Oulu

Vuoden ääni on ou­lu­lais­taus­tai­nen lap­sia­sia­val­tuu­tet­tu Tuomas Kurttila

Oulusta lähtöisin oleva lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila sai tunnustuksen äänenkäytöstään. Arkistokuva. KUVA: Ester van Dam
Oulu 16.4.2018 7:00
Kaleva

Suomen Puheopisto on valinnut Vuoden ääneksi 2018 oululaistaustaisen lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan.

Valinnassaan Suomen Puheopiston äänenkäytön valmentajat korostavat hänen tapaansa käyttää ääntään voimavarana. Valmentajien mukaan Kurttilan tasapainoinen ja miellyttävä puheääni viestii kuulijalle harkiten punnituista ajatuksista.

Suomen Puheopisto on yli 70-vuotias viestintä- ja vuorovaikutustaitojen koulutusta ja konsultointia tarjoava yritys.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (24)

Kunpa olisi ollut Tuomaksen kaltaisia lasten puolustajia silloinkin, kun omat lapset olivat päivähoito- ja kouluikäisiä! Kiitos Tuomas!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Tuomas palkinto oikealle miehelle! Ei yksistään ääni vaan oikeuden mukaisuus asioiden hoidossa jota tuot esille. "Lasta on kuunneltava".

Voi, kun onnistuisit äänelläsi vielä tuomaan esille miten huonosti Oulun lasten huostaanotto toimii ja lasten asiat. Jälkihuoltonuoret ovat täysin oman onnensa nojassa. Minullakin on parasta aikaa täysi ikäinen asunnoton/rahaton nuori asumassa. Sijaivanhempana kannan nyt vielä vastuuta, koska jälkihuotoa ei toteutettu nuoren kohdalla. Painosta ulkopuolista valvontaa Ouluun, koska AVI on toimimaton.
Uhkaukset vääryydet saimme kohdata Oulusta, kun riitelevä sossu porukka hoiti asioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka tuollainen 50-luvun puhetyyli tavoittaa nykyihmisen? Pidetäänkö tyyliä naamiona?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistanpa tämän pikku-Tuomaksen pikkupoikana Ynninpoikien kuorossa laulavana. Komea matala äänensävy lie kuorolaululla hankittua "karismaa". Onnea vaan ja lämpimiä ajatuksia Oulusta Sinulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea ja kiitos Kurttilalle tärkeästä työstä. Olen kiitollinen, että on löytynyt näin suora- ja selkeäsanainen mies ajamaan ja puolustamaan lasten oikeuksia. Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus, jota talouspäättäjät ei tällähetkellä näe.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kurttilalla on "radioääni". Sopisi hyvin myös selostamaan / lukijaksi vaikkapa dokumenttielokuviin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nostan hattua Tuomakselle, joka rohkenee kritisoida oikeistohallituksen lapsikielteistä politiikkaa. Tarvitsemme enemmän tällaisia, jotka eivät nöyristele valtaapitäviä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lämpimät onnittelut , Tuomas,
Tunnustus meni oikeaan kurkkuun 🍀🍀🍀
Väinö Latvakoski

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miellyttävän kuuluinen ääni ja selkeä artikulointi.
Puheen rytmi just sopiva kuulijan kannalta. ei liian hidas eikä varsinkaan liian nopea.

Ennen kaikkea täydet pisteet Kurttilalle siitä ettei käytä täytesanoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teknisesti virheetöntä puhetta mutta aitous ja "kohtaaminen" puutuu. Ns. Aspergervaikutteinen esitystapa. Sopii ehkä uutislähetykseen muttei vaikuttajatoimintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Isältä peritty ääni. Mies paikallaan puolustamassa niitä jotka ollaan unohtamassa. Jos lapsiin ja heidän oikeuksiinsa ei kiinnitetä huomiota on edessä huonot ajat. Nykymeno ei anna kaikille valtakunnamme toivoille tasavertaisia lähtökohtia kasvuun ja kehittymiseen. Koti kasvattaa ja koulu kouluttaa, kaikille lapsille pitää antaa samat mahdollisuudet oppimiseen ja harrastuksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Peruskoululaki 2§: "Peruskoulun tulee pyrkiä kasvattamaan oppilaansa tasapainoiseksi, hyväkuntoiseksi, vastuuntuntoiseksi, itsenäiseksi, luovaksi, yhteistyökykyiseksi ja rauhantahtoiseksi ihmiseksi ja yhteiskunnan jäseneksi."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miellyttävä ääni ja onnea palkinnosta, mutta olen sen verran maailmaa nähnyt, että aina nousee "sisäinen varoitusmerkki" itselläni, jos joku puhuu lipevästi. Se tarkoittaa yleensä sitä, että vastuu puheen luotettavuuden arvioinnista on kuulijalla. Ei minua vakuuta, päinvastoin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hänen puhettaan on helppo kuunnella ja miellyttävää seurata selkeäsanainen ja asiaa puhuva TOLOKUN IHMINEN näin oululaisittain :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kurttila osaa myös saada äänensä kuuluviin. :) Ja tekee todella tärkeää työtä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuomaan tai Tuomaksen, miten hän nyt haluaakaan nimensä taivutettavan, ääni on todellakin sointuva. Lapsiasiavaltuutettuna hän voisi ajaa myös tavallisten lapsiperheiden asiaa eikä keskittyä vain erityisryhmiin. Lapsilisiä on korotettava. Kaikesta CO2-hömpästä huolimatta lapsiperheet tarvitsevat auton tai kaksikin. Autoveron maksattaminen lapsiperheillä on suuri vääryys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lasten asema on mitä on.ainahan saa muutaman kerran eduskunnassa pitää palopuhe ja se siitä.turha virka tälläkin ukonkäppänällä kuten niin monella muullakin.esim hallitus eivät tiedä mitään mistään ja muutenkin rumia yksilöitä täynnä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miellyttävä ääni, miellyttävän tuntuinen ihminen. Oikeaan osoitteeseen on palkinto mennyt.
Hienoa Tuomas Kurttila.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (24)

Uutisvirta

13
Jumbo-Lippo takoi viisi kunnaria KPL:n kentästä
12
Jalkapallofinaalin keskeyttäneitä aktivisteja kuulusteltu - Pussy Riot: Asianajajaa ei ole päästetty heidän luokseen
10
Antibiootteja käytetään liikaa ja osa kuureista on liian pitkiä – kuurien pituuteen ei ole mitään yleistä nyrkkisääntöä
8
Kustannustehokkuutta päihdehoitoon - päihteettömyyteen ja toipumiseen tähtääviin hoitoihin on usein vaikea saada maksusitoumusta Lukijalta
8
Trump on saapunut Helsinkiin – tviittasi lentokoneesta "Venäjän synneistä"
8
Helle jatkuu ainakin torstaihin asti – etenkin tänään ja huomenna on kuuma, Ouluun luvassa jopa 29 astetta
7
Oululaismies nosti 70 metrin syvyydestä hurjan pedon Norjassa – "Saattaa tarttua vaikka jalkaan kiinni, eikä päästä irti"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Kemijärvi, Salla ja Muonio.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

327 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Ihan vaan mielenkiinnosta kysäisen että... Onko korkea verotus mielestäsi työttömien vika. Voisi luulla että työtön oir... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image