Oulu

Syyttäjä: Nuo­ri­so­po­ruk­ka tehtaili automurtoja, yritti varastaa bensaa ja rälläsi anastamansa kelkan rikki

Oulu 18.3.2016 19:07
Kaleva

Oulun käräjäoikeudessa käsiteltiin perjantaina kahta varkausvyyhtiä, joissa molemmissa on syytettynä useita henkilöitä, jotka olivat tekoaikaan alaikäisiä.

Teot tapahtuivat Oulussa helmikuussa 2014.

Toisessa rikoskokonaisuudessa on kaikkiaan seitsemän syytettyä, joille kaikille syyttäjä vaatii ehdollisia vankeusrangaistuksia. Rikosnimikkeitä ovat törkeä varkaus, kolme varkauden yritystä, kolme varkautta ja kaksi kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta.

Syyttäjän mukaan viisi syytetyistä varasti oululaisesta liikkeestä moottorikelkan, joka löydettiin myöhemmin rikki rällättynä metsästä. Myös kolme muuta moottorikelkkaa yritettiin varastaa, mutta niitä ei saatu liikkeelle ajonestolaitteiden vuoksi.

Osa syytetyistä osallistui myös kolmeen automurtoon Oulussa. Autoista vietiin stereoita, kaiuttimia, vahvistimia ja muuta autoissa ollutta irtainta tavaraa.

Toisessa rikosvyyhdissä on neljä syytettyä, joista kaksi on samoja kuin edellä kerrotussa. Rikosnimikkeitä ovat 11 varkauden yritystä ja kaksi varkautta.

Syyttäjän mukaan tekijät olivat yrittäneet varastaa 13:sta autosta bensaa Oulun Hiirosessa ja Myllyojalla. He olivat onnistuneet vain kahdessa varkaudessa. Yhdestä autosta anastettiin lisäksi autostereot ja irtainta omaisuutta.

Myös jälkimmäisestä rikosvyyhdistä syytetyille vaaditaan ehdollisia vankeusrangaistuksia.

Kaikista tekijöistä on tilattu nuoren seuraamusselvitys valvontaa varten.

Tuomio annetaan myöhemmin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Kysytään pohjois koreasta neuvua miten tulisi toimia tässä tapauksessa :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rikosoikeudellinen ikä raja laskettava kahteentoista vuoteen . Tietävät tasan tarkkaan mitä tekevät ja mitä seuraa tai siis mitä ei seuraa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

126 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ulkopaikkakuntalaisten huomioita Oulusta

Mistäpäin Suomea kyseiset henkilöt ovat? Kallioparkki on toimiva muttei todellakaan ole toimivin saati tilavin. Otetaan ... Lue lisää...
BoB

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

21.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image