Oulu

Sarkkinen ei lähde ta­voit­te­le­maan pu­heen­joh­ta­juut­ta – pyrkii ensimmäiseksi va­ra­pu­heen­joh­ta­jak­si

Hanna Sarkkinen ei lähde tavoittelemaan puolueensa puheenjohtajuutta. KUVA: Peura Pekka
Oulu 29.1.2016 6:05
Minna Akimo

Vasemmistoliiton oululainen kansanedustaja Hanna Sarkkinen lähtee ehdolle puolueensa ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.

Hän ei siis ennakko-odotuksista huolimatta lähde tavoittelemaan puolueensa puheenjohtajan paikkaa.

– Koen, että minun aikani ei ole vielä. En tunne olevani vielä valmis puheenjohtajaksi, sillä se on todella vaativa ja raskas tehtävä.

Sarkkinen kertoo saaneensa useita pyyntöjä asettautua ehdolle, kun puolueen uusi puheenjohtaja valitaan ensi kesäkuussa Oulussa pidettävässä puoluekokouksessa.

"En tunne olevani vielä valmis puheenjohtajaksi."

Hanna Sarkkinen

– Haluan jatkaa puolueen johdossa. Ensimmäisenä varapuheenjohtajana voisin jatkaa työtäni puolueen johdossa sekä työtä puoleen kehittämiseksi.

Uuden puheenjohtajan valintaan on vielä aikaa. Sitä ennen puolueessa käydään neuvoa-antava jäsenäänestys sekä keskustelua siitä, miten puolueen hiipuva kannatus saadaan nousuun.

Sarkkisen mukaan työelämän muutos on nostettava keskustelun ytimeen.

– Kun työelämä muuttuu silpuksi, se tuo mukanaan epävarmuutta ihmisten elämään, joskin myös uusia mahdollisuuksia kehittää itseään, Sarkkinen sanoo.

Hänen mukaansa työelämään liittyvän keskustelun ydin on siinä, miten säällisistä työoloista ja työn jakamisesta huolehditaan.

­– Kyse on siitä, miten muuttuvassa tilanteessa ihmisille varmistetaan toimeentulo ja säälliset työolot. Tämä on yksi asia, josta toivon keskustelua.

Toivoo keskustelua yhteisvaluutasta

Työhön liittyvien kysymysten lisäksi Sarkkinen toivoo, että puheenjohtajavaalin aikana keskustellaan myös eurosta ja Eurooppa-politiikasta. Hänen mukaansa yhteiseen valuuttaan liittyvät ongelmat ovat käyneet selväksi.

­– On puhuttava siitä, miten euroa pitäisi muuttaa vai pitäisikö siitä erota kokonaan. Helppoja vastauksia tähän ei ole, eikä kyllä hyviä vaihtoehtojakaan. Näistä on kuitenkin käytävä poliittista keskustelua myös puolueen sisällä, Sarkkinen sanoo.

Hanna Sarkkinen valittiin eduskuntaan viime vuoden keväällä yli 9 000 äänellä. Sarkkinen on toiminut myös vasemmistoliiton puoluevaltuuston puheenjohtajana ja työvaliokunnan jäsenenä kolmatta kautta.

– Tähän tehtävään en enää pyri, sillä minusta se tehtävä kuuluu sellaiselle, joka ei ole kansanedustaja.  

"Toivon, että Merja Kyllönen harkitsisi vielä kerran ehdokkuutta."

Vasemmistoliiton puheenjohtajakilpailuun ovat ilmoittautuneet jo kansanedustajat Aino-Kaisa Pehkonen ja Jari Myllykoski. Raahelainen kansanedustaja Katja Hänninen ei ole vielä kertonut päätöksestään.

­– Toivon, että Merja Kyllönen harkitsisi vielä kerran ehdokkuutta, Sarkkinen sanoo.  

Puoluekokous pidetään Oulussa 10.-12. kesäkuuta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (24)

Aino-Kaisa Pekonen (ei Pehkonen) on selvästi halukas ottamaan puheenjohtajapestin, kuten myös Jari Myllykoski, joka on enemmän sieltä ay-puolelta, mutta varmaan ihan hyvä tyyppi hänkin.
Nythän on syntynyt todellinen naisten eduskuntaryhmä, jossa on naisenemmistö, joten kannatan Pekosen valintaa, jotta puolue ei mene kuten keskusta, jossa naisen uskotaan olevan alempaa kastia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanooko nimet Jäätteenmäki ja kiviniemi sinulle mitään. Montako naispääministeriä vasliitto on saanut suomeen. Perustelisitko väitteesi keskustan naisia väheksyvästä linjasta. Minä ainakaan en ole kuullutkaan sellaisesta. Päinvastoin, keskustaa edustaa paljon menestyneitä naisia. Esim Anneli Jäätteenmäki, Sirkka-Liisa Anttila, Hannele Pokka, Annika saarikko, Eeva Kuuskoski-Vikatmaa ym ym.
Taas vasemmiston puolellahan naisia ei ole johtotehtävissä paljon näkynyt. Jutta Urpilainen yritti, mutta ay liike savusti hänet pois. Että semmoinen tasa-arvon pesäke se sdpkin on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SAK päänavaus liittojen yhteensulauttamisesta on oikein, vaikka käytännössä melkein kaikki jo ovat kuuluneet SAK alle. Tässäpä hieman pohtimista Vasemmistoliitolle ja SDP:lle. Nyt jos koskaan olisi aika yhteistoimintaan ja taisteluun sen luokan puolesta jota he edustavat. Liekkö Sarkkinen ymmärtää moista asiaa mutta toivoisin jonkun ajattelevan. Tämä kaiken maailman nyplääminen ja piipertäminen olisi saatava loppumaan ja enemmän ryhtiä toimintaan. Vastavoimia ja työtä tarvitaa kaiken kurjistamiselle. Demokraatinen yhteiskunta ei toimi jos vallalla on vain yksi näkemys, tarvitsemme kaikkia jolloin sopimalla päästää yleensä tasavertaisempaan tulokseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä en näistä puolueista paljoakaan perusta ja haaveilen maailmasta ilman puolueita ja poliitikkoja.

Vasemmiston osalta minua ihmetyttää lisäksi se, että mikä kumma saa tämän pienen porukan ajamaan sellaista linjaa, että hallinnon tulisi kontrolloida kaikkea ihmisten elämässä? Ja kontrolli kustannettaisiin massiivisilla veroilla, siis entistäkin suuremmilla. Mikä saa toisen ihmisen tavoittelemaan sellaista, että haluaa kontrolloida toisia ihmisiä? Miksi ette anna meidän niin halutessamme hoitaa omat asiamme täydellisen itsenäisesti? Ihmisen tulee saada olla rauhassa ja jos ei halua osallistua vaikkapas yhteiseen terveydenhuoltoon, niin ei ole pakko ja hoitakoot itse omat asiat. Kansalaisille tulee taata perustuslaissa oikeus olla rauhassa niin halutessaan. Ketään ei saa pakottaa, ei edes verojen maksuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kokee, ettei ole valmis ottamaan puheenjohtajan vastuuta ehdolle lähteäkseen, on hiton hienoa kun sen osaa itse ääneen sanoa. Sellaisessa ihmisessä on ainesta ehkä sitten myöhemmin. Hannan toive Kyllösen harkintaan osoittaa ainakin minulle, ettei hän todellakaan ole vielä valmis. Li Andersonille ilmeisetsi ollaan nyt petaamassa puheenjohtajuutta puolueen kärkijohdossa. En sano, että huono olisi mutta sanonpahan vaan sen, että jos niin käy, ei puolueen kannatusluvut tule nousemaan nykyisestään. Suomi kun on pitkä maa niin pitäis ottaa valinnoissa huomioon myös muutakin kuin etelävaltio ja sen fiksu lukenut kansanosa. Miloinkahan työväenpuolue Vasemmisto lopultakin ottaisi johtajakseen henkilön, jolla olisi omakohtaistakin kosketusta raakaan työhön?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Andersonillepa hyvinkin, mutta puolueella ei ymmärrystä eikä tuolla valinnalla parane ja sukeltaa vielä syvemmälle, kuin Arhimäen höpötyksellä. Nyt pitäisi heittä tosiaan nuo vihreät haikailut pois, jolla ei työpaikkoja luoda.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huh! Hyvä päätös. Jos Vasemmistoliitto haluaa saada uusia jäseniä, kasvattaa kannatustaan, puheenjohtajavaalilla suuri merkitys. Pois kaikkinaiset vihertöherrysdiibadaabamaailmanparantajaituhipit. Nyt tarvitaan oikeita työmiehiä ja -naisia johtoon ja politiikan tulee olla sen mukaista. Suomeen tarvitaan suomalaisen työn sekä julkisen sektorin puolustajia, syrjäseutujen puolustajia ja asioiden ajajia. Hoidetaan sitten maailman parannus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyvasemmisto aja syrjäseutujen asiaa, päinvastoin. Maalle rakentaminen on estetty, vihervasemmiston toimesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuoria kaivataan politiikkaan ja hyvä nii…mutta tämä Hanna ei mielestäni ymmärrä yhtään mitään veroparatiisista mistä alvariinsa höpöttää…kannattas tuohon aiheeseen enemmän perehtyä koska puhuu ihan virheellisesti kyseisestä asiasta..mikä toki itsessään asiana on huono...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hän ns.kaukaa viisas, kun ei hae puheenjohtajaksi.. Varapuheenjohtajana saa seurata läheltä vallankäyttöä, jne. -ja samalla oppii kuinka iso-ryhmää viedään eteenpäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan, eduskuntaan pitäisi saada kauniita nuoria naisia? Muilla kyvyillä ei ole väliä, koska joka ikinen ihminen osaa kysellä ja vaatia kaikkea, muillekin, mutta enimmäkseen itselleen. Joillakin on siitä elämänpituinen kokemus, eivätkä he ole päivääkään tehneet mitään yhteisön eteen mitään hyödyllistä yksityisen sektorin työntekijänä, vaan ovat aina oikeuttaneet olemassaolonsa vaatimalla muilta jotain.
On todella surullista, että jotkut haluavat asioitaan hoitamaan vaativia ikiteinejä, jotka osaavat vain kinuta rahaa tyhjästä lompsasta, kun muualla tiedetään, että vain tekemällä pärjää. Tekijät ovat arvokkaita, aivotonkin osaa vaatia. Ehkäpä lähdemme mekin vaeltamaan ja vaatimaan maailmalle, sitten kun oma maa on imetty kuiviin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikea päätös. Kokemusta lisää ja ehkä sitten. Puh.johtajaksi Kalliorinne vaikka ei nyt olekaan kansanedustaja. Ristolla on hyvä näkemys kokonaisuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hieno päätös!
Aika tulee vielä olla ministeri ja puheenjohtaja ja ties mitä !
Asiallinen ihminen ilman suuria otsikoita jokaisesta lausunnosta vaikka pitäisi lehdissä ollakin enemmän sanomisiaan koska ne ovat asiaa, ei populisimia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä päätös hyvältä persoonalta. Hannan kaltaisia maltillisia ja omaa aatettaan asiallisesti esiintuovia tämä maa kaipaa - kaikkiin puolueisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä päätös, hän on vielä liian nuori ja kokematon ministeriksi. Uskottavuuden vuoksi puheenjohtajalla tulee olla kykyä kantaa vastuullista ministerinsalkkua. Edessä on kovia haasteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä päätös, hän on vielä liian nuori ja kokematon ministeriksi. Uskottavuuden vuoksi puheenjohtajalla tulee olla kykyä kantaa vastuullista ministerinsalkkua. Edessä on kovia haasteita.

Ei puheenjohtaja ole Ministeri
Ainoastaan vas puheenjohtaja
ps.ei oikeuta hallitukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (24)

Uutisvirta

133
Tornitalobuumi hirvittää arkkitehteja: ”Nostan hattua, jos joku pystyy suunnittelemaan hienon tornitalon”
76
Väyrynen jättää keskustan, palaa eduskuntaan kesäkuussa – "Ei enää mitään syytä edesauttaa sote- ja maakuntauudistuksen hyväksymistä"
64
Valmet Automotive hakee mersujen tekijöitä rekkakiertueella – oululaiset innokkaimpia ja parhaimpia tulemaan töihin Uudenkaupungin autotehtaalle
53
Hulevesimaksut pysyvät ennallaan Oulussa – omakotitalossa asuva maksaa 22,50 euroa vuodessa
50
Manner luottavaisena kohti kuudetta liigafinaalia: ”Ottelun lopun ansiosta usko omaan tekemiseen heräsi uudestaan”
45
Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja jakoi videon käsittämättömästä ajamisesta suojatiellä - "Säännöt pahasti hakusessa"
39
Vahvempi lonkero jyräsi miedomman – Kaakkurin Citymarket-kauppias: "Vahvemman osuus on 60–70 prosenttia"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

306 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suuri sotaharjoitus 2021

Entä sitten jos jumalattomat taas hyökkii tänne? Lue lisää...
Kättä pitempää tarvi...

Jari ja sarjakuvat

Jari

25.4.

Naapurit

25.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image