Oulu

Tilaajille

Vedellä on omat sor­men­jäl­ken­sä – ka­na­da­laisp­ro­fes­so­ri tutkii vedenkiertoa kemiallisten sormenjälkien avulla Oulun yliopistossa

Professori Jeffrey Welker (vas.) on rakentanut laajan kansainvälisen tutkimusverkoston. Hän viettää vapaa-ajatkin tutkimusasemilla. Äskettäin hän tapasi Pallaksella tutkijat Hanna Baileyn, Kaisa-Riikka Mustosen sekä Eric Kleinin
Oulu 14.7.2018 7:00
Arja Mikkola

Jeffrey Welker Alaskasta on Oulun yliopiston huippuprofessori. Laaja tutkimusverkosto kerää tietoja veden kiertokulusta ympäri arktista aluetta.

Oulun yliopiston professori Jeffrey Welker rakentaa kokonaiskuvaa arktisen alueen vedenkierrosta. Vedenkiertoa ei toistaiseksi ole otettu huomioon ilmastomalleissa.

Welkerin rekrytointi tuli mahdolliseksi Oulun yliopiston sijoitusvaroilla.

– Hän on Oulun yliopiston ensimmäinen näin mittavan luokan huippurekrytointi vahvistamaan meidän tutkimusta, kertoo tutkimusrehtori Taina Pihlajaniemi.

Myös professori Welker on innoissaan. Hän elää unelmaansa päästyään aloittamaan Suomessa itäisen Arktiksen tutkimuksen. Pallaksella on mitattu joulukuusta lähtien jatkuvatoimisesti vedenkiertoa yhteistyössä Ilmatieteen laitoksen kanssa.  

Tilaajille

Haluatko lukea koko jutun?

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä maan eteläosassa. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Keski-Lapissa.

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 seuraavissa Lapin kunnissa: Ylitornio, Pello, Pelkosenniemi, Savukoski, Inari ja Utsjoki. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla ja Muonio.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

329 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Ensinnäkään, tämä ei pidä paikkaansa. Ei ole ketään jotka "aina" saa töitä, eikä ketään jotka eivät "koskaan" saa töitä,... Lue lisää...
Väsynyt

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image