Oulu

Turkansaaren ul­ko­museoa­luet­ta parannetaan monin tavoin yli 140 000 euron ra­hoi­tus­po­til­la

Turkansaaren ulkomuseoaluetta ryhdytään parantamaan tarkoitukseen myönnetyn rahoituspotin turvin. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 7.3.2018 10:58
Kaleva

Turkansaaren ulkomuseoaluetta ryhdytään parantamaan tarkoitukseen myönnetyn rahoituspotin turvin.

Kyse on Oulun seudun Leader -yhdistyksen 141 000 euron rahoituksesta. Leader on maa- ja metsätalousministeriön sekä kuntien rahoittama maaseudun kehittämisyhdistys.

Tarkoitus on muun muassa parantaa alueen saavutettavuutta, jotta se palvelisi paremmin myös liikuntarajoitteisia ja pienten lasten kanssa retkeileviä.
 
Museoalueen mantereen puolella oleva vanha pysäköintialue laajennetaan ja se järjestellään uudelleen palvelemaan myös isompien tapahtumien vierailijamääriä.

Siikasaaressa oleva metsäpolku levikkeineen puolestaan rakennetaan siten, että sitä voivat helposti käyttää myös liikuntarajoitteiset. 

Muun muassa levähdyspenkkejä lisätään kävelyreittien varrelle  museoalueelle, ja yli satavuotias tervavene saa uuden katoksen joka nousee aiempaa paremmalle paikalle.
 
Myös alueen eri kohteista kertovat opastuskyltit uusitaan mm. QR-koodeja hyödyntäen. Samalla saadaan myös opasteiden vieraskieliset versiot käyttöön.  Kaksivuotisen hankkeen työt aloitetaan tänä vuonna, kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelujen tiedotteessa kerrotaan.
 
Kaupunki kertoo myös, että tulevan kesän uutena kahvilayrittäjänä toimii Juhlapalvelu Enni-Inkeri. Kahvila tarjoaa museovieraille miellyttävän hetken nauttia keittolounaan tai kahvikupposen idyllisessä ympäristössä vanhassa Ylikärpän talon pirtissä.

Kahvilayritys hoitaa myös pitopalvelua erilaisiin perhejuhliin ja muihin tilaisuuksiin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Poistetaanko sisäänpääsymaksu aluelle? Jos poistetaan, saatanpa joskus poiketa syömässä keittoa ja juomassa kaffit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi sinun pitäisi päästä joka paikkaan ilmaiseksi. Muut joutuisivat kustantamaan käyntisi. Eikä maksu olisi kuin muutaman euron.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisi ainakin kohtuullistaa pääsymaksua. Menimme viime juhannusaattona Turkansaareen klo 21.45. Pyysimme päästä edullisemmin, koska iltamia oli jäljellä enää 15 minuuttia. Lippukassa sanoi vaan että se on täysi hinta. Katsoimme kokon sytyttämisen sillalta ja poistuimme paikalta lippua ostamatta. Olisi tullut pari kymppiä lisää kassaan, kun olisi päästy edes puolella hinnalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22
Lassintalon laitospaikkojen alasajolle sinetti – 44 pitkäaikaishoidon paikkaa lakkautetaan
20
Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys vahvistaa Pohjois-Euroopan turvallisuutta – tärkeä puheenvuoro julki molemmissa maissa
9
24 vinkkiä karavaanareille – Millaisella ajokortilla saa ajaa minkäkinlaista vaunua?
5
Oulun lautakunnilta tukea lapsiperheille: syksyllä kokeilu maksuttomasta kotipalvelusta, subjektiivinen päivähoito-oikeus halutaan palauttaa
4
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
4
Päivähoito-oikeudesta uusi taistelu eduskunnassa – "megaluokan yhdenvertaisuusongelma"
3
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"

Etusivulla nyt

Kaleva.fi suosittelee

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

193 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Sipilä jatkoon! Höpö höpö, mies joka luulee että kun rangaistaan köyhiä, eläkeläisiä, työttömiä, opiskelijoita, eläkeläi... Lue lisää...
Härski

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.6.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image