Oulu

Ydin­voi­ma­vas­tai­set aktivistit järjestivät mie­le­nil­mauk­sen Oulun Energian toimistolla

Oulu 22.3.2016 13:14
Kaleva

Pyhäjoen ydinvoimavastainen protestileiri teki tiistaina mielenilmauksen Oulun Energian toimistotiloihin puolen päivän aikoihin. Nelihenkinen mielenosoittajien ryhmä banderolleineen vaati Oulun Energiaa irti Fennovoiman hankkeesta.

Mielenosoittajat laukaisivat myös joukon raiskaushälyttimiä antaakseen hälytyksen voimalahankkeen talous- ja ympäristöriskeistä.

Oulun Energian toimistotiloihin hälytettiin useita poliisipartioita, jotka menivät paikalle nimikkeellä häiriötehtävä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ituhipit ei tajua että korvaavaa kustannustehokasta sähköntuotantoa ydinvoimalle ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka halvalla Esko Aho ja Pekkarinen ovat luvanneet FennoVoiman sähköä? Tällä hetkellä yksityistä niidenkin saavat pörssisähköä 2,5 c/kWh. Samaan aikaan samat herrat päättivät nostaa sähköveroa. Aho sai Venäjltä palkintoviran suomettuneesta politiikastaan ja kansa maksaa veroina voimalan arvioitua suuremmat rakennuskustannukset, kun Kepu pakotti kaikki hallitsemiensa kuntien energiayhtiöt FennoVoimaan. Niin miksi kuntien taloudesta jabympäristöstä huolestuneet protestoivat projektia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, ei todellakaan mitään plutonium pumppuja tuonne. Entisetkin pitäisi alkaa ajamaan alas ja korvaamaan jollain muulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä ekoterrorisakki touhuaa täällä kun muut on Brysselissä. Ydinvoimala pystyyn heti! Pohjoinen ansaitsee jokaisen työpaikan minkä ydinvoimatyömaa saa aikaan. Täällä ei ole töitä liikaa ja se taas aiheuttaa tällaisten ääriliikkeiden radikalisoitumista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä taida ituhippien hölmöilyt toisten työpaikoilla paljon kiinnostaa ihmisiä kun lukee uutisia Brysselistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö noilla raukoilla ole muuta puuhasteltavaa. Olisi täällä tärkeämpiäkin asioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sähkön kulutus kasvaa ja tällä hetkellä ainut järkevä tuotantotapa on ydinvoima. Ja on huomattavasti turvallisempaa rakentaa ne suomalaisten valvontaan kuin se että ostettaisiin sähköä venäjälta ne rakentaisi ne ydinvoimalat tuohon rajan taakse.
Valitevvasti ydinvoiman korvaajaa ei vielä ole, toivottavasti semmoinen saadaan aurinko- ja tuulienergiasta kun niiden tekniikka kehittyy. Tällä hetkellä ne eivät ole vielä varteen otettava vaihtoehto.
Vesivoiman lisärakentaminen olisi kanssa hyvä juttu, mutta samat viherpiipertäjät vastustaa sitä kuten ydinvoimaa.
Sähkö pitäisi saada edullisesti, mutta sen rakentamista ei hyväksytä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulee olemaan niin valtavan kallist tuo Fennovoiman sähkö että jo etukäteen hirvittää se tappioiden määrä mikä tuosta esim. Oulun energialle tulee. Toisekseen sähkön hinta on jo pitkään ollut laskussa eikä suunnan muutosta näy, siitä pitää huolen jo halpa tuontisähkö

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ns sivistyneellä Ruotsilla on asiat hyvin ja Suomeen verrattuna huomattavasti enemmän ydinvoimaa ja rakennettua vesivoimaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On, luonnossa. Kaikkein aidoimmat ja tiedostavimmat luonnonsuojelijat pyörivät isojen kaupunkien keskustoissa, koska luonnossa ei ole mukavuuksia, palveluita, yleisöä tai mediaa, eikä ehkä edes verkkoa, jonka kautta voisi maailmalle toitottaa, että kuinka korvaamaattoman rakas luonto on ja kuinka siitä ollaan huolissaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totuus sattuu, tässä tapauksessa Oulun Energiaa. Itsekin ilman muuta olisin mennyt mukaan, mikäli olisin tiennyt tästä. Boikotoikaa ihmiset tällaisia yrityksiä, jotka pilaa Suomen maat ja jotka kokee ihmisarvon arvottomaksi....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ydinvoimaa ovat aina ajaneet ne, jotka pyrkivät monopolisoimaan sähkömarkkinan.
Monopoli on antanut tähän saakka mahdollisuuden isojen ydinvoimayksiköiden perustamiseen.
Muistan hyvin kun ystäväni Rooman Klubin jäsen energia-alan asiantuntja Pentti Malaska tuomitsi atomivoimakiihkon jo kauan sitten.
Vaikka sivistysvaltiot Saksa ja Ruotsi ovat hylänneet ydinvoiman ja hyväksyneet ympäristöystävälliset hajautetut energiantuotantomuodot jatkaa Suomi täysin mahdottomalla keskittämisen alalla, josta esimerkkinä 10 vuotta myöhässä oleva totaalisen kannattamaton ydinjätepesä Olkiluoto III.
Siinä on varmaa vain seuraaville sukupolville jäävät jätteet.
Käsittämättömän järjettömiä ovat ns sähköalan asintuntijat !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Vaikka sivistysvaltiot Saksa ja Ruotsi ovat hylänneet ydinvoiman ja hyväksyneet ympäristöystävälliset hajautetut energiantuotantomuodot jatkaa Suomi täysin mahdottomalla keskittämisen alalla, josta esimerkkinä 10 vuotta myöhässä oleva totaalisen kannattamaton ydinjätepesä Olkiluoto III."

