Oulu

Yt-neuvottelut päättyivät Nokialla – Oulussa työpaikkojen määrä vähentyy alle kymmenellä

Oulu 12.1.2018 15:41
Kaleva

Nokia Technologies -yksikön henkilöstön vähennystarve täsmentyi noin 80 työpaikan vähennykseen Suomessa. Oulussa uumoiltiin noin 15 työtehtävän vähennystä, mutta määrä suurin piirtein puolittui aiemmin arvioidusta yt-neuvottelujen jälkeen.

Nokia ilmoitti lokakuussa, että se kaavailee vähentävänsä Suomesta 190 työtehtävää.  Suomessa. Vähennystarve muuttui 80 työpaikkaan, mika johtuu muun muassa työntekijöiden uudelleensijoittamisesta uusiin tehtäviin erityisesti tuotekehityksen alueella.

Suomessa Nokia Technologies -liiketoimintaryhmällä on toimipisteitä Tampereella, Espoossa ja Oulussa. 

Suurin osa henkilöstövähennyksistä pyritään toteuttamaan vuoden 2018 alkupuolella.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (47)

Montako jäi?
Hyvin oleellinen tieto puuttuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi meillä on kiky. Saadaan siirrettyä työtä enemmän ulos jotta työvoimapula täällä vähän hellittää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"MUKA " Työttömyyttä vähennetään Suomessa... Ei ole ihme kun yritykset ei palkkaa nuoria töihin, kun on "OMA ETU " yrityksellä/ yritysjohdolla . Ilmankos yritystukia valtio antaa jotta yritykset saavat potkia työntekijöitään pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseiset tyypit työllistyy jos vielä työssäolo aikana löytävät paikan, mutta jos jäävät työttömäksi niin ict alalla se tarkoittaa että sinusta tule hylkiö. Oulussa on alalla pula vain työpaikan vaihtajista mutta jos työtön sattuu hakemaan paikkaa sille vain nauretaan. Mutta jos Business Oululta kysytään niin paikkoja on mutta ei ole kertoa vieläkään firmojen nimiä.
Näille jotka jää työttömäksi toteaisin että tervetuloa paaria luokkaan, sinun hakemuksiin tuskin tulee enään mitään vastausta ja jos vahingossa pääset haastatteluihin niin voi varmana sanoa että sen jälkeen sinun numerosi menee "älä vastaa" numeroksi. Myöskin sinusta voi tulla kiva orjatyöehdokas, konsulttifirmat myy sinut te-keskuksen kurssin kautta firmoihin jossa käyt tekemässä pätkän ja sen jälkeen heitetään ulos ja firma ottaa uuden kurssilaisen.
Jooh että oulussa on ict-alalla tekijäpula......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joko sieltä eu:n kriisirahastosta on tulossa tälle vähän paremmalle porukalle euroja näin massiivisten irtisanomisten vuoksi? Ei muuta ku sinne sinne aktiivimallimyllyyn kaikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nyt Ouluun täytyy ainakin 2 miljoonaa eu-rahaa saada näiden alle kymmenen tukemiseen. Toki raha täytyy ohjata te-toimistolle, joka voi sen sitten jakaa konsulteille, jotka sitten teettävät näillä tyypeillä ilmaista työtä "yhteistyö"kumppanifirmoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mukavaa, saadaan Oulu nousuun. BusinessOulun pätevät asiantuntijathan tietävät, että Oulussa on pulaa koodareista ja sensemmoisista mihin eivät itse ehdi kun on tärkeämpää. Nyt saadaan muutama koodari Nokialta työmarkkinoille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja nämäkin Irtisanotut ovat Hallityksen mukaan Pakkotöihin ja Pakkotalkoisiin Ja pakotetaan eriarvoiseenasemaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nokia tosiaan käytti viime vuonna tietääkseni miljardin omien osakkeidensa ostamiseen.... sillä rahalla olisi pysytty palkkaamaa 5.000 ihmistä töihin 3:ksi vuodeksi ideoimaan ja kehittämään uusia tuotteita. Tuolla panoksella olisi saatu varmasti useita menestystuotteita markkinoille. Nyt se miljardi meni täysin hukkaan, kurssi on vain laskenut....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun Nokia pitäisi käyttää rahat tuotekehitykseen ja pitää kokeneet ihmiset töissä ideoimassa uusia menestystuotteita, mitä firma tekeekään.... irtisanoo kokeneimmat osaajat, tuhlaa kassansa ostamalla miljardilla omia osakkeita, vie näillä toimilla viimeisiltäkin tekijöiltään motivaation ... tulos ei ole yrityksen ja suomen kannalta ole kovin hyvä. Maalaisjärjen vastaista toimintaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämähän eivät olleet tuotekehityksestä... Moniko kommentoija täällä oikeasti tietää mitä Nokia Tech tekee?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei siellä osaamista katsota vain kuka on kenenkin kaveri. Tulos alkaa näkyä jo yrityksen toiminnassa kun kokeneita alan ihmisiä sanotaan irti. Tietoliikenne alalle kuulumattomat pomon hyvät kaverit jää ja ajaa valitettavasti firman huonoon jamaan kun ihan perustiedot ja osaaminenkin saattaa puuttua

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös tuo Nokia myyty Microsoftille jo vuosia sitten. Vai onko kyse ruskon kaapelitehtaasta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (47)

Uutisvirta

7:23
Puuskaiset tuulet voivat tänään kaataa puita ja aiheuttaa sähkökatkoja
7:00
Reipas reissunainen Tanja todistaa, että kuuro voi – Pariisista alkava Euroopan-kiertue jää postikorttikliseiden tasolle
7:00
Agenttipelin tunnelma on jäätävää – Harrison Fordin tähdittämässä tarinassa vaarassa on myös sankarin perhe
7:00
Perustuslain jälkivalvontaa tehostettava - useimmissa EU:n jäsenvaltioissa on perustuslakituomioistuin tai tehtävää hoitaa valtion ylin tuomioistuin Lukijalta
7:00
Suomen Tivolin laite jumiutui kesken käytön, onko tivolissa turvallista? – Laitteet koeajetaan päivittäin, johtaja vakuuttaa Tilaajille
6:17
"Huumaava miljöö" - Väyläfestivaali ulottuu nyt Torniolta aina Kilpisjärvelle asti
6:07
Yhdysvaltalaisräppäri XXXTentacion ammuttiin - oli määrä esiintyä Suomessa elokuussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski, Kuusamo, Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Kolari, Sodankylä, Pelkosenniemi, Enontekiö ja Inari. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Pohjois-Karjalan maakuntaa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

MV lehden kommentointi

167 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Ei missään nimessä kieroilijaa jatkoon. Lue lisää...
Ei todellakaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image