Oulu

Sähköisiä palveluja tulee käyttöön OYS:ssa – ajan­va­raus­muis­tu­tuk­set teks­ti­vies­ti­nä ja lomakkeet verkossa

Uusia järjestelmoä otetaan käyttöön OYS:ssa. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 8.2.2018 14:04
Kaleva

Oulun yliopistollinen sairaala ottaa käyttöön sähköisen Omavointi-palvelun ja ajanvarausmuistutukset tekstiviestinä. 

Sähköisessä Omavointi-palvelussa asiakas voi täyttää hänelle määrätyt hoitoon liittyvät esitieto- ja seurantalomakkeet. Täytetyt lomakkeet siirtyvät automaattisesti sairaalan tietojärjestelmään osaksi potilaan hoitopolkua.

Palvelussa käytetään sähköistä tunnistautumista, joka edellyttää verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen käyttöä. Jos sähköisiä palveluita ei ole mahdollista käyttää, voi lomakkeet täyttää edelleen sairaalakäyntien yhteydessä.

Tällä hetkellä sähköinen Omavointi-palvelu on käytössä OYS:ssa reumapotilailla sekä selkä- ja kaularankapotilailla. Palvelu muistuttaa potilasta joko tekstiviestillä tai sähköpostilla ja pyytää kirjautumaan palveluun ja vastaamaan hänelle laadittuihin kysymyskokonaisuuksiin.

Joissakin Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin yksiköissä on otettu käyttöön myös tekstiviestipohjainen ajanvarausmuistutus. Muistutus lähetetään muutamaa päivää ennen sovittua vastaanottoaikaa. Tiedot sairaalaan tuloajasta ja paikasta löytyvät edelleen potilaalle postitetusta kutsukirjeestä.

Potilaiden on otettava huomioon, että tekstiviestimuistutukset voivat koskea OYS:n lisäksi Oulaskankaan aluesairaalaa tai Raahen sairaalan leikkausosastolle varattua aikaa.

Hoidon laatua voi seurata pian laaturekisteristä

Suomeen luodaan parhaillaan kansallista hoidon laadun ja vaikuttavuuden seurantaa. Kaikissa sairaanhoitopiireissä otetaan käyttöön yhtenäinen laaturekisterijärjestelmä. Tämä antaa kansalaisille hyvät edellytykset verrata eri sairaaloiden antamaa hoitoa ja sen laatua.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ylläpitänyt laaturekistereitä jo useita vuosia.

– Tällä hetkellä OYS:ssa on käytössä noin 20 eri erikoisalaa kattavaa laaturekisteriä ja uusia laaturekistereitä otetaan käyttöön vuosittain, erikoissuunnittelija Satu Malmqvist OYS:sta kertoo.

MAINOS

Kommentoi

Ensimmäiseksi tärkeimmät, ne turhien jonojen lyhentäjät.
1. Kiireettömien aikojen (hammas, päivystys) varaaminen sähköiseksi verkkoon. - Kaikki muut osaavat helpon, mutta terkkarit ei.
2. Peruuttamattomien, käyttämättömien aikojen kustannukset veloitettava paikalle saapumatta jääneeltä - esim. 100 € / kerta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kehitysehdotuksena voisi esittää, että kantaan tulisi Oysin tulevista käynneistä vähän muutakin tietoa, kun pelkkä päivämäärä. Kellonaika olisi edistystä, paikka missä siihen aikaan pitäisi olla olisikin jo luksusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaadit liikoja, ylitöitä pukkaa pelkkä ajatus - varsinkin tuollaisesta luxuksesta. Paikka ja kellonaika - hui olkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

122 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image