Onko tuo teksti vitsi?
. Saksa korvaa ydinvoimaa valtavalla määrällä hiilivoimaloita. Hiilivoimaloiden saasteiden on todistettu tappavan paljon enemmän ihmisiä kuin ydinvoima, mutta milloinkas vihreys ja todellisuus olisivat kohdanneet?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkastellaanpa lähemmän väitettä: "Saksa on sivistysvaltio" ja verrataan Saksaa Ruotsiin ja Suomeen.

Saksa tuottaa kokonaisenergiastaan (liikenne, lämpö, sähkö jne.) fossiilisilla polttoaineilla 80% (35% öljy, 25% hiili, 20% kaasu). Tämä ei sisällä esim. jätemuovin polttoa, mikä on käytännössä sama asia kuin polttaisi öljyä.

Tässä täytyy nyt ymmärtää se, että (fossiiliset) polttoaineet tuhoavat ilmaston ja vapauttavat ilmakehään myrkyllisiä yhdisteitä sekä pienhiukkasia, unohtamatta pientä määrää hiili-14:ää sekä muita radioaktiivisia isotooppeja. Kokonaisuudessaan maailman polttolaitokset (voimalat, ajoneuvot, kaminat, grillit, jne.) vapauttavat vuosittain ilmakehään säteilevää materiaalia määrän, joka vastaa reilusti yli prosenttia, ellei jopa kahta, Fukushiman ydinonnettomuuden kokonaispäästöistä. Ja tämä levitetään siis tasaisesti sinne, missä on ihmisiä. (Fukushima nyt oli kuitenkin paikallinen tapaus.) Siinäpä hetkeksi mietittävää. (Lähde: tutki harjoitustyönä, mikä on hiili-14:n osuus polttoaineista, kuinka paljon hiiltä palaa vuodessa, ja kuinka monta Bq Fukushimasta karkasi.)

Maailman kuudenneksi suurimman energian kuluttajan, Saksan, vastuu ilmastosta on suuri, mutta se ei kanna tästä vastuusta pienintäkään osuutta. Saksan tuulimyllyt ovat puhdasta imagoshowta (1,2% kokonaisenergiasta). Saksa aiheuttaakin päästöillään joka vuosi kymmeniä tuhansia ennenaikaisia hengitystiesairauksista johtuvia kuolemia, ja sen osuus maapallon jo tapahtuneesta lämpenemisestä on valtava. Saksa voisi helposti vähentää näitä kuolemia tuhansilla ottamalla ydinvoimalansa uudelleen käyttöön.

Ruotsi taas tuottaa 10 reaktorillaan suhteessa saman osuuden sähköstään ydinvoimalla kuin Suomi neljällään, n. 35%. Saksa tuottaa vain 18% sähköstä ydinvoimalla, mutta Saksa myös tuo ydinvoimaa Ranskasta, kun Saksassa ei tuule tarpeeksi oman energiankulutuksen kattamiseksi (eli joka päivä muutaman prosenttiyksikön verran). (Huom. tässä puhuttiin sähköstä, ei kokonaisenergiasta!)

Suomi tuottaa kokonaisenergiastaan uusiutuvuilla yli 31%, Saksa 12% ja Ruotsi 52%. Tässä täytyy sitten tietää se, että Ruotsi tuottaa uusiutuvistaan vesivoimalla 95%, puulla 3,5% ja tuulella alle 1,5%. Suomella ei vastaavia vesivoimavarantoja ole, joten Suomen uusiutuvien paletti on paljon puuvoittoisempi. Turvetta ei ole laskettu mukaan.

Ei anneta kuitenkaan faktojen häiritä vaan mellastetaan periaatteesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ryystäjän ymmärrys loppuu näköjään seinäpistorasiaan. Sieltähän sitä sähköä tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etkö SINÄ tiedä, ettei itse pistorasiasta sähköä tule!! Se tulee vain sen kautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

Kyllä, juuri näin. Eli aloittaja on hyvä, ja miettii uudestaan ketkä täällä näitä taloustalkoita todella tekeekään. + pä... Lue lisää...
Taloudellisesti riip...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image