Oulu

Valkee lähtee Alexander Stubbin mukana Kiinaan

Valkeen korvavalo KUVA: Pekka Ala-aho
Oulu 5.4.2013 13:01
Kaleva

Korvavaloja valmistava oululaisyritys Valkee osallistuu ulkoministeriön vienninedistämismatkalle Kiinaan huhtikuussa.

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin mukana matkustavassa delegaatiossa on 31 yritystä. Suurin osa yrityksistä liittyy tekniikkaan.

Valkee valmistaa korvavaloja, joiden on sanottu poistavan kaamosmasennusta. Tutkijat ovat kuitenkin erimielisiä korvavalon vaikutuksista.

Lähetystöneuvos Esko Männikkö Ulkoministeriöstä kertoo, että Finpro lähettää useisiin yrityksiin kutsuja  vienninedistämismatkoille. Yritykset päättävät itse, haluavatko he osallistua matkaan.

Turismi mukana

Kiinan-matkalla on mukana tavallista enemmän myös turismissa ja palvelualoilla toimivia yrityksiä. Pohjois-Suomesta on matkaan lähtee esimerkiksi Lapissa hotellipalveluja tarjoava Santa’s Hotels.

Matkan tarkoituksena on edistää suomalaisyritysten vientimahdollisuuksia Kiinassa. Ryhmä vierailee Shanghaissa, Jiangsun maakunnassa ja Chengdussa.

Kiina on Suomen suurin kauppakumppani Aasiassa.

Lue lisää 06.04.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (57)

Tyypillistä suomalaisille: Kun joku yrittää jotain, koetetaan kampittaa porukalla. Eihän se hullu ole joka myy, vaan se joka ostaa. Onhan tv:n ostoskanavillakin jos jonkinlaista humpuukiksi leimattua vempainta, jota ihmiset ostaa. Keneltä se on pois? Tietääkseni vain ostajalta, ja kun hänkin on tyytyväinen, niin mistä valitetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valkeen korvavalot ovat huuhaata - yhdessäkään oikein tehdyssä tieteellisessä tutkimuksessa jonka itseään kunnioittavat journalit suostuisivat julkaisemaan ei ole osoitettu korvavalojen toimivan. Eräs Valkeen tutkimus osoitti että negatiivisena kontrollina käytetyllä 1 lumenin valomäärällä korvaan ei ole mitään eroa "normaaleihin" lumenimääriin joilla kuulokkeiden olisi tarkoitus toimia, ei siis toimi. Työpaikat, oululaisuus, suomalaisuus tai vouhottaminen ovat irrelevantteja kun on kyse yksinkertaisesti ja puhtaasti huijauksesta. Tässä lähdettiin pärs eellä puuhun: ensin keksittiin tuote ja oltiin sitä mieltä että kyllähän tämä toimii, sitten vasta tehtiin tutkimusta. Normaalisti ei toimita näin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valkee Oy osallistuu Finpron parhaillaan organisoimalle viennisedistämismatkalle Kiinaan, koska matkakohde Shanghai on 23 miljoonalla asukkaallaan, melkein 8% talouskasvullaan ja Hong Kongin jälkeen korkeimmalla ansiotasollaan erittäin kiinnostava markkina life sciences -teknologiasektorin vientiyritykselle. Me haemme kehittämällemme, valon terveysvaikutuksiin perustuvalle suomalaiselle hyvinvointiteknologiatuotteelle vientikauppaa ja -kasvua. Ensimmäiset Pohjoismaissa ja Saksassa ottamamme vientiaskeleet tuovat jo nyt yli puolet yhtiön kasvavasta myynnistä.

Valkee on hyödyntänyt aiemminkin Finpron life sciences -praktiikan vientiteollisuudelle tuottamia palveluja Euroopassa ja USA:ssa, ja ne ovat osoittautuneet tarpeisiimme tehokkaiksi ja tarkoituksenmukaisiksi. Team Finland on erinomainen strategia fokusoida pienen maan kilpailukykyä.

