Oulu

Tällä nerokkaalla kikalla virpojat löytävät oikeille oville taloyhtiössä

Höyhen kertoo mihin asuntoihin virpojat ovat tervetulleita. Näin sekä virpojat että asukkaat pysyvät tyytyväisinä. KUVA: Johanna Korhonen
Oulu 19.3.2016 23:31
Eija Mikkonen

Oululainen Johanna Korhonen keksi fiksun ratkaisun, joka helpottaa pienten virpojien urakkaa palmusunnuntaina.

Hän laittoi taloyhtiönsä ilmoitustaululle höyheniä ja lapun, joka kehottaa ripustamaan höyhenen ovenkahvaan, jos virpojat ovat tervetulleita.

Korhonen jakoi niksin Facebookissa, missä ideaan on ihastuttu ja se on kerännyt yli 1400 tykkäystä muutamassa tunnissa.

Korhonen kertoo olleensa poikansa mukana virpomassa viime pääsiäisen aikaan asuessaan Kajaanissa.

– Siinä näki lapsen ajatusmaailmaa. Kuinka turhauttavaa on kiertää ovelta ovelle ja odottaa ehkä sitä oven aukaisua, jotta saisi toteuttaa sitä maagista virpomisriittiä. Ei se palkinto ollut enää loppupelissä se suklaa tai kolikko. Jossain vaiheessa pienellä muuttui se oven avauskin palkinnoksi, Korhonen sanoo.

Ouluun muuton myötä naapurit ovat vielä tuntemattomia, joten Korhonen päätti keksiä jotain uutta.

– Koetetaan, jos tämä helpottaisi virpomisintoa, kun ei tarvitse väkisin koettaa onneaan vaan on tervetullut. Iso ilo lapselle sekä taatusti myös virvottavalle, Korhonen sanoo.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (65)

En ole enää viime vuosina avannut ovea, kun vaatimuksina on ollut rahaa. Muu ei kelvannut. Suljin oven ja jätin vitsan ottamatta (ostamatta)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan hyvä, itse kävin joskus Hankasalmella virpomassa, tiernapoikana olin, kuvasi opettaja oikein kaitafilmikameralla, oli ihme siihen aikaan, ei ollut kännyköitä, johtopuhelimilla piti pärjätä, niitäkään ei ollut kaikilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääsiäisrieha tulee tänäkin vuonna, nostetaan helppo vinkki esiin! Helpotusta niin vuorotyöläisille kuin perheellisille, sekä myös virpojille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno hoksaus kerrostalossa asuville! Minutkin täällä maalla yllätti eilen nuoret virpojat. Täällä liikuttiin pyörillä, taisi tulla liki parikymmentä kilometriä poljettua, ennenkuin virpojat pääsivät kotiin. Omatkin lapset yli 30 vuotta sitten virpoivat, onneksi sattui hyvä hankiaiskeli, joka lyhnsi matkaa kiertää Siikajoen kahden sillan kautta harvat talot ja ilo oli päästä joen yli jäätä pitkin. Kyllä siinä viikon illat ahkeroitiin oksien kimpussa ja opeteltiin laulun sanoja. Tervetuloa taas ensi vuonna!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta on mukava kun lapset käyvät virpomassa olen varannut joka palmusunnuntai suklaamunia ,viime vuonna oli poikkeus kun ei käynyt yhtään virpojaa tänään kävi kaksi porukkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikävää on että joku avaa oven ja alkaa sättiä lapsia etta ei mulla ole varaa antaa mitään kun joka vuosi on kerjääjiä ovella laumoittain. Meidänkin tytöt mietti pitkään että kehtaako mennä ja sitten kun laittoivat itsensä virpomiskuntoon niin tällainen oli kohtalo. Onneksi oli niitä jotka olivat iloisesti leikissä mukana ja niitä jotka eivät avanneet ovea (lapsikin käsittää etteivät kaikki ole lankalauantaina kotona). Hyvää ja munarikasta pääsiäistä kaikille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viksu keksintö ja lapsille mukava juttu. suomen haloveeni. Kolme suklaamunaa meni kaupan. 5 jäljellä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa kaikki laitetaan överiksi.
Vanhempien ei kannattaisi kannustaa lapsia virvontaan koska siinä voi tulla ennemminkin pettymys kuin ilo.
Ihmiset ymmärtävät ja ovat iloisiakin kun lapset käyvät mutta jos samalla kaavalla,samana päivänä tulee puolentusinaa virpojaryhmää se saattaa kääntyä rasittavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oishan se kiva että lapsilla ois mukava kiertää virpomassa. Iloahan ne virpojat tuovat oveta ovelle. Eikä mikään rasite ole. Olen opiskelija, joten ylimääräistä rahaa ei ole mut tusinankin virpojia olisin ilomielin ottanut vastaan. Yhtään ei tullut varmaan koska ei ollut meidän taloyhtiöllä tuollaista hienoa keksintöä. Muutenkin ihmiset ovat nykypäivänä niin sulkeutuneita ettei edes naapureita tunne. Lasten kautta nämä seinämät voisi rikkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On, ja myös hyvä pila. Itsekin liimasin kaikkien naapureiden oveen höyhenen... ;-))

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

terve tuloa vain pikkutrullit. aina olen pääsiäis munia antanut . en koskaan rahaa. joka vuosi ovat käyneet

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tämä virpomisjuttu täällä ollut perinne? Kyllähän niitä höyhenillä koristeltuja oksia askarreltiin, mutta että olisi kuljettu sunnuntaina virpomassa, en muista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kyllä tuota ainaki rajakylässä on virvottu parikymmentä vuotta. Hiirosessa ei näkyny trullin trullia tänä vuonna...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, kyllä se oli ennen ihan erilaista. Monta tuntia koristeltiin oksia ja pukeuduttiin ja sitten monta tuntia kierreltiin taloja ja melkeen kaikki aukas ovet. Ei näkyny myllyojalla tänään yhtään virpojaa. :(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina ei voi voittaa, edes virpomisessa. Ei pidä lähteä liikenteeseen, jos on vain palkkiot mielessä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (65)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

Kyllä, juuri näin. Eli aloittaja on hyvä, ja miettii uudestaan ketkä täällä näitä taloustalkoita todella tekeekään. + pä... Lue lisää...
Taloudellisesti riip...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image