syö oikeaa ruokaasi". Myös ylinopeuden ajaminen on kielletty sakon uhalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ÄÄnestin perussuomalaisia viime vaaleissa,harkitsin sen jatkuvan myös kunnallisvaaleissa.On tullut totuuksia esiin puolueesta,ja etupäässä kielteisiä.Kuinka puolueessa voi toimia tuonkaltainen henkilö?eikä nyt voi vedota sananvapauteen.Näin Haapajärvisenä voin vaan todeta että ääni jonka olin ajatellut teidän ehdokkaalle antaa menee "ihmistenpuolueelle".Sen sinä Juha Parkkila sait aikaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Parempihan se on nettiin kirjoittaa kuin tehdä niitä oikeasti”, Parkkila sanoo. Tässä Juha Parkkila on sekä oikeassa että väärässä. Oikeassa hän on siinä mielessä, että verbaalinen oksennus ei tapa ketään. Väärässä siinä mielessä, että levottomat kirjoitukset Facebookiin ovat aivan riittävän julkisia, ja voivat vahingoittaa hänen itsensä ja myös hänen edustamansa puolueen mainetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miettikää ,hehän haluavatkin vain olla esillä. Sillä ei ole merkitystä mitä puhutaan, van että puhutaan. Näin persut ovat julkisuudessa koko ajan. Mielestäni nämä mainos temput, pitäisi muiden jättää toiseen arvoon, eikä kommentoida. Surkuttelu tällaisten ihmisten ajatusmailmasta, kun siellä ei ole ajatusta, on aivan turhaa. Hiljaisuus on paras lääke tähän tilanteeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos miehellä on pään sisällä noin kovat paineet, asiaan tarttee pikaisesti puuttua. Ensimmäiseksi tulee katsoa ettei hänellä ole aseita. Sitten psykologin tutkimus. Sen jälkeen voi miettiä saako hän oikeasti tommosta p*aa kirjoittaa ilman rangaistusseuraamuksia. Asiaan pitää puuttua siksikin että kaikille uhkailijoille tulee tehdä selväksi että semmoinen peli ei vetele.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saman puolueen oululaiskansanedustaja puukkasi vastikään, että romanikerjäläiset pitäisi muiluttaa maasta. Perussuomalaisiin on pesiytynyt mätäpaiseita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ne jotka oikeasti aikoo jotain tehdä jättää suunnitelmat kirjoittamatta veispuukkiin. Toki aina löytyy myös joku sellainen joka valitettavasti myös toteuttaa uhkauksensa. Kyllä tämän poliitikon juttuja voi pitää täysin huonona vitsinä ja kuka oikeasti uskoo enään poliitikkojen puheita...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Facebook on tosiaankin lastentarha. Mitä sitä muutenkaan kansalaisia uhkaamaan, eduskuntahan se täällä määrää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Politikot "uhkailee" taantumalla ja leikkauksilla. Mitä nämä uhkailut tuo tavallisen ihmisen ja varsinkin köyhän perheen arkeen, ahdistusta joka on konkreettista ja jokapäiväistä. Minun pallo ei reakoi jonkun yksittäisen ihmisen kirjoittelu varsinkaan paikoissa, jossa läppä lentää. Ahdistusta tuo jos tuo jokapäiväiset uutiset televisiosta, jossa kerrotaan kuinka paljon taas pitää EU:n syytää rahaa. Ihmiset kertoo, ettei viiti katsoa enää UUTISIA kun jatkuasti politikot kertoo paljonko veronmaaksajain varoja taas suuressa viisaudessa laitetaan menemään. Loput yhteiskunnan varoista menee erinomaisten (SUPER) virkamiesten ja politiikkojen palkkoihin ja muuhun rillutteluun.....Ei ole siis ihme että tavallinen kansa reakoi. JÄRKEÄ PÄÄTÖKSIIN...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tässä vaiheessa pitäisi jo kaikkien aikuisten ihmisten tietää mitä tapahtuu kun omalla nimellään kirjoittelee *julkisesti*.

Varsinkin jos on yhtään mukana politiikassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hän kantaa vastuun purkauksistaan myös aselupien menettämisen muodossa, kyllä jokin raja pitää olla vaikka vitsailuksi sen itse jälestäpäin yrittääkin leimata. Tietty, sanoohan ne rikollisetkin aina että ne on syyttömiä - en ole kuin yhden kuullut sanovat että oli syyllinen ja ottaa itse vastuun vapaaehtoisesti tekemästään teosta...

Toisaalta, poliisi on nettiuhkausten ja muutenkin riskinhallintamielessä aika haparoiva tai sitten asiasta ei juuri puhuta. Luulisi heidän hivenen mainostavan tehokkuuttaan ja toimeliaisuuttaan jos uhkailijoilta niitä aseita keräisivät.

Juu, vihreitten ja piipanoitten vihakirjoituksiin ja muihin vihan ilmauksiin pitäisi sitten tietty myös ryhtyä puuttumaan. Ja niihin niiden terroritekoihinkin. Mutta on tuota näyttöä noin parinkymmenen vuoden ajalta ainakin että esim. Tampereella yhden liikkeen ikkunat on sallittua rikkoa kerta toisensa jälkeen. Löysää on meininki ja lainvalvonta tehotonta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotkut ihmiset unohtavat, että kavereiden kanssa heitetyt vitsit ovat eri asia kuin nettiin kaikkien nähtäville kirjoittaminen. Kun lentokenttien pommivitseistäkin vangitaan, niin tietysti nämä mukahauskat uhkailutkin aiheuttavat kohun. Eihän sitä muisteta, että kukaan oikeasti uhkaava ei ole niin typerä, että ilmoittelisi aikeitaan suureen ääneen. Nyt on muotia loukkaantua kaikesta ja reagoida kaikkeen - tätä tekevät niin perussuomalaiset kuin sosiaalidemokraatitkin. Asia ei ole mitenkään riippuvainen puoluetaustasta. Pitää vain tajuta jättää mukahassuttelut kavereiden kanssa vietetylle ajalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa muistaa, että tiedotusvälineet valikoivat uutisiaan "ainakin jossainmäärin", vaikka välillä tekisi mieli sanoa että melkein 100% ajasta. Jos seuraa useampia lähteitä niin tämän huomaa. Toisinsanoen Perussuomalaisten nousun myötä on kentälle ilmaantunut uusi tekijä ja se kiinnostaa kansaa. Asian kääntöpuolena on sitten värikkäämmät kommentoijat jotka nostetaan esille, EIKÄ fiksumpia kirjoittelijoita. Muillakin puolueilla on huutelua ollut enemmän alkuaikoina ennen kuin jäsenistö saadaan kuriin ja toisaalta nykyään tartutaan pienempiin asioihin kiinni. Oulussa esimerkiksi vihreiden nuorten edustaja aiemmin kirjoitteli blogiinsa että merikosken voimala pitäisi räjäyttää, mutta tämäkin kirjoitus poistettiin. Erona vain se, ettei tätä uutisoitu missään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, Lisään tähän vielä, etten toki kyseistä kirjoittelua hyväksy. Vaan pitäisi hieman miettiä mitä kirjoittaa nettipalstoille, oli nimimerkin takana tai ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (54)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

124 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image