Oulu

Viikonlopun menovinkit Oulun alueelle: Tonttujännäri julkaistaan, Ryhmä Hau Valkeassa ja skottipunkkia Toppilassa

Oululaiskirjailija Antti Leikaksen tontturomaanin julkaisua juhlitaan perjantaina Konst o. Delissä. KUVA: Teija Soini
Oulu 22.2.2018 18:35
Kaleva

Kaipaatko tekemistä loppuviikolle ja viikonlopuksi? Kokosimme listaan Oulun ja lähialueiden kiinnostavia tapahtumia. Lisää tapahtumia löydät Kalevan tapahtumat-sivulta.

Kohti korkeuksia
Dokumentti
Doc Lounge Oulu: Mountain ravintola Tubassa torstaina 22.2. kello 18–21.

Jennifer Peedomin dokumenttielokuvassa Mountain (2017) kiivetään henkeäsalpaaviin korkeuksiin Havaijilla ja pysäyttäviin maisemiin Antarktiksella. Teos on Peedomin ja Australian kamariorkesterin yhteistyöprojekti. Dj Illyana alustaa näytöksen musiikkivalinnoillaan. Pääsymaksu 5 euroa. Mannenkatu 2, Oulu.

Kirjallista tonttuilua
Kirjallisuus
Tonttu-romaanin julkaisutilaisuus ravintola Konst o. Delissä perjantaina 23.2. kello 16–18.

Oululaiskirjailija Antti Leikaksen Tonttu – Matka pimeyteen -romaanin julkaisutilaisuus järjestetään kulttuuritalo Valveella ravintola Konst o. Delissä. Ohjelmassa on muun muassa kirjailijan haastattelua ja biokemian tohtori Maarit Jokelan sekä pastori Juha Vähäkankaan ajatuksia kirjasta. Tapahtuma on kaikille avoin ja pääsymaksuton. Hallituskatu 7, Oulu.

Taiteilijatapaaminen Muhoksella
Klubi
Koivu ja Tähti Afterwork: Taiteilijatapaaminen perjantaina 23.2. kello 17.30–18.30.

Helmikuun After Workissa valokuvataiteilija Timo Remestä haastattelee kulttuurituottaja Taija Jyrkäs. Myös yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Lisäksi iltaan kuuluu kattaus klassista musiikkia. Tilaisuus on kaikille avoin ja pääsymaksuton. Muhostie 2, Muhos.

Lasten suosikit saapuvat Valkeaan
Perheet
Kauppakeskus Valkean Lasten lauantai lauantaina 24.2. kello 11–17.

Valkeassa vietetään lasten lauantaita Ryhmä Haun kera. Televisiostakin tutut Samppa ja Vainu esiintyvät kello 12, 14 ja 16. Kuvien ottamiseen ja halimiseen on myös mahdollisuus. Kadonneet pennut -etsintätehtävä on käynnissä koko tapahtuman ajan. Tapahtuma on kaikille avoin ja pääsymaksuton. Isokatu 25, Oulu.

Toppilassa tärähtää
Keikkailta
Oi Polloi, Vivisektio ja Jugglin Jugulars ravintola Ykän Pubissa lauantaina 24.2. kello 20–01.

Skonlantilainen anarkopunkyhtye Oi Polloi palaa Ouluun yli kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen. Mukana ovat myös kotimaiset punkyhtyeet Vivisektio ja Juggling Jugulars. Ennen keikkoja kello 20 esitetään dokumenttielokuva Accidental Anarchist (2017). Täysi-ikäisille tarkoitetun illan pääsyliput maksavat ovelta kahdeksan euroa. Merimiehentie 1, Oulu.

Potentiaalia purkukohteista
Luento
Purkurakennusten potentiaali taiteen ja kulttuurin pelikenttänä -luento Oulun taidemuseossa sunnuntaina 25.2. kello 14–16.

Rakkaudesta vapauteen -näyttelyn kuraattori Jouni Väänänen johdattelee kuulijat pohtimaan purkurakennusten käyttömahdollisuuksia taiteen ja kulttuurin saralla. Luennolla käydään muun muassa läpi kotimaisia ja kansainvälisiä purkurakennuksissa toteutettuja projekteja. Luento sisältyy taidemuseon pääsymaksun hintaan. Kasarmintie 9, Oulu.

Katso lisää tapahtumia Kalevan tapahtumat-sivulta.

MAINOS

Kommentoi

Kyllähän viikonlopun suurin tapahtuma urheilumielessä on Euroopan cupin finaali! Ei kovin usein ole tämän tasoisia kisoja Oulussa!
finice2018

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiimingissä Putkosen EK. eli Pohjolarallia ja Stadion Snowcross pesäpallostadionilla, siinäpä kunnon lajeja ja viihdettä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

280 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image