Oulu

Va­lo­fes­ti­vaa­li teki ylei­sö­en­nä­tyk­sen Oulussa – viikonlopun aikana noin 60 000 katsojaa

Viikonlopun pääteoksista yleisöä ihastuttivat etenkin kaupungintalon Colored Mosaic ja kauppatorin edustalla liikkuva valas. KUVA: Aleksi / Lukijan kuva
Oulu 20.11.2017 11:22
Kaleva

Lumo-valofestivaali teki uuden yleisöennätyksen viime viikonlopun aikana. Arvioiden mukaan festivaalilla vieraili pääviikonlopun aikana noin 60 000 katsojaa.

Edellisvuonna kävijöitä kymmenen päivän aikana oli yhteensä noin 86 000.

– Ihmisten paljous yllätti meidät järjestäjätkin, etenkin liikenneruuhkiin meidän on syytä varautua ensi vuonna paremmin, sanoo ohjelmapäällikkö Jarkko Halunen.

Viikonlopun pääteoksista yleisöä ihastuttivat etenkin kaupungintalon Colored Mosaic ja kauppatorin edustalla liikkuva valas, The Whale.

– Kaupungintalon seinää pääsi muokkaamaan noin 700 festivaalivierasta. Erityisesti piparkakkutalo-teema osoittautui hitiksi, kertoo vastaava tuottaja Anna Lanas.

The Whale uhmasi lunta ja räntää. KUVA: Pekka Peura

Suuri liikkuva valas uhmasi lunta ja räntää koko viikonlopun ajan. Pienin vaikeuksin valas pystyi liikehtimään perjantai-illasta sunnuntai-iltaan.

– The Whale keräsi suuria ihmismääriä kauppatorille. Viikonlopun aikana selvisi, että valas on naaras nimeltään Micheline, ja sillä oli pohjoiseen ilmastoon hieman vaikea sopeutua. Oulu on pohjoisin paikka, missä Micheline on koskaan käynyt, lisää Lanas.

Myös valokävelykierrokset olivat suosittuja viikonloppuna.

Lumo-valofestivaali jatkuu vielä 6. joulukuuta saakka.

Kalevan lukijat ovat kuvanneet ahkerasti Lumo-valofestivaaleja.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ehdottomasti tulisi tällaisen valofestivaalin kestää pitempään kuin nyt, erityisesti kaupungintalon ja kirkon valaistus. Marras- ja joulukuussa kaipaamme valoa tämän kaamoksen keskelle myös julkisissa tiloissa! Tulisi myös ratkaisu liikenneruuhkaongelmaan samalla, kun kaikkien ei tarvitsisi rynnätä paikalle vain yhtenä viikonloppuna!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos tästä tapahtumasta! Tuo ihanasti eloa kaupunkikuvaan ja tavoittaa laajasti kaupunkilaiset,kun taide on tuotu ihmisten ilmoille. Colored mosaic oli ehdoton hitti ja osallisti yleisön mukaan. Olisi vain saanut olla esillä ihastuttamassa huomattavasti pidempään. Tätä tapahtumaa Oulussa kannattaa ihan ehdottomasti kehittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno tapahtuma, erityisesti kaupungintalon väritys. Tällaisen soisi kuitenkin kestävän pitempään kuin muutaman päivän. Kun isolla vaivalla tehdään, niin tehdään ainakin pariksi viikoksi! Katsojien määrä kasvaisi runsaasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa hieno perjantai-ilta joulukadun avajaisten jälkeen, kun kävimme tietokoneella värittämässä kaupungintaloa, katsomassa valaan uintia, ihastelemassa sateenvarjorangan väri-ilottelua ja kaupunginkirjastolla askartelemassa sähköteekkarien avustuksella ledvaloja vaatteisiin. Harvoin tuntee itsensä näin iloiseksi ja onnelliseksi. Oli ihan huippu ilta!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi kävijöitä enemmänkin, jos ei olisi olleet nämä vain yhtenä viikonloppuna. Kaikki ei ryysikseen halua edes lähteä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tervola, Muonio, Enontekiö ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

342 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

siveysarvojen rappio

Siis sinulla on oikeus olla eri mieltä, mutta seksuaalisilla vähemmistöillä ei sitä oikeutta ole? Lue lisää...
kenellä on, kenellä ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image