Oulu

Ulos­ot­to­asioi­den määrä kasvoi Oulun seudulla viidenneksen viime vuonna - ulos­mit­taus­ten määrä vähenee

Oulun seudun ulosottovirastossa noin 34 prosentilla oli velkaa ulosotossa korkeintaan tuhat euroa ja yli 70 prosentilla korkeintaan 10 000 euroa. Yli 50 000 euron suuruisia velkoja oli seitsemällä prosentilla velallisista.
Oulu 27.3.2018 14:54 | Päivitetty 27.3.2018 15:08
Antti Ervasti

Vireille tulleiden asioiden määrä Oulun seudun ulosottovirastossa ja myös rahallinen määrä kasvoivat viime vuonna 21,3 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Asioita oli kaikkiaan 146 878 kappaletta.

Syy suurelle raha- ja asiamäärän kasvulle oli heikon taloustilanteen ohella verohallinnon tietojärjestelmäuudistus. Lisäksi suurten velkojien, kuten Verohallinnon, perimistoimistojen, pankkien ja perinnän toimet rytmittyivät viime vuonna eri tavalla kuin aikaisemmin.

Perintätulos ulosottovirastolla oli lähes yhtä korkealla tasolla kuin edellisenä vuonna, 41,4 miljoonassa eurossa. Valtiolle summasta kertyi ulosottomaksuina 2,5 miljoonaa euroa ja loput tilitettiin velkojille.

Erilaisia ulosmittauksia Oulun seudulla toimitettiin viime vuonna 32 423 kappaletta, kun edellisenä vuonna luku oli 37 371.

Ulosmittauksista suurin osa kohdistui palkkaan 16 084 kappaletta Seuraavaksi tulivat eläkkeet (3  956) ja elinkeinotulot (1 411 kappaletta).

Ulosottomyyntejä tehtiin viime vuonna vähemmän kuin ennen. Kiinteistöjä myytiin 75 kappaletta, kun vuoden 2016 määrä oli 83. Irtainta omaisuutta myytiin 15 kertaa, kun toissa vuonna kertoja oli 19. Asunto-osakkeiden määrä pysyi ennallaan 22 kappaleessa.

Oulun seudun ulosottovirastossa oli viime vuonna velallisia kaikkiaan 28 067. Määrä väheni edellisvuoteen verrattuna 5,22 prosenttia.

Velallisten velkojen määrä jakautui seuraavasti: Noin 34 prosentilla oli velkaa ulosotossa korkeintaan tuhat euroa ja yli 70 prosentilla korkeintaan 10 000 euroa. Yli 50 000 euron suuruisia velkoja oli seitsemällä prosentilla velallisista.

MAINOS

Kommentoi

Tehkää tilaa. Ensimmäinen yhtiölainanlyhennys, niin olen samassa jonossa...En hoksannut lukea pikkutekstiä ostovimmassani. PRRRR!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talous nousee. Kansa köyhtyy ja velka kasvaa. Taitaa talouskin nousta velkarahan turvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä kertoo tästä ajasta, ja yhteiskunnasta tämä. Hyvä juttu nille ketkä ovat saaneet velat maksettua vaikka ulosoton kautta. Tiedän sellasia joiden 50 000€ vuosiansoista on vetästy vähintään 800€-1500€/kk eli kk netto ollut vähintään lähes 3000€. Sekä lomarahoista on nyäkästy yli 2000€, ja velat maksettu pois 6 vuodessa ja velkaa ollut yli 50 000€. Moni on noussut kuopasta ja saaneet elämän uusille raiteilleen, mutta kaikilla se ole mahdollista, osa on ulosotossa hautaan asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja velat vähenevät vain maksamalla. Tosin ulosoton jälkeen ei ihan heti kannata lainaa kysellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menee tilastojen ennätykset uusiksi, kun korot nytkähtää vähän ylemmäs.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7:00
Kärki ja Kaija tenttaavat puolueiden puheenjohtajia – He joutuvat seisomaan 1,5 tuntia Porin torilla
7:00
Isä hermostuu metsässä telttaillessa – Kauhu jää paremman puutteessa säikyttelyksi
7:00
Kehitys on käänteinen, kalastajien määrä vähenee, valvojien ja valvonnan lisääntyy Lukijalta
7:00
Oululainen Aamu ajatteli olevansa transmies, kun hän alkoi tuntea vetoa meikkiin ja hameisiin – Nyt hän tietää olevansa muunsukupuolinen, kuten yhä useampi suomalainen Tilaajille
6:20
Vesi on ollut Pohjois-Pohjanmaalla viimeksi yhtä vähissä vuonna 2006 – peltoja kuivuus kurittaa vähemmän kuin etelässä
6:01
Lakimiesliitto: Seksuaalirikoksia koskeva lainsäädäntö uudistettava – pelkkä rangaistusasteikon koventaminen yläpäästä ei muuta rangaistuskäytäntöä
6:00
Suomi palaa pikavauhtia arkeen, mutta maahan on jäämässä ulkomaisia toimittajia – "Meiltä kysytään odotetuista aiheista"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Pohjois-Lapissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Kemijärvi, Salla ja Muonio.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

301 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Ei ole kuitenkaan sinultakaan liika vaadittu yrittää ymmärtää yksi ihan yksinkertainen seikka. Maksan korkeita veroja. V... Lue lisää...
Tähtitenava

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image