Oulu

Mainos

Valtuuston kokouksen venymisestä lisälaskua - jokainen ylimenevä tunti kasvattaa palkkioiden summaa noin 5000 eurolla

Kaupunginvaltuusto aloitti työnsä Juha Hännisen johdolla. KUVA: Matti Räty
Oulu 5.6.2017 22:11 | Päivitetty 5.6.2017 23:36
Kaleva

Oulun kaupunginvaltuuston valtuustokauden ensimmäisestä kokouksesta maksettavat kokouspalkkiot moninkertaistuivat kokouksen venymisen vuoksi. Kokous päättyi noin kello 23:20.

Päättyessään kokous oli neljännellä ylitunnilla, eli tavallinen 10 500 euron palkkiolasku oli noussut noin 20 000 eurolla yhteensä reiluun 30 000 euroon.

Oulun kaupungin vuodelta 2013 peräisin olevassa palkkiosäännössä todetaan, että palkkioita korotetaan kolmen tunnin jälkeen jokaiselta ylimenevältä tunnilta 50 prosenttia. Valtuusto aloitti istuntonsa kello 17, eli kolme tuntia täyttyi kello 20. 

50 prosentin korotus kaikkien kaupunginvaltuuston 67 jäsenen 150 euron palkkioon tekee yhteensä noin 5000 euroa jokaiselta ylimenevältä tunnilta. 

Kaupunginvaltuuston ensimmäinen kokous venyi, kun luottamustehtävät jaettiin suljetulla lippuäänestyksellä aidon suomalaisen yhteislistan valtuutettu Junes Lokan aloitteesta. Henkilövalinnat hoidettiin taiten provosoitumatta puheenjohtajaksi valitun Juha Hännisen (kok.) johdolla.

Valtuusto pääsi käsittelemään listalla olevia asioita henkilövalintojen valmistuttua illalla kello 21 jälkeen. 

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (185)

Lokka onnistui kuppaamaan jo parikymmentätuhatta euroa veronmaksajien rahoja. Hyvä alku. Tuolla rahalla olisi saatu monenlaista järkevääkin joutavanpäiväisen änkyröinnin sijaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

30000 euroa yksi kokous? Hommassa ei mitään järkeä, nyt jotain nopeita korjausliikkeitä valtuustoon.
Kaikkien pakko luopua palkkiosta eihän sinne ole ketään pakotettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtuustokokoukset eivät venyisi jos ylimeneviltä tunneilta ei maksettaisi mitään. Nyt valtuutetut väittelevät ja päättävät asioita siihen tyyliin että kokoukset venyvät aina pikkutunneille. Mikäli pitäisi omalla ajalla väitellä asioista niin valtuustokokouksiin tulisi järjestystä ja vauhtia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi annetaan valtuuston varapuheenjohtajien nostaa kokouspalkkiota jos menevät kuunteluoppilaaksi kaupunginhallituksen kokouksiin? Tästähän tulee valtuustokaudella 100000 euron lasku. Tuohan nyt olisi helppo muuttaa ja evätä kokouspalkkion nosto, mikäli ei kuulu varsinaisesti hallitukseen. Tuolla säästyvällä rahalla saisi monta hyvää asiaa Ouluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa valtuustokokouksia vain 10 vuodessa, Helsingissä 20.
Siellä näyttää palkkio olevan 355e/kokous ja sama 50% korotussääntö kuin Oulussakin.
Miten Oulussa tullaan toimeen nuin pienellä kokouspalkkiolla? Saadaanko aidosti parhaat ihmiset asioista päättämään, kun taksat on tuollaiset?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtuutetut voisivat kieltäytyä korotetusta palkkiosta tämän pitkän kokouksen osalta ja näin osoittaa, että tekevät kaikkensa kaupungin taloustilanteen korjaamiseksi? Toisaalta on tosiaan tarpeetonta pitää kokouksia lainkaan jos asiat sovitaan etukäteen. Tämä on Keskustalainen ja demokratiaa vahingoittavat toimintatapa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samalla logiikalla työmies voisi tehdä vähän ylitöitä ja kieltäytyä ottamasta siitä palkkaa kaupungin taloustilanteen korjaamiseksi. Mikä nykyisessä toimintatavassa on niin keskustalaista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt menee jo mauttomaksi! Ollaan tehottomia ja venytetään kokousta niin rahaa tulee!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja niinni jonninjoutavaan menee rosentit ko puolueverroon... Kaikkea sitä kansa elättää edustuksellisuudellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Normaali kokous 150 €. Puoluevero on 25% eli 37,5€. Kuntavero 60% eli 90€. Tällöin tilille tulee 22,5€. Näitä kokouksia on 80%:sti. Revi siinä sitten riistäjävitsejä. Eilisen kokouksen aiheutti valtuutettu Lokka, muuten olisi mennyt nornaaliin aikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän ne olleet nimenomaan ne muut, jotka tämän aiheuttivat, koska jättivät Lokan luottamuspaikkajakoneuvotteluiden ulkopuolelle, joten ainoa vaikutuskeino demokraattisessa systeemissä on käyttää valtuutetulle suotua oikeutta tehdä esityksiä valtuuston kokouksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lokkaa ei oteta tosissaan, vaikka mies on todella mies paikallaan ja koittaa saada jotain rotia touhuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuota et usko itekkään. Ensin pitää tehdä oikeita töitä verokirjalle, eikä elää tukien lumoissa. Tärkeää on myöskin olla lainkuuliainen ja noudattaa normaaleja yhteiskunnan normeja. Höpö, höpö, kaupungin asioita ei voi hoitaa, kun ei osaa omiakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni palkkiot ovat liian suuret. Ei ongelma ole Junes Lokka vaan ahneet poliitikot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakait valtuutetut nostavat palkkionsa. Siihen heillä on oikeus. Ei kait vain kokousta venyttänyt tavoitellutkin tätä eli sai itsekin enemmän rahaa. No, tapa se on sekin tehdä itselle tiliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (185)
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Tämä on hyvä uutinen kaikille muille kuin SDP:lle ja vassareille. Heidän suosionsa perustuu täysin politikointiin ja asi... Lue lisää...
Hyvä Juha!

Jari ja sarjakuvat

Jari

25.2.

Naapurit

24.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image