Oulu

Viikonlopun menovinkit Oulun alueelle: Luentoja sota-ajoista, kammottavia ääniä Välivainiolla ja talven taikaa Sanginjoella

Professori, historioitsija Matti Lackman luennoi torstaina Oulussa Kansallisarkistossa. KUVA: Pekka Peura
Oulu 1.3.2018 16:22
Kaleva

Kaipaatko tekemistä loppuviikolle ja viikonlopuksi? Kokosimme listaan Oulun ja lähialueiden kiinnostavia tapahtumia. Lisää tapahtumia löydät Kalevan tapahtumat-sivulta.

Tietoa vuosisadan takaa
Luento
Vuosi 1918 tutkimuslähteenä -luento Kansallisarkistossa torstaina 1.3. kello 17–19.

Professori Matti Lackman luennoi torstaina Kansallisarkistossa aiheesta Vuosi 1918 tutkimuskohteena. Ennen esitelmää järjestetään kahvitarjoilu kello 16.30 alkaen. Tapahtuma on kaikille avoin ja pääsymaksuton. Arkistokatu 6, Oulu.

Lukiolaisten laulantaa
Klubi
Funk You! – lauluklubi Pohjankartanon juhlasalissa torstaina 1.3. kello 19–21.

Madetojan musiikkilukion järjestämällä klubilla tarjoillaan intensiivistä groovea, rentoa tyyliä, tymäkkää laulantaa ja sulavia liikkeitä. Ikärajattoman klubin pääsyliput maksavat ovelta kahdeksan euroa ja sisältävät narikan. Lippujen myynti alkaa tuntia ennen aloitusaikaa. Leevi Madetojan katu 1, Oulu.

Hip hopia kaikille
Klubi
Tulvaklubi hip hop -yökerho Wäinössä perjantaina 2.3. kello 17–22.

Urbaaniin kulttuuriin erikoistunut Tulva ry järjestää yhteistyössä Oulun kaupungin ja Kuntalaislähtöinen kaupunkikehittäminen -hankkeen kanssa ilmaisen, ikärajattoman ja päihteettömän hiphop-tapahtuman nuorille. Illan esiintyjinä nähdään muun muassa Kube, Spaz Caroon, VLVVR ja Cledos. Asemakatu 20, Oulu.

Rivisotilaan näkökulmasta
Luento
Historioitsija Teemu Keskisarja Pohjois-Pohjanmaan museossa lauantaina 3.3. kello 15–17.

Suomen luetuimpiin historioitsijoihin kuuluva Teemu Keskisarja kertoo tutkimuksistaan Pohjois-Pohjanmaan museon luentosalissa aiheenaan Talvisodan ihmisten historiaa Raatteen tiellä ja Tolvajärvellä. Yleisöluento on kaikille avoin ja pääsymaksuton. Luentosaliin mahtuu ensimmäiset 100 henkilöä. Ainolanpolku 1, Oulu.

Välivainiolla melutaan
Keikkailta
Kammottava ääni, sähköinen ääni 2 Välivainion Tukikohdalla lauantaina 3.3. kello 19–00.

Tukikohdalle saapuu kolme kotimaista bändiä ja kaksi näillä leveysasteilla harvemmin kuultavaa, metallista ja modernia hardcorea, soittavaa ruotsalaisyhtyettä. Illan aikana esiintyvät oululainen Botflies, tamperelainen Kolumbia, oululainen Tyhjä Pää, kiirunalainen Ill ja uumajalainen Lotus Grip. Täysi-ikäisille tarkoitetun illan pääsyliput maksavat ovelta kuusi euroa. Sorvarintie 5, Oulu.

Lumileikkejä Loppulassa
Perheet
Talven taikaa Sanginjoella sunnuntaina 4.3. kello 12–16.

Sanginjoen Loppulan metsänvartijan talolla järjestetään koko perheen talvitapahtuma. Päivän ohjelmassa on muun muassa lumileikkejä, rekiajelua, luontopolku, mäenlaskua sekä omien makkaroiden paistoa nuotiolla. Paikalla on myös vapaaehtoisella käteismaksulla kahvi- ja ruokatarjoilu. Suomen luonnonsuojeluliiton Oulun yhdistyksen, Luonto-Liiton Pohjois-Suomen piirin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämä tapahtuma on kaikille avoin ja pääsymaksuton. Sanginjoentie 1101, Oulu.

Katso lisää tapahtumia Kalevan tapahtumat-sivulta.

Katso myös hiihtoloman kylpylävinkit.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

69
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
64
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
59
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
37
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
33
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
28
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
27
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta aamuyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

184 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Sipilä jatkoon! Höpö höpö, mies joka luulee että kun rangaistaan köyhiä, eläkeläisiä, työttömiä, opiskelijoita, eläkeläi... Lue lisää...
Härski

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image