Valkeen perustaneet yrittäjät ovat luoneet suomalaisille uusia työpaikkoja, ja vaikka mittakaava on vielä pieni, tuottamamme vaihtotase on jo oikeansuuntainen, ja kasvu vahvaa. Erittäin korkea asiakastyytyväisyys kertoo lahjomattomasti tuotteemme hyödystä sitä käyttäville, ja sana asiakastyytyväisyydestä on jo kiirinyt kauas, niin että verkkokaupan kautta Valkeeta on tilattu kohta 40 maahan.

Valon positiiviset vaikutukset ihmisen hyvinvoinnille ovat moninaiset, eivätkä ne rajoitu kaamosmasennukseen tai kansallisuuteen. Valon terveysvaikutuksia ja niiden tuotteistamista kuluttajille tutkii ja hyödyntää parhaillaan moni meitä isompi yritys maailmalla. Valkeessa ja sen tuotteistamien ja patentoimien keksintöjen mahdollistaneessa uraauurtavassa tiede- ja tutkimustyössä Suomella on nyt etumatka, josta kannattaa pitää kiinni.

Tuo suomalainen aivotutkimusohjelma on yksi kattavimmista valon terveysvaikutuksia koskaan missään päin maailmaa selvittäneistä, ja sen puitteissa on jo saatu aikaan tieteellisiä läpimurtojakin. Tutkimuksen uraauurtavuudesta ja tuoreudesta kertoo se, miten vähän siitä on ehditty vielä julkaista muualla kuin asiantuntija-konferensseissa. Tulokset ovat kuitenkin johdonmukaisesti, tutkimus tutkimukselta vahvistaneet ymmärrystä aivojen valovasteellisuudesta ja sen merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille.

Kliininen tutkimus on samaan aikaan edennyt ripeästi, ja syventynyt ymmärrys mahdollistaa tulevaisuudessa entistä tehokkaampien täsmähoitojen kehittämisen. Kaamosmasennuksen hoitaminen on ollut Valkeen lähtökohta, mutta näkemys sovelluskohteista on laajentunut lisääntyneen ymmärryksen myötä. Kliininen tutkimus on nyt käynnissä jo muidenkin oletettujen hyötyjen toteamiseksi ja vahvistamiseksi - kuten jetlagin lievittäminen ja ahdistuksen hoitaminen. Kliinisiin kokeisiin kehitimme viime vuonna Valkeesta tutkimuskäyttöön lumelaitteen, jonka ansiosta kaikki kliiniset korvavalotutkimukset ovat kaksoissokkoutettuja ja lumekontrolloituja. Näin kliinisen tutkimuksen sokkouttamisen laatu noussee jopa muiden kirkasvalolaitteiden tutkimusten edelle. Tämänkin näemme globaalissa kilpailussa vahvuutena

