Oulu

Syyttäjä vaatii Limingan tuhopoltosta ja murhan yrityksistä epäillylle 12 vuoden vankeutta ja mie­len­ti­la­tut­ki­mus­ta

Oulu 8.2.2018 9:39
Kaleva

Syyttäjä vaatii Limingassa syyskuussa tapahtuneen omakotitalon polttamisesta epäillylle miehelle 12 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta muun muassa kahdesta murhan yrityksestä. Lisäksi syyttäjä vaatii miehelle mielentilatutkimusta.

36-vuotiaan miehen epäillään sytyttäneen tuleen omakotitalon, jossa oli sisällä nainen ja tämän 14-vuotias lapsi. Miehellä oli ollut seurustelusuhde naisen kanssa. Hän ei ole lapsen isä.

Syyttäjän mukaan mies rikkoi veitsellä talon makuuhuoneen ikkunan, kaatoi bensiiniä ikkunasta sisään, sytytti bensiinin ja heitti kanisterin ikkunasta sisään. Sen jälkeen mies poistui paikalta.

Syyttäjän mukaan tuhotyön lisäksi mies syyllistyi kahteen murhan yritykseen. Nainen ja lapsi pääsivät ulos talosta, mutta loukkaantuivat hengittäessään savua. Syyttäjän mukaan nainen kärsi vakavasta häkämyrkytyksestä. Syyttäjän mukaan mies yritti tappaa naisen ja lapsen erityisen julmalla tai raa'alla tavalla.

Omakotitalo tuhoutui tulipalossa täysin.

Syyttäjä hakee miehelle tuomiota myös muista, ennen tuhotyötä tehdyistä rikoksista. Syyttäjän mukaan mies on syyllistynyt myös kahteen laittomaan uhkaukseen, jossa hän on uhannut tappaa naisen ja tämän lapsen ja tehostanut sanojaan osoittamalla naisen vatsaa veitsellä. Lisäksi hän on syyttäjän mukaan pahoinpidellyt naista painamalla peukaloillaan voimakkaasti naisen molempia silmiä.

Syyttäjän mukaan mies on syyllistynyt törkeään pahoinpitelyyn kahdesti aikaisemmin, vuosina 2012 ja 2011, minkä vuoksi häntä on pidettävä erittäin vaarallisena toisen hengelle, terveydelle tai vapaudelle.

Oulun käräjäoikeus käsittelee tapausta torstaina. Tuomio annetaan myöhemmin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kempeleen Ylikylän epäillystä tuhopoltosta ei ole kuultu mitään uutta,ensi uutisten jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Kainuun maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Keski-Lapissa, Kuusamon kunnassa sekä Sallan kunnassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

172 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Näinhän se on, että porvarihallitus ei saa leikata mitään. Leikkaamisen yksinoikeus kuuluu vasemmistolaiselle hallitukse... Lue lisää...
Näinhän se on..

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image