Oulu

Suora lähetys Rotuaarilta: Mistä Suomi tulee ja mihin se on menossa?

Oulu 12.8.2017 12:00 | Päivitetty 12.8.2017 13:33
Kaleva

Kalevan ja Yle Oulun yhteisessä paneelikeskustelussa aiheena on Suomen itsenäisyyden juhlavuoden hengessä maamme menneisyys ja tulevaisuus: mistä tulemme, ja mihin oikein olemme menossa?

Paneelikeskusteluun osallistuvat historioitsija, Oulun yliopiston Suomen ja Skandinavian historian dosentti Marianne Junila, lääkäri ja muun muassa alkoholikulttuuria kritisoivasta Selvästi juovuksissa -kirjastaan tunnettu kirjailija Juhani Seppänen sekä Suomesta ja suomalaisuudesta kirjoittanut kirjailija ja toimittaja Roman Schatz.

Keskustelutilaisuus alkaa kello 12. Sen juontavat Hanna Seikola Ylestä ja Petri Laukka Kalevasta.

Suora lähetys on päättynyt.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Suomi tulee itsenäisyydestä, kuuluu nyt Eu:n lähes täydellisen määräyvallan alaisuuteen ja on menossa Eu nimiseen liittovaltioon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edelliset ja nykyinen hallitukset ovat toteuttaneet tuhon tietä Suomelle. Suomi on viety ulkomaalaisen kapitalistin haltuun ja itsenäisyytemme on hiuskarvan varassa. Jos vielä menetämme puolustuksen, niin vain nuijat jää käteemme jolla suomalaisuutta puolustaisimme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni Oululla on tärkeä rooli mm. siinä, että Oulu pysäyttää ja ainakin yrittää pysäyttää muuttoliikettä Lapista, Koillismaalta ym., jotta koko muuttoliike ei valahtaisi pääkaupunkiseudulle ja Lounais-Suomeen, jonne on syntynyt runsaasti työpaikkoja. On tärkeää pitää Suomi pääosin asuttuna.

Johan nyt on markkinat, jos ei jo pikku hiljaa aleta täällä Oulussa satsata KONKREETTISESTI meren läheisyyden tuomiin mahdollisuuksiin. On syytä muistaa, että matkailu luo runsaasti uusia työpaikkoja. Kaikille palvelualoille tarvitaan paljon lisää osaajia. Koulutusmahdollisuuksia on lisättävä, jotta Oulu onnistuu pysäyttämään muuttoliikettä. Oulu pyrkii parhaansa mukaan jo nyt tarjoamaan monipuolisia kulttuuripalveluita, mutta liikunnan ja urheilun alalla on paljon tehtävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Mielestäni Oululla on tärkeä rooli mm. siinä, että Oulu pysäyttää ja ainakin yrittää pysäyttää muuttoliikettä Lapista, Koillismaalta ym., jotta koko muuttoliike ei valahtaisi pääkaupunkiseudulle ja Lounais-Suomeen, jonne on syntynyt runsaasti työpaikkoja."

Kiitos vinkistä, työkkärissähän sanottiin, että kaikki ovet on pidettävä avoimena. Suuntaankin katseeni Hesaan ja Lounais-Suomeen, joissa on runsaasti työpaikkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vain Venäjä voi pelastaa Suomen, kuten vuonna 1809, jolloin vapauduimme kuningaskunnan alaisuudesta ja saimme Autonomian ja itsenäisyyden.
Nyt Olulla on mahdollisuus tulla Koillisväylä-Satamaksi. Rautatie Petsamon kautta Jäämerelle yhteistyössä Venäläisten kanssa. Yhteistyön myötä Petsamo voidaan saada takaisin suomalaisten haltuun, jolloin kansainvälisesti projekti myös hyväksytään paremmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi ei tule olemaan itsenäinen enää toista sadan vuoden rupeamaa. Maasta tulee aikanaan taas osa äiti Venäjää.
Siitä ei tarvi tykätä, mutta niin siinä kuitenkin käy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Sipilän ja Keskustan huijareiden, Suomi uppoaa kehitysmaaksi jonka vetäjinä ovat ulkomailta tulleet yritykset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

100-vuotisrahatki menivät ulkomaille eikä paljasjalkaisille suomalaisille taikka etes omaan maahamme. Nytkin saksalainen suuna päänä tässäkin paneelissa. 100-vuotiasjuhla kuuluu erityisesti suomalaisille. Muutenkin kansa on alakynnessä verrattuna lähivuosina tulleisiin muiden maiden kansalaisiin. Menee yli hilseen tämä meininki. Varsinkaan pienellä toimeentulolla elävä kansalainen ei vaan ymmärrä tätä epäjohonmukaisuutta ja epäoikeuvenmukaisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan pohjois- ja itäosassa.

Sadevaroitus: Maan eteläosassa voi sataa tänään rankasti, yli 20 mm tunnissa. Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa voi sataa huomenna rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa kehittyy huomenna ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Olen vetreä, nuorehko nainen. Ajattelen kokonaisvaltaisesti, en puoluepoliittisesti. Liikehdintä ei vaadi nytkään senaat... Lue lisää...
Ämpäreitä jonottavat...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image