Oulu

Ruoan ilta-alennukset ovat kiinnostaneet kau­pas­sa­kä­vi­jöi­tä

Oululainen Tarja Salmu kävi maanantai-iltana tutkailemassa 60 prosentilla alennettuja tuotteita. Limingantullin Prismasta niitä löytyi eniten lihahyllyiltä. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 13.9.2017 7:33 | Päivitetty 13.9.2017 8:04
Antti Ervasti

Oulun Limingantullin Prisman ruokaosastolla on kahdeksan jälkeen jonkin verran oranssilla 30 prosentin tarralla varustettuja vanhentuvia tuotteita. Eniten niitä on lihahyllyillä. Oululainen Sonja Madetoja laittaa ostoskärryyn alennetun kanan koipireisipaketin, josta kassa antaa nyt 60 prosentin alennuksen 30:n sijasta.

– Olen lukenut tästä mutta en muistanut, että se alkaa jo nyt. Ostan usein tarratuotteita silloin, kun ne ovat sellaisia, joita yleensäkin käytämme, hän sanoo ilahtuneena kun kanalle ei jää enää paljon hintaa.

Maanantaina alkoi S-ryhmän myymälöissä käytäntö, jonka mukaan päivällä 30 prosentin tuotteet myydään illalla 60 prosentin alennuksella. Uusia tarroja tuotteisiin ei laiteta, vaan lisäalennus myönnetään kassalla. Ilta-alesta kerrotaan kyltein ja kuulutuksin.

Lisäalella halutaan vähentää kaupoissa myymättä jäävien tuotteiden aiheuttamaa ruokahävikkiä. Useissa Arinan myymälöissä Pohjois-Pohjanmaalla ilta-ale alkaa kahdeksalta ja kestää myymälän sulkemiseen saakka kello kymmeneen tai 11:een. Joissakin ale alkaa aikaisemmin, toisissa vasta kello 21.

Arinan toimialajohtaja Mikko Polso kertoo, että lisäalennusajat ulotetaan myös maaseudun aiemmin kiinni meneviin myymälöihin. Jos esimerkiksi kauppa sulkeutuu jo kahdeksalta, ilta-ale alkaa siellä seitsemältä.

Kiinnostus ilta-alea kohtaan on ollut heti maanantaista lähtien suurta.

– Ihmiset olivat kiinnostuneita, kun tuotteissa on tuollaisia isoja alennuksia. Eihän niitä tuotteita illalla valtavasti tosin enää ole. Hävikkiä pyritään vähentämään myös monella muilla tavoilla, esimerkiksi lahjoittamalla ruokaa hyväntekeväisyyteen, Polso toteaa.

Juttua muutettu kello 8.05. Kuvatekstiin korjattu Tarja Salmun nimi.

Alennus nousee

Vanhentuvien tuotteiden 30 prosentin alennus nousee 60 prosenttiin kello 20 joka päivä muun muassa Muhoksen, Tuiran, Puolivälinkankaan, Pudasjärven ja Tyrnävän S-marketeissa sekä Raksilan, Limingantullin, Linnanmaan, Zeppelinin ja Raahen Prismoissa

Lue lisää 13.09.2017 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Parempi se on myydä halvalla mieluummin kuin heittää roskiin. Vaikka kaupat seuraisivat tuotteiden menekkiä miten tarkasti, eivät ne kuitenkaan ole ennustajia. Vaativia kuluttajia halutaan palvella niin ettei kukaan jäisi ilman haluamaansa tuotetta ja siksi väistämättä jotain aina jää ylikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En kyllä kehtaisi ostaa noita
alennustuotteita. Niiden osta -
minen on selvä merkki muille
ihmisille, ettei minulla ole ra -
haa.
Tuo alennuskamppanja on suunnattu niille, joilla ei ole
tarpeeksi rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ole näkynyt niitä punaisia lappuja kaupoissa muutenkaan. Paitsi Tokmannilla joskus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi kauppa toimii näin? Siksi, koska hävikki syntyy vääristä tuotetilausmääristä. Ja nyt kauppa pyrkii parantamaan tulostaan myymällä mokat -60%. Eli jos kauppa maksoi tuotteesta esim. 10€ , myi hintaan 15€. Tuotteen kannattavuus 5€ myyntiajalta kappale. Eka ale 30% myyntihinnasta = maksat tuotteesta 10,50. Kauppa saa omansa pois ja tuottoa 50 senttiä. Kaikki hyvin, mikäli kaikki Myytiin. Jos ei loput 60% eli maksat tuotteesta 5,5 € ja kaupan tappio 4,5€ tuote. Ennen nämä varmaan meni roskiin. Sitten hoksattiin antaa vähävaraisille. Kalliiksi kävi näköjään vähempiosaisten tukeminen kaupalle . Näin toimii Suomen markkinajohtaja - vastuullisuus veljistä ja siskoista etääntyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näppärä kikka saada asiakkaita iltamyöhäisellekin hiljaisiin myymälöihin. