Oulu

Mainos

Taka-Lyötyn huo­ne­ka­lu­liik­kei­den park­ki­pai­kal­le voi rakentaa neljä kerrostaloa – ase­ma­kaa­van­muu­tos hyväksyttiin

Kerrostalojen välit täytetään autohalleilla, joissa autot ovat kahdessa kerroksessa, kannen alla ja päällä. Huonekaluliikkeille autopaikkoja on kaavassa varattu 209 ja kerrostaloille 162. Arkistokuva. KUVA: Kontiainen Jarmo
Oulu 13.11.2017 21:32
Kaleva

Taka-Lyötyllä sijaitsevien huonekaluliikkeitten nykyiselle parkkipaikalle voi rakentaa neljä kahdeksankerroksista kerrostaloa. Kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavanmuutoksen maanantai-iltana.

Kerrostalojen välit täytetään autohalleilla, joissa autot ovat kahdessa kerroksessa, kannen alla ja päällä. Huonekaluliikkeille autopaikkoja on kaavassa varattu 209 ja kerrostaloille 162.

Valtuustossa kannettiin huolta alueen paikoitustilanteesta yleisemminkin sekä siitä, että alueelle muodostuu liikenteellinen suma.

Yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki totesi, että myös Madetojan musiikkikeskuksen paikoitusongelmat on ratkaistava pikaisesti. Aikoinaan musiikkikeskuksen laajennuksen yhteydessä kaavassa oli 266 autopaikkaa musiikkikeskusta varten, mutta rakennuslupavaiheessa paikkoja osoitettiin vain sata.

– Kaupungilla on suomeksi sanottuna pysäköintivelvoitteet sillä tontilla hoitamatta. Musiikkikeskuksen asiakkaat ovat pysäköineet Iskun ja Askon pysäköintikentille. Mitään sopimuksia tästä ei tietenkään liikkeiden ja kaupungin välillä ole.

Asiasta tehdään parhaillaan selvitystä ja esitys tulee vuodenvaihteessa.

– Kaupunki laittaa omat velvoitteensa kuntoon. Sinne tarvitaan noin 200 autopaikkaa lisää. Näitä lähdetään toteuttamaan todennäköisesti vuonna 2021.

Liikennemäärä on Matinheikin mukaan sellainen, että liikenne tulee sujumaan. Kaupungin velvoiteautopaikkojen puute ei ole tämän hankkeen syytä, hän korosti. Kaleva

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (43)

Musiikkikeskuksen parkkiongelma pitää ratkaista heti. Nytkään siellä ei ole kaikelle henkilökunnalla parkkipaikkaa ja kylmä talvi tulossa. Se on kaupungin yksi edustustiloista ja sieltä säästetään jatkuvasti. Ei parkkipaikkoja, talo sisältä kuin 80luvulta. Ei ole päivitetty ollenkaan 2000luvulle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan siinä Madetojan musiikkikeskuksen vieressä puisto, sen kun asfaltoi niin riittää parkkipaikkoja ja maisemakin paranee Oululaisille mieluisammaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä nykyään autopaikkoja löydy vierailijoille. Yksi iso este kerrostalo osakkeen ostamiseen omalla kohdalla on se ettei kerrostaloalueella ole vierasparkkeja. Meillä käy omat lapset perheineen kyläilemässä,mutta näihin kerrostaloloosseihin ei vierailioita toivota.Näin ollen eipä tarvitse meikäläisten noihin loosseihin koskaan mennä asumaankaan. Oulussa vallitsee joku ihmesääntö joka parkkipaikka pitää muuttaa maksulliseksi ja jos jossain on maksuton,niin se on määrätty kiekkopaikaksi.Mielestäni Ouluun pitää kuulua myös kiekottomia parkkeja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiekon käyttäminenhän ei maksa mitään. On vain hyvä, että on jotain rajoituksia, kun jotkut saattavat jumittua yhteisille vieraspaikoille tuntikausiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä noita vieraspaikkoja voi tehdä, koska asukkaiden omillekaan autoille ei ole riittävästi paikkoja. Jos vieraspaikkoja tehdään niin joku asukas parkkeeraa siihen sitten oman autonsa, varsinkin jos ei tarvi edes kiekkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edellisessä uutisessa kerrottiin Tyrnävän veroprosentin nostosta. Eikö sinne voisi nostaa kerrostaloja pottupelloille ja vielä jäisi tilaakin. Olisi hulppeaa ajella Etelä-Suomesta Ouluun päin kun lakeudella olisi 30- tai ainakin 20-kerroksisia asunto-osakeyhtiöitä. Ja me potunnostajat saisimme kohtuuhintaisia asuntoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hehheh... Kai noille parkkipaikoille rakennettaville tornitaloille rakennetaan myös säädösten ja määräysten vaatima määrä parkkitilaa, esimerkiksi uuden parkkipaikka-alueen muodossa? Kivisydämeen on pitkä matka pysäköidä sieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

etkö ole kuullut että kivisydämeen rakennetaan ajoliuskaa
tuohon parkkipaikan lähelle.
Louhinta on jo menossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mataliksi jäivät, tässä olisi ollut tilaisuus ylittää sen 20 kerrosta komeat merinäkymät, vain kahdeksan kerrosta, no ompa siinä viisi kerrosta enemmän, kuin Heinäpäässä purettavissa elementtitaloissa!!! Pysäköinti on hyvin järjestetty, on siinä ollutkin valtavat parkkialueet aina lähes tyhjillään noin 20 prosenttia käytössä? Madetojan musiikkikeskuksen pysäköinti järjestetään vielä. Oulu on upea kasvukeskus!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menneepä rumaksi tuo alue. Nyt niin kivan näköinen, kun kaikki huonekaluliikkeet samassa rivissä ja näkyvyys hyvä tielle. Ei ole kohta enää. Eikö muualla olisi ollut tonttia taloille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lidlille asiakkaita lisää
Olen jo varannut huoneistoja jokaisesta talosta
yhteensä ostin 14 huoneistoa vuokrattavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä ratkaisu! Ainoa miinus kaavan tympeät talot, joiden osalta ihmisten viihtyvyydelle näytetään pitkää nenää. Miksei enää osata rakentaa hyvää ja kaunista, vaikka kaikki teknologia ja osaaminen olisi? Oulun kaupunki voisi nostaa rakentamisen laadussa rimaa, mutta onkohan tahtoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niitäkö betonielementtitaloja mallia Helsinki/Heinäpää ikävöit. Kerrostalot alkaa tänä päivänä olla jo todella upeita luomuksia, hiljaisia ja erittäin laadukkaasti rakennettuja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laadukkaasti... Aamun paras vitsi. Eipä tarvitse yrittää ymmärtää jotain vingerporia :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä vain ja laatu paranee koko ajan. Helsingissä on edistytty siihen pisteeseen että rakennus on saatu homeeseen jo rakennusvaiheessa, eikä vasta kaksi vuotta valmistumisen jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa!
Jälleen Business Oulu näytti kyntensä ja vei parkkipaikat huonekaluliikkeiltä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (43)
Mainos
Mainos

Uutisvirta

104
Mikä ihme meni pieleen 35 vuotta sitten? Sekä suomalaisten koulutustaso että älykkyys kääntyivät laskuun
77
Ely-keskus: Pohjantien sillat eivät kestäkään raskaita kuormia – siltaremontti voi viivästyä 2–3 vuotta ja lisäkustannuksia tulee
47
Lindström Ylellä: Oikeus opiskella työttömyysetuudella eduskunnan käsittelyyn maaliskuussa
40
Tyrnäväläisen muistisairaan omainen epäilee vilppiä kotiäänestyksessä – Vaalilautakunta: kaikki sujunut ohjeistuksen mukaan
36
Suomella ei ole Norjan aikeita kieltää turkistarhausta – eläinten vedensaantiin tulossa uutta
31
Kukkonen ei hätkähdä kohinaa ympärillään – "Isossa kuvassa vain hyvä asia"
29
Hanna Sarkkinen juhli Forbesin listalle pääsyä syömällä piiraan Lidlin parkkipaikalla – "Iso ja häkellyttävä huomionosoitus"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi keskiyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio ja Kittilä lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

270 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Väyrynen hurjassa nousussa

Väyrysen kannatus verrattuna Vanhasen kannatukseen on jo sitä luokkaa, että presidentinvaalista on tulossa Sipilälle neu... Lue lisää...
kansa neuvoo

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

23.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image