Oulu

Yle: Hiih­to­lo­ma­vii­kol­la lapset matkustavat bussilla ilmaiseksi Oulussa

Oulun joukkoliikenteen matkustajamäärät ovat kasvaneet viime syksystä vuoden vaihteeseen vain noin kolme prosenttia. KUVA: Maiju Torvinen
Oulu 17.2.2016 18:06 | Päivitetty 17.2.2016 18:24
Kaleva

Hiihtolomaviikolla eli viikolla 10 kaikki 7-16 -vuotiaat matkustavat ilmaiseksi bussilla Oulun seudun joukkoliikenteessä, kertoo Yle.

Oulun kaupunki tarjoaa ilmaiset bussikyydit joka päivä kello 7-23 välisenä aikana.

Oulun kaupungin joukkoliikennepäällikkö Minna Soinisen mukaan kampanja on tarkoitettu lapsiperheille, joilla ei välttämättä ole mahdollisuutta lähteä matkoille hiihtolomalla.

- Nyt, jos ei ole tekemistä kymppiviikolla, niin sitä voi keksiä. Voi lähteä kaupungille kaverin luo, mummolaan, ostoksille, uimahallille, taidetapahtumiin, Soininen sanoo.

Soinisen mukaan myös muita kokeilukampanjoita saatetaan tarjota myöhemmin.

Oulun joukkoliikenteen matkustajamäärät polkevat paikoillaan

Oulun joukkoliikenteen matkustajamäärät ovat kasvaneet viime syksystä vuoden vaihteeseen vain noin kolme prosenttia.

Vaikka Oulun seutu kasvaa Pohjoismaiden kasvukeskuksista nopeinta vauhtia, joukkoliikenteen matkustajamäärien kasvu on seisahtunut.

Oulun kaupungin joukkoliikennepäällikkö Soinisen mukaan yksi syistä on kaupungin hajanaisuus, joka vaikeuttaa bussilinjojen kehittämistä. Sen sijaan kausilippujen hintaa Soininen pitää hyvänä ja kilpailukykyisenä.

- Nyt näyttää myös siltä, että ainakin nuoriso on entistä enemmän uuden hinnoittelun myötä löytänyt joukkoliikenteen.

Viime keväänä joukkoliikenteen matkustajamäärät olivat laskeneet edellisvuoteen verrattuna. Tuolloin Oulun kaupunginvaltuustossa kyseltiin nimenomaan erilaisten kampanjoiden perään ja ehdotettiin esimerkiksi joukkoliikenteen "hulluja päiviä", jolloin hinnat olisivat edullisempia.

Oulun joukkoliikenteen kehitykseen käytetään noin 24 miljoonaa euroa vuosittain. Tampere ja Turku käyttävät omiinsa noin 50 miljoonaa euroa. Soinisen mukaan Oulun kehityseurot ovat sillä tasolla kuin kuuluu ollakin.

Soinisen mukaan Oulun joukkoliikenteen toimivuutta ja asiakkaiden tyytyväisyyttä ja tarpeita seurataan jatkuvasti. Tarjontaa kehitetään, uusia maksutapoja on toteutettu ja tulossa on myös mobiililippu.

Ylen uutinen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (51)

Kyllä täytyy sanoa kun lukee noita ihmisten kommentteja että on se kyllä kumma että tyytymättömiä marisijoita sitä riittää oli asia mikä hyvänsä. Luulis että tämäkin ilahduttas,minua ainakin ilahduttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

oulussa joukkoliikenne. Ylihintainen ja kattamaton. Jos kerran pari tunnissa linjalla bussi onnetonta. Ottakaa mallia oikeista kaupungeista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä vaan bussilipun hinta Haukiputaalta ouluun halventunut kuntaliitoksen myötä, vaikka nyt ollaankin osa oulua!
Asian piti olla toisin...sitä hehkutettiin kun kerättiin ääniä liittymisen puolesta.
No niinkun aina, lupaukset unohdetaan kunhan asia saadaan niinkuin halutaan.
Että syvältä jostain nämä jutut on

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulaistelaisen veronmaksajien piikkiin menee tämäkin virkamiesten neronleimaus!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno uutinen, joka meidän perheessä otetaan vastaan ilolla. Autottoman perhe ei muilla kuljekaan kuin pyörällä ja satunnaisesti bussilla. Kivaa vaihtelua tämä bussikyyti joka päivä :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos. Mukava idea jolla tehdään samalla joukkoliikennettä tutuksi lapsille ja nuorille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos on tottunut Hki, Tre, Tku julkisiin, niin itku tulee Oulun mallilla vaikka ilman pääsis. Jotenkin täällä vaan maalaijärki ei viihdy, vaikka tuppukylä onkin. Runkolinjat pitäisi saada ensin kuntoon ja niitä ei ole edes montaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmaista ei ole olemassakaan, joten veronrahoista tuokin maksetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisi tarjota aikuisten liput edes puoleen hintaan? En kulje enkä aijo kulkea? Oma auto ihanin on. Jää kohta Kallio kolo käyttämättä jos kaikki kulkee bussilla! Haloo!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hah, johan tuli kootut selitykset taas. Vai että syynä on kaupungin hajanaisuus. Pyh. Jos ei turhan tärkeät päättäjät vielä tajua niin kyllä ne hinnat on karkoittaneet meidän perheen paikallisliikenteen käytöstä, toinen syy aikataulut. Kertalipun hinta on sikamaisen kallis ja kaikki dösät ajaa peräkkäin samalla kellonlyömällä niin kenen etua se silloin ajaa? Onhan se kuskilla mukavampaa kun edelliset dosät kerää ne vähät asiakkaat kyytiin ja saa jonon hännillä ajella pelkät penkit kyydissä. Eikä viiti mitään seutulippuja tai sarjalippuja ostella jos muutaman kerran kuussa tahtois dösää käyttää. 3.3€ suuntaansa on niin paljon odotteluineen että kuljen ennemmin omalla autolla, pääsen paikasta toiseen milloin haluan. Ja dösällä ei ne ympyrälinjatkaan vieläkään onnistu niin eipä siinä oo paljo vaihtoehtoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hanki arvokortti, ei maksa kuin 2,05€ matka ja käyttöaikaa rajattomasti. En käytä minäkään kuin muutaman kerran vuodessa, mutta tosi käteväksi osoittautui nyt 30+ pakkasilla, kun auto ei käynnistynytkään eikä taskusta löytynyt kolikoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koskeeko matkoja Kempeleestä Ouluun ja takaisin? Vai jätetäänkö ostosrahat Zeppeliniin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno kädenojennus lapsiperheille ja huomattavan suuri rahalliselta arvoltaan. Marisijoita kaikesta huolimatta löytyy kuten aina :/

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (51)

Uutisvirta

66
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
64
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
55
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
36
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
33
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
28
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
27
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta aamuyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

177 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Ei pelastanut, vaan EU ja maailman talous. Lue lisää...
Sipilällä ei osaa ei...

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image