Oulu

Suomen Tivoli ahtautui Hietasaareen

Lulu Sariola odottaa innoissaan avauspäivää. Taustalla viime kesänä hankittu Mega Flip-kieputin. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 24.5.2013 6:02
Markku Rättilä

Entisen tanssilavan ja sen parkkipaikan alueella Hietasaaressa käy kuhina kun Suomen Tivolin laitteistoa pystytetään. Perjantaina pitäisi olla valmista avaukseen.

Homma ei ole sujunut kuin tanssi, Tivolin johtaja Lulu Sariola sanoo.

”Aina kun rakennetaan Tivolia uudelle paikalle, se on iso haaste.”

Hietasaaressa haastetta on riittänyt tavallista enemmän. Alueen maaperä osoittautui pehmeäksi.

Palaneen tanssilavan pihalle isoja laitteita ei pystytty sijoittamaan lainkaan, sillä ne olisivat uponneet syvälle maahan. Alkuperäiset sijoitussuunnitelmat menivät kokonaan uusiksi.

”Laitteet vaativat kovan alustan. Siksi ne piti sijoittaa pysäköintipaikalle”, Sariola sanoo.

Lue lisää 24.05.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (56)

Tässä esimakua siitä mitä rauhalliseen, idylliseen Hietasaaren, luonnon rauhaa ollaan pilaamassa tuomalla ao laitteet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäs se kesällä vetää ihmisiä Tampereelle, no Särkänniemi tietenkin ja rahaa virtaa kaupunkiin. Vaasan huvipuiston kävijämäärä on tipahtanut varmasti Powerparkin myötä, joka vetää turisteja vaikka on keskellä ei mitään, keskellä peltoja. Kertokaa miksi matkailijat jäävät Ouluun? Millä me tätä kaupunkia mainostamme? Eihän täällä ole turisteille mitään annettavaa. Nyt tuolle huvipuistolle joka Ouluun tulee jonakin päivänä, täytyy etsiä hyvä paikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ne oo Hietasaaressa vaan Mustasaaressa siinä Mustasaaressa sijaitsevan palaneen Hietasaaren tanssipaviljongin edessä. Just menin ohi tosta ...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Odotinkin pitkään Tivolin tuloa, joka aina ennen ollut varma kesää edeltävä enne. Yllätyin, kun Raatissa näin bussin ikkunasta tutun Giant Wheel'in -mutta eri positiossa kuin ennen. =(

Bussilla on Hietsuun hankalampi mennä kuin edeltävinä vuosina. Linja 17 operoi kerran tunnissa.

Yleensä käyn Tivolissa nauttim'assa tunnelmista. Rahaa jätän sinne vähän yleensä, mutta Vuoristorata sekä huomattavan korkea (32 m?) mutta rauhallis-vauhtinen Giant Wheel ovat -juuri ne pakolliset huvilaitteet-.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä tolukuttomassa mölinässä paljastuu taas ,että ei olla tilanteentasalla lainkaan Huvipisto on hieno juttu jos on tullakseen mutta sen paikka ei ole Hietasaari menkää lauantaina paikanpäälle katsomaan kuinka sujuvaa liikennöinti silloin sinne on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmeellistä valitusta jälleen kerran. Lulu Sariola itse omien sanojensa mukaan odottaa innoissaan tivolin avausta, eikä tuo kuvakaan hänestä paljasta suuren suurta harmitusta. Wheres's the problem?
Hän myös sanoo lehtiversiossa, että tivoli ei lähde Oulusta minnekään vaikka tänne tulisi kiinteä huvipuisto. Kaikin puolin vaikuttaa siltä, että Oulu on tärkeä paikkakunta tivolin kiertueelle, joten tuskinpa se yhden tällaisen "kömmähdyksen" takia oululaisia jättää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulis kapungillakin olevan parempiakin paikkoja osoittaa tivolille. No tivolissa käyn syömässä pehmiksen mutta ei sinne oo köyhälistöllä vara jäädä. Oottako nähny hintoja, ei enään ees lapsen varjolla pääse maksutta mukaan. Tyhmää ja tylsää ku kaikesta pitää aina maksaa ittensä kipeeksi. No onneksi kaunis kesä on ilmaista :) Kiitos taivaan isälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä pääsin eilen maksutta pienen tyttäreni siivellä moniinkiin laitteisiin. Mut hei. Olenkin hoikka ja hyvännäköinen, laitteet kestää :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu ei tarvitse kunnallista huvipuistoa se näivettyisi alta aikayksikön ja yksityiset ei sijoita siihen rahojaan kesä -heinäkuun sesongin takia ja sadekesä siitä vain puuttuisi.En minä ainakaan siihen sijoittaisi JOS olisin rikas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huuhkajapuisto OYS:n eteläpuolella olisi hyvä paikka huvipuistolle. Suhteellisen lähellä kestustaa ja parkkipaikkoja paljon lähellä (Rauhanyhdistys ja Ouluhallin parkkipaikat).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siihenkö tekonurmen valmiiksi tehdylle pohjalle se pystytettäisiin, vai?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ouluun ei kannta rakentaa omaa huvipuistoa, paljon halvemmalla selvitään kun kerran kesässä vierailevat Suomen Tivolille ja Sirkus Finlandialle annnetaan arvoisensa tilat kaupungista käyntiensä ajaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja rahat valuu taas etelään ja oulaiset vanhukset, lapset ja sairaat jää heitteille rahapulan takia. Samoin menetetään matkailun kokonaistyöpaikkoja useita satoja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu,tuo pessimistien valittajien Mekka.Nauttikaa kesästä,ennenkuin se on ohi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olen kauhistellut samaa ylinegatiivistasynkistelyä, mutta sitten ajattelin ,että parhaimmillaankin/pahimmilaankin kommentteja tulee 200-300... eli jos asukkaita on 180000. . . ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikille niille urautuneille ,jotka itkee väliaikaisesta uudesta sijainnista ,niin "Kuusisaaren paviljongin yrittäjät tahtovat pystyttää yksityistilasuutta varten suuren teltan Kuusisaareen",joten tivoli ei olisi mahtunut sinne kokonaisuudessaan.Tämäkin tieto on lukenut Kalevassakin useampaan kertaan.Jos tällainen puttaalla asuva huvituksista piittamatonkin tietää faktat,niin miksei paikkakuntalaiset?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt ois tilaisuus Terenjefillä ja Lesosella... Tehkää ihmeessä huvipuisto Ouluun.
Maksais itsensä takaisin melko nopeasti ja tois työpaikkoja Ouluun ja verorahaa kaupungin kassaan.
Melkeen väittäisin että koko pohjois-suomi olisi käyttäjänä ja varmasti iso osa etelästäkin.
Nyt ei sais antaa ikuisten valittajien narinaa kuunnella vaan koneet myllään perustukset kuntoon ja katseet tulevaisuuteen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksi firmahan semmoista on kovaa kyytiä puuhaamassa, ja Toppilansaaren ukot yrittävät kovasti torpata koko hommaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun kaupunki voisi katsoa peiliin kun sijoittaa tivolin vesakkoon suolle, ei anna hyvää kuvaa kaupungin yhteistyökyvyistä tivolien järjestäjille. Jos kunnon paikkaa ei heille piisaa, niin saattavat seuraavina vuonna kiertää kaupungin kaukaa. MItä hupia kaupungila on tarjota tilalle kaupunkilaisillle sitten?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (56)

Uutisvirta

7
Tiukat pudotuspelit veivät kärppäluotsi Mannerin yöunet – ”Puhelin näyttää yleensä herätystä kolmen neljän tunnin päähän, kun menen nukkumaan”  
5
Oulun torinrantaan suunnitellaan 22-kerroksista tornihotellia – Terwa Toweriin tulisi hotellin lisäksi asuntoja ja kokoustiloja
5
Terho: Kokoomuksen vastenmielinen teko ei ole riittävä syy kaataa hallitus – siniset pysyy hallituksessa
4
Kevät on herättänyt rengas- ja vannevarkaat Oulun seudulla – lue poliisin vinkit varkauden estämiseen
4
Väyrynen jättää keskustan, palaa eduskuntaan kesäkuussa – "Ei enää mitään syytä edesauttaa sote- ja maakuntauudistuksen hyväksymistä"
3
Väyrysen tilalle EU-parlamenttiin lähtee kansanedustaja Mirja Vehkaperä
2
Väistötilat luovat jatkuvuuden Oulun kauppahallin toiminnalle – mallia Hakaniemestä ja Östermalmilta Lukijalta

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

315 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suuri sotaharjoitus 2021

Entä sitten jos jumalattomat taas hyökkii tänne? Lue lisää...
Kättä pitempää tarvi...

Jari ja sarjakuvat

Jari

26.4.

Naapurit

26.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image