Pohjois-Suomi

Boliden laajentaa Kevitsan kaivosta 80 miljoonalla eurolla – myös Satakuntaan tuntuvat investoinnit

KUVA: Anssi Jokiranta
Pohjois-Suomi 14.2.2018 11:04
Henripekka Kallio

Boliden laajentaa Sodankylässä sijaitsevaa Kevitsan kaivosta. Ruotsalaisyhtiö kertoi keskiviikkona tekevänsä kaivokseen 80 miljoonan euron investoinnin.

Investoinnilla lisätään Kevitsan vuosittaista malmintuotantoa 7,5 miljoonasta tonnista 9,5 miljoonaan tonniin vuodesta 2021 alkaen. Uudistukset aloitetaan tänä vuonna.

Kevitsasta louhitaan kuparia ja nikkeliä, sekä pienempiä määriä kultaa, platinaa ja palladiumia.

Boliden ilmoitti myös investoivansa Harjavallan sulattoonsa ja Porin rikastamoonsa 45 miljoonaa euroa tuotannon kasvattamiseen. Satakuntaan tehtävien investointien on määrä valmistua kahden vuoden kuluessa.

– Hankimme Kevitsan kaivoksen vuonna 2016 ja se on nykyään tärkein rikasteen toimittaja Harjavaltaan. Nyt tehdyt investointipäätökset tulee nähdä osana Bolidenin koko Suomen toimintojen kehittämistä, Bolidenin toimitusjohtaja Lennart Evrell kuvailee yhtiön tiedotteessa.

Boliden julkisti keskiviikkona tilinpäätöstietonsa. Yhtiö kasvatti sekä liikevaihtoaan että liikevoittoaan edellisvuodesta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Nuo kammottavat kaivosarvet näkyvät avaruuteen saakka. Onko tarkoitus täyttää, maisemoida, nuo vaaran paikat? Kiirunassa koko kaupunki on vaipumassa manalaan maan alle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siirtomaasuomella pyyhkii hyvin, kunhan kansan koulusivistys saadan ajettua tarpeeksi alas olemme vihdoin samassa sarjassa Kongon kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sivistymättömyys on kilpailukykyvaltti, kun kilpaillaan kehitysmaasarjassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ulkomaisen omistuksessa oleva yritys voitot menee ulkomaille suomeen ei jää muuta kuin Raiskattu luonto ja saastunut maaperä ja vesistöt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meidän suomalaisten kansallisomaisuutta hyödyntävät ulkomaiset, ulkomainen pääoma - meidän omistajien tappioksi.
Omamme ovat törkeästi pettäneet meidät.
Mallia on otettava vaikka Norjasta kuinka he hyödyntävät kansallisomaisuuttaan, öljyä ja kaasua, oman kansansa hyödyksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

suomeen tuotoista jää työpalkat ja niistä verot...sehän meille riittää, kuten paikalliset heimopäälliköt ovat firmoille luvanneet. Kongossa sentään päälliköt saavat lahjuksia,mutta meille on kerrottu, että tässä maassa ei ole korruptiota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

bolidenille myytiin outokumpu oy, nyt tuotto juoksee RUOTSIIN. Ja sillä tuotolla Ruosin valtio pitää yllä hyvinvointiaan. Mites on Suomessa, kun koulujen lopettamisten jälkeen on keskitytty opetustoiminnan alasajoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan meidän insinöörihallitus osaa laskea ja pitää huolta siitä että nopeasti tulee uusi laki joka estää rahojen viennin pois maasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikoinaan Outokummun kuparimalmi vietiin Saksaan jalostettavaksi. Insinööritaidon supermaassa kuparimalmi puhdistettiin elektrolyysin avulla. Samassa prosessissa kuparista "pestiin" myös malmissa ollut kulta. Sitähän ei tietenkään kerrottu suomalaisille, tai ainakaan kaikille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

40
Kaupunginhallitusta vetävä Kyösti Oikarinen haluaa Ouluun samanlaiset kaupunkipyörät kuin Helsingissä – 600 pyörää ja 50 asemaa olisi sopiva määrä
25
IL: Hoitajat järkyttyivät lomarahaleikkausten summista – ”Jäsenkuntamme ihan raivona” 
6
Miksi tietokoneiden teho vain kasvaa kasvamistaan? Vastauksen tietää suomalaismies, jonka presidentti juuri palkitsi miljoonan euron Millennium-palkinnolla
5
Lääkereseptejä uusivat verkkofirmat ministeriön syynissä – Lääkäriliitto suhtautuu toimintaa kielteisesti
5
Jos kutsu käy, Ylivieskan uusi kirkkoherra Eija Nivala on kesän kansanedustajana
3
Oysissa kehitetty diabeetikoiden jalkahaavojen hoitoa, tavoitteena vähentää amputaatioita
3
Eurobarometri julki: EU-kriittisyys laskee Euroopassa – suomalaisten usko EU:n suuntaan silti heikentynyt

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

232 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Porvarihallituksen lomarahaleikkauksien antia!!, jopa 700 euroa kesässä - JHL: ”Moni pienituloinen perhe on menettänyt monta lomamatkamahdollisuutta”

Jos 30 % lomarahasta on 700 euroa, ei todellakaan ole enää kysymys pienituloisesta. Siihen kun pitää olla noin 4200 euro... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image