Oulu

Viikonlopun menovinkit Ouluun: Pyörällä ilmaston puolesta, koripalloa torilla ja keikkoja ravintoloissa

Ainolan puistossa pyöräillään ilmaston puolesta perjantaina iltapäivällä. KUVA: Kerkko Konola
Oulu 12.7.2018 12:10
Kaleva

Kaipaatko tekemistä loppuviikolle ja viikonlopuksi? Kokosimme listaan Oulun ja lähialueiden kiinnostavia tapahtumia. Lisää tapahtumia löydät Kalevan tapahtumat-sivulta

Festarifiilis päälle
Klubi
UFOP 2018 Avausklubi Välivainion Tukikohdassa torstaina 12.7. kello 18–22.

Viikonloppuna Välivainiolla järjestettävän Uleåborg Festival of Psychedelian tunnelmaan virittäydytään jo torstaina. Tukikohdan avausklubilla kuullaan kolmen bändin verran ensiluokkaista psykedeelistä rockia suoraan Suomen undergroundista. Lavalle nousevat Jupiter, Meteor Vortex ja Planeetta. Omat virvoitusjuomat mukaan. Pääsyliput 5 euroa. Sorvarintie 5, Oulu.

Pyörällä ilmaston puolesta
Piknik
Ilmastopiknik Ainolan puistossa perjantaina 13.7. kello 11–14.

Espoosta kohti Tukholmaa 6. heinäkuuta pyöräilemään lähteneet Sampo Alanko ja Jiri Avila keräävät rahaa Luonto-Liiton ilmastotyöhön. He ovat perjantaina tavattavissa Ainolan puistossa järjestettävällä ilmastopiknikillä. Piknikin järjestää Luonto-Liiton Pohjois-Suomen piiri. Luvassa on mukavaa hengailua pyöräilijöiden kanssa, pientä kasvispurtavaa ja ilmasto- ja pyöräilyasioiden pohtimista. Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen. Ainolan puisto, Oulu.

Kulttuuria iltaan
Klubi
Pihalla-klubi Antell Cafe Pihassa perjantaina 13.7. kello 20–23.

Pihalla-klubilla tarjoillaan jälleen annos kulttuuria. Illan aikana tahoillaan esiintyvät lauluntekijät Antti Karjalainen ja Sami Heikkilä. Haastattelutuokiossa penkkiin istahtaa oululainen teatteriohjaaja Matti-Pekka Heikura, jota ohjaamisesta, kirjoittamisesta ja elämän tutkimisesta yleensä haastattelee klubi-isäntä Antti Viitala. Klubille on vapaa pääsy. Kauppurienkatu 7, Oulu.

Sukat heiluvat torilla
Urheilu
Torikoris 2018
Oulun kauppatorilla lauantaina 14.7. kello 11–21.

Oulun Torikorista on pelattu vuodesta 2011 kauppatorilla. Iloisena, rentona ja kesäisenä katukoristapahtumana tunnettu turnaus kerää yhteen koripalloa pelaavia ja lajista kiinnostuneita ihmisiä. Turnaus on yleisölle pääsymaksuton. Kauppatori, Oulu.

Hellyyttä ja kylmiä väreitä
Keikka
Hellä Hermanni & Kylmät väreet ravintola Tubassa lauantaina 14.7. kello 21–00.

Hellä Hermanni & Kylmät väreet on helsinkiläinen uuden polven folk-yhtye, jonka musiikissa yhdistyvät tunnelmoiva kaihoromantiikka sekä moderni, orgaaninen folkiskelmä. Bändi julkaisi vuoden 2016 lopussa debyyttialbuminsaKesäyön asfaltti. Yhtye on keikkaillut aktiivisesti vuodesta 2012 ja juhlistaa tänä vuonna esikoisalbumiaan keikkalavoilla ympäri Suomea. Täysi-ikäisille tarkoitettu keikka on pääsymaksuton. Mannenkatu 2, Oulu.

Viihdemusiikkia Hollihaassa
Piknik
Puistopiknik Hollihaan puistossa sunnuntaina 15.7. kello 14–16.

Hollihaan puistossa kuullaan sunnuntaina suomenkielistä viihdemusiikkia eri vuosikymmeniltä. Esiintymässä ovat Ahti Sepp’n johtama sekakuoro Varttuneet, Pentti Kellokosken johtamat naiskuoro Virkeät ja mieskuoro Iltarusko, Hannes Leskisen johtama lauluryhmä Sinitaivas sekä Duo Pentti ja Veikko. Lisäksi senioritanssiryhmä Kesäterä esittää senioritanssia. Säävarauksellinen tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

102
Omaiset ilmoittivat palvelukoti Fregatin kuumuudesta aluehallintoviranomaiselle – työntekijöiden mukaan ilmastointi temppuili jo keväällä
68
Sähköauto on jo nyt varteenotettava vaihtoehto – ykkösautoksikin Lukijalta
66
Tulevatko junat kulkemaan Suomessa 300 km/h? – "Maksiminopeus on tällä hetkellä 220 kilometriä tunnissa"
38
Poliisi pysäytti ajo-oikeudetta ajaneen huumekuskin Hailuodossa
15
Suuryhtiöt mullistivat majoitusmarkkinat – "Toimet markkinajohtajaa vastaan mahdollisia"
12
Sudet veivät farmarilta 22 lammasta Vihannin Alpuassa – sähköaita ei pidätellyt susia
9
Oulussa uinninvalvojille riittää hommia, mutta häiriökäyttäytymiseen ei juuri tarvitse puuttua – "Oululaiset osaavat pääsääntöisesti käyttäytyä hyvin"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Sadevaroitus: Maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa voi sataa iltapäivällä rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa kehittyy iltapäivällä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Olet jälleen väärässä. Köyhyyden ei pidä näkyä sen vuoksi että köyhä olisi muille varoittava esimerkki. Sen pitäisi näky... Lue lisää...
Tähtitenava

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image