Oulu

Va­lo­ku­va­kil­pai­lu luotaa Oulua ra­ken­ne­muu­tok­sen kourissa

KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 25.9.2013 10:21
Kaleva

Elokuvaklubi Doc Lounge Oulu järjestää valokuvakilpailun Oulu - Suomen Detroit.

Kilpailun tarkoituksena on hakea valokuvia äkillisen rakennemuutoksen Oulusta ja sen tulevaisuuden näkymistä niin hyvässä kuin pahassakin.

Kilpailu liittyy 9. lokakuuta 45 Specialissa näytettävään Heidi Ewingin ja Rachel Gradyn ohjaamaan dokumenttielokuvaan Detropia, joka kuvaa Detroitin nopeaa rappioitumista kukoistavasta teollisuuskeskuksesta aavekaupungiksi.

Valokuvakilpailuun hyväksytään tuoreita otoksia sekä viime vuosien aikana ikuistettuja ennusmerkkejä tulevasta. Järjestäjän mukaan kilpailuun voi hakea innoitusta Yves Marchandin ja Romain Meffren The Ruins of Detroit -kuvasarjasta.

Kuvia voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen kuvat@omvf.net tiistaihin 8.10. klo 16 mennessä. Sähköpostissa tulee olla kuvaajan yhteystiedot sekä lyhyt kuvateksti.

Parhaat kuvat tekijätietoineen ja esittelyineen näytetään lokakuun Doc Lounge -klubilla, jolloin yleisö äänestää kisan voittajan.

Voittaja saa palkinnoksi vapaaliput syksyn Doc Lounge -klubeille sekä Oulun Musiikkivideofestivaalien tuotepalkintoja.

Doc Lounge Oulu on osa pohjoismaista Doc Lounge -verkostoa. Oulussa klubia järjestää Oulun Musiikkivideofestivaalit ry.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Karseen näkönen tuo hylätty siilorakennus. On vandaalit melkein saaneet sen kaatumaan. Ei ollut Detroitin kuvissa noin karseita juttuja.... mikä teitä oululaisia vaivaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä rakennemuutos on Oulun vika. Kallioparkin rakentaminen ja kuntaliitos on syynä siihen, että Nokia lähtee ja muutenkin tietoteollisuus on lamassa. Myös 2008 globaali rahoituskriisi on Oulun syy. Muutan pois täältä "Suomen Detroitista" tai paremminkin "Suomen Albaniasta"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä "Oulu-Suomen Detroit" jää sitten elämään kansan suussa yhtä sitkeästi kuin esim. "Lahti-Suomen Chicago" (liittyi rikollisuuden määrään joskus -80-luvulla..) eli vaikka nousu alkaisikin, niin ei kukaan halua muuttaa "Suomen Detroittiin..."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuonne kuva Elopista kättelemässä Steve Ballmeria tai Siilasvuota, siinäpä ennuskuvaa detroituvasta Oulusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Oulussa on hyvät oltavat verrattuna ruuhka-Suomen kuntiin... Käykääpä katsomassa... Eivät siellä tiedä miten pohjoisessa on siistit koulut, leikkikentät, neuvolat, päiväkodit jne, jne... Ja asutaan leveästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

126 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ulkopaikkakuntalaisten huomioita Oulusta

Mistäpäin Suomea kyseiset henkilöt ovat? Kallioparkki on toimiva muttei todellakaan ole toimivin saati tilavin. Otetaan ... Lue lisää...
BoB

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

21.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image