Oulu

Tuomenkukassa odotetaan remonttilupaa ja vuok­ra­tar­jous­kil­pai­lun tulosta

Kahvila Tuomenkukka sijaitsee Ainolanpuistossa Oulussa. Kahvila avasi ovensa perjantaina neljän kuukauden tauon jälkeen. Arkistokuva. KUVA: Katja Lehto
Oulu 2.3.2013 15:55
Eija Mikkonen

Munkinpaistokieltoon joutunut Kahvila Tuomenkukka Ainolanpuistossa on avannut ovensa talvitauon jälkeen.

Yrittäjä Pauli Jokela kertoo, että leivonnaisvalikoima on sopeutettu viranomaisten rajoituksiin. Omia munkkeja ei tehdä.

"Munkkeja on, mutta ne ovat teollisia, raakapakasteita", Jokela sanoo.

Yrittäjät ovat anoneet kaupungilta lupaa ilmastointiremonttiin, joka mahdollistaisi munkkien paistamisen. Jokelan mukaan remontin kustannukset olisivat kohtuulliset.

"Olemme pyytäneet arvion ja kustannukset ovat meidän voimavarojen rajoissa."

Tuomenkukan nykyinen vuokrasopimus on voimassa huhtikuun loppuun. Kaupungilla on parhaillaan käynnissä vuokratarjouskilpailu kahvilatoiminnan järjestämisestä. Jokela kertoo heidän olevan mukana kilpailussa. Ehtona on kuitenkin remonttiluvan saaminen.

"Olemme valmiit jatkamaan toimintaa entisellä konseptilla. Se on sitten toinen asia, kuinka pärjäämme tarjouskilpailussa."

Kansan tuki yllätti yrittäjän

Tuomenkukassa tehtiin marraskuussa paloturvallisuustarkastus, jonka mukaan leivontatilojen ilmaistointi piti uusia, jos siellä haluttiin vielä paistaa munkkeja.

Vaimonsa kanssa kahvila pitävä Jokela ilmoitti lopettavansa kahvilatoiminnan, koska tuolloin lupaa remonttiin ei kaupungilta saatu.

Ilmoitus nosti valtavan kommenttivyöryn Kaleva.fi:ssä. Tuomenkukan pelastamiseksi koottiin myös adressi, johon tuli yli 2000 nimeä.

"Kansan reaktio yllätti täysin. Saimme voimakasta tukea ihmisiltä", Jokela sanoo.

Myöhemmin kaupunki ilmoitti selvittävänsä uudelleen mahdollisuuden ilmastointiremonttiin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (39)

Eiköhän S-ryhmältä löydy joku sopiva ketju tuohonkin konseptiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehkääpä kunnollista pannukakkua ja tarjotkaa hillon ja aidon kermavaahdon kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

A-oikeudet olisivat hieno juttu, ja viinioikeudetkin jo hyvä. Koirille voisi kyllä laittaa jonkinlaisen parkkikopin pihalle. Voisivathan nuo olla mukanakin pihaterassilla. Sisälle kahviloihin/ravintoloihin en eläimiä kaipaa. Enkä usko, että ainakaan koira-/kissaeläimet itsekään kovasti kaipaavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei missään nimessä A-oikeuksia! Kaljakuppiloita on kaupunki pullollaan! Parhaassa tapauksessa keskustasta karkoitettu Pepper's saapuisi evakkoon Ainolan puistoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti tulee sellainen yrittäjä, että sallii käydä koirankin kanssa ! En jätä koiraa kotiin, kun ulkoilemaan lähden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvi tuoda haisevia koiria kahvilaan. Jätä kotiin, jos haluat kahville. Tai ulos varjoisaan paikkaan, jos olet opettanut sen tavoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mites se olikaan kirjoitettu: Oulu on paska kaupunni.Kaikki pitää tehdä vaikeasti, vaikeimman kautta tai sitten ei saa tehdä ollenkaan. Ihme touhua. Mitä se kaupunki siinä asiassa on vastaan jos mökin ilmastointi (ilmanpoisto) uudistetaan. Saa sitten tuokin mökki enemmän käyttöä. Muuten se varmaan olisi jouten ja huligaanit kävis hajottamassa tai polttamassa sen. Ei taas oo kyllä yhtään sympatioita kaupungin tolloille päättäjille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ulkomaalaiset turistit ja vierailijat kaipaisivat A-oikeuksilla olevaa ravintolaa kauniille puistoalueelle. Olisi siinä varmasti mukava käydä kylmällä ilmalla myös oululaistenkin ottamassa muutama lämmittely paukku, lasten ollessa keinumassa tai leikkimässä puistotätien kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jospa tuohon tulee vaikka Arina toimijaksi, heillähän on kapasiteettia tuottaa myös ravintolapalvelut. Eikös heillä ole vastaava kuvio letkun grillin kohdalla? Sekin laajennetaan ravintolaksi jos oikein muistan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Parasta palvelua Oulussa"??? Olen kyllä saanut paljon parempaakin palvelua Oulussa. Voisin erikseen mainita ravintola Haraldin, teatteriravintola Rion ja, Tuomenkukan kanssa samalla sektorilla toimivan, Koivurannan kahvilan. Pub Graalissa on myös erinomainen ja asiantunteva palvelu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan tekemällä tehty paistokielto. Kaupunki haluaa paikalle oman hyväveli-yrittäjänsä (S).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihme touhua! Ensin maristaan ja ollaan jäämässä eläkkeelle. Nyt ollaankin halukkaita jatkamaan. Toivottavasti tulee uudet yrittäjät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiväthän he marisseet vaan kaupunki tämän aloitti. Ja aivan selvästi juuri siksi, että paikalle halutaan joku tuttu. Aina samanlaista...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eipä se kaupunki aloittanut, vaan paloviranomaiset, (hyvä niin)
jos paikka ei täytä paloviranomaisten vaatimuksia, niin ei siinä ole ku kaksi vaihtoehtoa, korjata puutteet, tai lopettaa toiminta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauhean näköinen parakki!
Tuo mitään remonttia tarvitse, riittää ku purkaa pois!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainolassa tarvitaan ehdottomasti kahvila ja Tuomenkukka on oivallinen paikka sellaiselle. Varsinkin keväällä ja alkukesästä on nautinnollista poiketa aamulenkillä Tuomenkukassa kahvikupposella. Kuitenkin toivoisin suurempaa panostusta sisustukseen, palvelun laatuun/asenteeseen ja osaamiseen. Nykyisellään nämä seikat ovat "ihan ok", mutta tällaisella paraatipaikalla sijaitsevalta kahvilalta voisi odottaa huomattavasti enemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (39)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi päivällä Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa lumisateen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Louhimiehen

151 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Louhimiehen

Keskustelun kommentteja lukiessani olen järkyttynyt vihamielisistä vastauksista. Onko vieläkin niin, että varsinkin nuo... Lue lisää...
Nuorten naisten äiti

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.3.

Naapurit

22.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image