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa! Oulusta voidaan tehdä toinen Polar Electron kaltainen hieno firma, joka tuo kokonaan uuden tuotteen uudelle markkinalle. Hienoa myös, ettei Stubb arkaile kaikenmaailman besserwissereiden kritiikin edessä. Just tätä Suomi tarvitsee!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valkee hakee jatkuvasti henkilöitä tutkimuksiinsa ilmoittamalla Oulu-lehdessä, viimeksi 5.4.2013 oli kaksi Valkeen ilmoitusta. Toisessa korvavaloyritys etsii työuupumuksesta tai ahdistuksesta kärsiviä 20-64 vuotiaita henkilöitä, selvitetään kirkasvalokuulokkeiden tehoa, ja toisessa 40-55 vuotiaita terveitä miehiä, tutkitaan kirkasvalon vaikutusta sydän- ja verenkiertoelimistön säätelyjärjestelmän toimintaan ja kognitiiviseen prosessointiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hahahaa :)
Hyvä vain jos onnistuvat tekemään kauppoja kiinaan. Tätä roskaa olisi hyvä myydä juurikin sinne missä ihmiset uskovat mitä ihmeellisimpiin asioihin :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka moni tänne kommentoineista on korvavaloa kokeillut, että tietää, ettei omalla kohdalla siitä ole hyötyä? Minä aloitin viime syksynä elokuun lopussa ja jatkoin joka-aamuista korvavalokuuria tammikuulle saakka. Ensimmäistä kertaa aikuisikäni aikana pärjäsin edes joten kuten syksyn mustimman ajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Tv shop" -hallitus. Eihän Kiinaan tuommoisia kannata viedä kun ne heti sen kopioivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En todella ymmärrä näitä negatiivisia, ilkeitä kommentteja. Oletteko kaikki työttömänä kortistossa ja siks niin katkeria ja kateellisia? Keksikää itse, perustakaa yritys ja hankkikaa rahoitus ja työllistä vielä naapurissa asuvat työttömät! Voi vee, miten hölmöä porukkaa oululaiset osaakaan olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mä irrottelin just jouluvalot pihapuusta ja laitoin ledit korviin ja parit myös sieraimiin (olis riittänyt lamppuja myös kehon muihihin aukkoihin). Mun mielestä sain (kait) hieman apua kaamosväsymykseen ja masennukseen ja hintakin alle kympin kun hankin valot tokmannilta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinhän on aiemminkin todettu, että nenän kautta aivoihin olisi paljon esteettömämpi reitti ohjata sitä valoa. Jostain syystä tuotekehitys ei ole vielä tarjollemme nenävaloja kuitenkaan tuottanut, kummallista..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Tutkijat ovat kuitenkin erimielisiä korvavalon vaikutuksista."

Ei siinä mitään erimielisyyttä ole ollut tutkijoiden kesken. Väitettyä hoitotehoa ei ole löytynyt yhdessäkään vertaisarvioidussa tutkimuksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan yhtä hyvä ku silmälappuvideot :). Ei uskoisi, että tuollaista otetaan mukaan, näytöt on huteralla pohjalla. Mutta toisaalta, jos kiinalaiset lähtevät tällaiseen mukaan,antaa lähteä vaan, heidän mainehan menee lopullisesti :). Keksitään vaan lisää näitä "ikiliikkujia", saadaampa kilpailijat pois markkinoilta :) :) :). Mutta jos ??? Entäpä jos silmän kautta korvaan pitääkin mennä valoa ?? Yhtä uskottavaa ku menninäisetkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskinpa kiinalaiset tästä hämääntyvät. Heillähän on tarjota vastakauppoina kiinalaista "lääketiedettä".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinne vaan tuomaan tänne lintuinfluenssaa !!! Toivottavasti tuo joutuu eristys koppiin tuo poikanen sieltä palatessaan, sellaseksi vuodeksi ainakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla ei ole mitään syytä epäillä etteivätkö aivot voisi aistia valoa ilman näköhavaintoakin. Muutenhan esimerkiksi sokeat sairastaisivat kaikki kroonista kaamosmasennusta... Mutta ymmärrän, että tieteellinen näyttö pitää olla ennen kuin terveysvaikutuksia luvataan, etenkin, kun tuote jo nyt herättää paljon epäilyksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko suomalaiset todellakin näin kateellista porukkaa. Sen kuvan saa kun lukee näitä kommentteja. Jos jollakin menee hyvin, niin heti ollaan mollaamassa ja haukkumassa. Ottakaa ensin selvää kyseisestä korvavalosta ihan ite käytännössä ja arvostelkaa vasta sitten. Helppo se on on arvostella ja haukkua kun ei tunne koko laitetta ite.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (57)

Uutisvirta

66
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
64
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
55
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
36
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
33
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
28
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
27
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta aamuyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

177 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Sipilä jatkoon! Höpö höpö, mies joka luulee että kun rangaistaan köyhiä, eläkeläisiä, työttömiä, opiskelijoita, eläkeläi... Lue lisää...
Härski

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image