Pohjois-Suomi

Eri­kois­va­rus­tel­tu etsintävene Lumijoelle – vapaaehtoiset saavat ison lahjoituksen

Lännen Media seurasi kadonneen Oulu 2 -hinaajan etsintöjä Hailuodon edustalla viime kesänä. Taustalla näkyy Reino Savukosken etsintävene.
Pohjois-Suomi 13.6.2018 14:31 | Päivitetty 13.6.2018 15:05
Kaleva

Hukkuneiden etsijä Reino Savukoski lahjoittaa etsintäveneensä Vapaaehtoiselle pelastuspalvelulle Lumijoelle. Lumijokelaiset vapaaehtoiset saavat veneen käyttöönsä tämän viikon perjantaina 15.6. 

Savukoski lahjoittaa veneensä pitkään Vapepassa toimineelle Marko Hyvärille ja hänen perustamalleen Lumijoen Etsintävene ry:lle. Hyvärin perustama kuuden henkilön hälytysryhmä on jatkossa hälytettävissä etsintätehtäviin Vapepan kautta.

Lahjoitusvene on erikoisvarusteltu etsintävene SB Fortuna. Veneessä on neljä vedenalaista etsintäkameraa, kuusi näyttöä sekä viistokaikuluotain, jolla havainnoidaan järven pohjan muodostumia.

Etsintävenetoimintaa jatkava Hyväri on toiminut Vapepassa vapaaehtoisena lähes 20 vuotta. Vapepan jäsenjärjestöt valitsivat Hyvärin vuonna 2016 vuoden vapaaehtoiseksi pelastajaksi erityisesti hänen ansioistaan vesistöetsinnässä.

– Lahjoitus parantaa mahdollisuuksiamme toimia viranomaisten tukena. Tällaiselle välineistölle ja osaamiselle on meillä tarvetta, kertoo Suomen Punaisen Ristin Oulun piirin valmiuspäällikkö Ari Haaranen.

Viranomaiset hälyttävät Vapaaehtoisen pelastuspalvelun Pohjois-Pohjanmaalla vuosittain noin 30–40 tehtävään. Niistä kaksi kolmasosaa on kadonneiden etsintöjä.

– Läheisen löytyminen on omaiselle aina hyvin tärkeää, vaikka kadonnut olisi menehtynyt. Kun läheinen löytyy, omaisen epätietoisuus päättyy ja hän pääsee tekemään surutyötä, Haaranen toteaa.

MAINOS

Kommentoi

Reinolle SUURI KIITOS tekemästasi vapaaehtoistyöstä sekä lahjoituksesta työsi jatkuu hyvissä käsissä. Lauri Ratava

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menestystä etsintöihin, hieno ele Savukoskelta!
Ei kannata unohtaa mainita tehokkainta varustusta, eli vedestä ruumiin haistavia koiria.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saanko minäkin kiittää? Tottakai! 30 vuotta VaPePa ,ssa . Lähdetään päivällä tai yöllä kun kutsu kuuluu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Reino on tehnyt etsintöjä suurella sydämellä. Yhden kerran mukana olleena tiedän mitä hän on uhrannut toiminnan eteen. Lumijoen Etsintävene porukalle tsemppiä tehtävään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Savukoski on tehnyt hienoa työtä vuosikymmeniä. Upea lahjoitus Hyvärille, joka ryhmänsä kans jatkaa toimintaa. Super peukut!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, arvokas lahjoitus! Toivottavasti tämä auttaa löytämään vesistöihin katoavat ja kadonneet ihmiset, jotta omaisten surutyö helpottuu. Tärkeää työtä teette tilanteessa, jossa ensivasteyksiköstä ei ole enää hyötyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

139 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

Ehkäpä me jotka maksemme kaiken, veroprosentti yli 40%, ollaan kyllästytty elättämään jos jonkin sortin joutilasta ja vä... Lue lisää...
Kapitalisti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image