Oulu

Tulva katkaisi tien Tyrnävälle

Tyrnäväjokeen laskeva Leppioja tulvi tiistai-iltapäivänä tielle ja asuinrakennusten pihoille. KUVA: Risto Rasila
Oulu 13.4.2010 19:25
Antti Goman
Tyrnäväjokeen laskeva Leppioja tulvi tiistai-iltapäivänä tielle ja asuinrakennusten pihoille. Veden saartamaksi jäi kymmenkunta asuinrakennusta sekä maatalousrakennuksia. Palokunta suojasi rakennuksia muovilla.

Iltapäivällä viiden aikaan suurimmassa kastumisvaarassa oli Olli Kallisen asuma talo. "On tässä aika sanaton", Kallinen kuvaili tuntojaan.

Viimeksi vesi kävi yhtä korkealla kymmenen vuotta sitten. Silloin rakennukset eivät kastuneet, mutta varautumisaikaa taisi olla enemmän, Kallinen muistelee. Lumen nopea sulaminen yllätti pelastuslaitoksen tiistai-iltapäivänä, kun veden pinta nousi Leppiojassa nopeasti kello 15 jälkeen.

Pihansa edustalla veden peittämällä sillalla seisoneen Olli Kallisen mukaan nousu oli noin 10 senttiä kolmessa tunnissa. Veden pinta nousi vielä viiden aikaan iltapäivällä. Mahdollisen sateen uskottiin pahentavan tilannetta.

Tupoksessa tulva katkaisi tien Tyrnävälle. Tuposoja tulvi ABC-huoltoaseman kohdalla olevaan alikulkuun ja esti liikenteen nelostien ali huoltoaseman suuntaan. Liikenne ohjattiin muiden teiden kautta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (37)

Vanha talo, matalat perustukset. Se oli aikanaan muotia, sitä oikein vaadittiin. Nykyään monet nostavat sokkelia korkeammaksi kuin vaditaan, vaikka se maksaakin. Tulvien syynä ovat ojitukset, ei jokiin mahdu kuin rajallinen määrä vettä. Jos joet olisivat isoille vesimassoille alunperin syntyneet, ongelmia ei olisi. Nyt joet sitten kaivavat itseään syvemmälle ja törmät vyöryvät. Vain ja ainoastaan siksi, että on pitänyt ojittaa, milloin metsiä, soita, peltoja, taajamia. Menisi se vesi nätisti pois, jos sille olisi riittävästi väylää, mistä mennä. Missä korvaukset? Metsänojittajilta? Soittenojittajilta?, Peltojenojittajilta? Taajamista? Niinpä, kukaan ei korvaa aiheuttamiaan ympäristövahinkoja. Mutta raha on kelvannut itselle kyllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pata kattilaa soimaa - kyllä on talot yhtä matalalla niin limingassa kuin tyrnävälläkin... :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ollaan tyytyväisiä kun Liminkalaiset ei pääse tänne Tyrnävälle !! Naatitaan nyt kerranki...........

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä meitä tyrvänäläisiä saa herjata, isketään sitte takasi sopivassa paikassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyrnäväläiset onkin niin hyviä ihmisiä, että naapurikuntalaiset on kateellisia jopa tulvan noususta. Rantatontteja riittää enempi ku teillä naapurikunnilla yhteensä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viimeyön pakkanen rauhoitti tilannetta kovasti. Mutta näistä asioista on syytä ottaa opiksi. Eli kun liminka liittyy osaksi Oulua, ja Oulunlahti on jo olemassa, tulee liminganlahdesta Tyrnävän tekojärvi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko pakko rakentaa alavalle maalle jokijen ja järvien läheisyyteen oma moka siitä joutuu maksamaan kalliisti sitä ei aurinkoisena päivänä aatele mitä kevättulvat mukana tuo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskomattoman lapsellisia kommentteja täällä! Mikä teitä ihmiset oikein vaivaa? Kateusko jostakin tyrnäväläisiä kohtaan vai mikä? Millainen ihminen tuntee vahingoniloa toisten vaikeuksista ja ahdingosta?! Pahansuopa en ole, mutta katsotaan kuka sitten nauraa kun teidän omalle kohdalle sattuu katastrofi tai onnettomuus

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huomaa kirjoittelijoista ettei ne asu sivistyksen parissa..Kaikki heinähattuja laholatvoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka käskee rakentaa taloja joen pohjan tasolle, olipa kyseessä sitten Tynävä tai mikä muu paikkakunta tahansa. Sitten on jokavuotinen itku tulva-aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kevättulvia on muuallakin mutta kannaotot toisin kuin Tyrnäävän tulviin. Tyrnävällä on ihan oikeita,asiallisia ja ystävällisiä ihmisiä, jotka selviytyvät tulvista ja osaavat nauraa asiattomille kommenteille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulvan tuhot eivät ole leikinasioita, täällä huutelevat eivät taida sittenkään tietää mistä höpisevät. Minulta tulva vei ystävän hengen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika asiatonta kommenttia...Kyllä kunnon maajussi on vahingoniloista rotua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos kaikille myötätunnosta. Se on mukava kuulla jos oma talo tuhoutuu, että se aiheuttaa ainakin muille suunnatonta mielihyvää. Ja kiitos vinkistä taidan todellakin muuttaa ja samalla tarpeeksi kauas surkean maamme rajojen ulkopuolelle, jonnekin mistä löytyy vielä ihmisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu. olipas joo tie poikki. ja niin oli keskikyläntiekin. Toivottavasti lapset pysyy poissa lörkkimästä näitä etteivät huku.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

niin kaikkihan on suhteellista vai mitä oulujokelainen? Amazonin asukas kun tulee oulujoki varteen niin meinaa tukehtua nauruun kuultuaan sen oleva joki.Luulee oulujokea joksikin ojaksi!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olokaa limingalaiset hyvä vaan. Mitä eroa oli limingan maidolla ja Tyrnävänjoen vedellä? Maistuu samalle, mutta liminkalaisesta maidosta meni maha kuralle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (37)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä.

Sadevaroitus: Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa voi sataa iltapäivästä alkaen rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

225 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Hyvä kirjoitus. Hyviä esimerkkejä siitä, miten työstä on tehty ahdistavaa on kotisairaanhoitajat ja siivoajat, joiden ty... Lue lisää...
Liian suuret alueet ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image