Oulu

Mainos

Va­lo­fes­ti­vaa­li teki ylei­sö­en­nä­tyk­sen Oulussa – viikonlopun aikana noin 60 000 katsojaa

Viikonlopun pääteoksista yleisöä ihastuttivat etenkin kaupungintalon Colored Mosaic ja kauppatorin edustalla liikkuva valas. KUVA: Aleksi / Lukijan kuva
Oulu 20.11.2017 11:22
Kaleva

Lumo-valofestivaali teki uuden yleisöennätyksen viime viikonlopun aikana. Arvioiden mukaan festivaalilla vieraili pääviikonlopun aikana noin 60 000 katsojaa.

Edellisvuonna kävijöitä kymmenen päivän aikana oli yhteensä noin 86 000.

– Ihmisten paljous yllätti meidät järjestäjätkin, etenkin liikenneruuhkiin meidän on syytä varautua ensi vuonna paremmin, sanoo ohjelmapäällikkö Jarkko Halunen.

Viikonlopun pääteoksista yleisöä ihastuttivat etenkin kaupungintalon Colored Mosaic ja kauppatorin edustalla liikkuva valas, The Whale.

– Kaupungintalon seinää pääsi muokkaamaan noin 700 festivaalivierasta. Erityisesti piparkakkutalo-teema osoittautui hitiksi, kertoo vastaava tuottaja Anna Lanas.

The Whale uhmasi lunta ja räntää. KUVA: Pekka Peura

Suuri liikkuva valas uhmasi lunta ja räntää koko viikonlopun ajan. Pienin vaikeuksin valas pystyi liikehtimään perjantai-illasta sunnuntai-iltaan.

– The Whale keräsi suuria ihmismääriä kauppatorille. Viikonlopun aikana selvisi, että valas on naaras nimeltään Micheline, ja sillä oli pohjoiseen ilmastoon hieman vaikea sopeutua. Oulu on pohjoisin paikka, missä Micheline on koskaan käynyt, lisää Lanas.

Myös valokävelykierrokset olivat suosittuja viikonloppuna.

Lumo-valofestivaali jatkuu vielä 6. joulukuuta saakka.

Kalevan lukijat ovat kuvanneet ahkerasti Lumo-valofestivaaleja.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ehdottomasti tulisi tällaisen valofestivaalin kestää pitempään kuin nyt, erityisesti kaupungintalon ja kirkon valaistus. Marras- ja joulukuussa kaipaamme valoa tämän kaamoksen keskelle myös julkisissa tiloissa! Tulisi myös ratkaisu liikenneruuhkaongelmaan samalla, kun kaikkien ei tarvitsisi rynnätä paikalle vain yhtenä viikonloppuna!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos tästä tapahtumasta! Tuo ihanasti eloa kaupunkikuvaan ja tavoittaa laajasti kaupunkilaiset,kun taide on tuotu ihmisten ilmoille. Colored mosaic oli ehdoton hitti ja osallisti yleisön mukaan. Olisi vain saanut olla esillä ihastuttamassa huomattavasti pidempään. Tätä tapahtumaa Oulussa kannattaa ihan ehdottomasti kehittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno tapahtuma, erityisesti kaupungintalon väritys. Tällaisen soisi kuitenkin kestävän pitempään kuin muutaman päivän. Kun isolla vaivalla tehdään, niin tehdään ainakin pariksi viikoksi! Katsojien määrä kasvaisi runsaasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa hieno perjantai-ilta joulukadun avajaisten jälkeen, kun kävimme tietokoneella värittämässä kaupungintaloa, katsomassa valaan uintia, ihastelemassa sateenvarjorangan väri-ilottelua ja kaupunginkirjastolla askartelemassa sähköteekkarien avustuksella ledvaloja vaatteisiin. Harvoin tuntee itsensä näin iloiseksi ja onnelliseksi. Oli ihan huippu ilta!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi kävijöitä enemmänkin, jos ei olisi olleet nämä vain yhtenä viikonloppuna. Kaikki ei ryysikseen halua edes lähteä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja seuraavissa Lapin kunnissa: Posio, Kemijärvi, Salla, Sodankylä, Pelkosenniemi ja Savukoski lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi sunnuntaina aamupäivällä Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Merja Kyllönen ylivoimainen !

340 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eri ikäluokkien kulutusmahdollisuudet ja -tottumukset

Millaisen neuvon antaisit nuorille sukupolville heidän eläkkeidensä suhteen, jotta he eivät joutuisi vastaavaan tilantee... Lue lisää...
Olet sitä mitä salaa...

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

20.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image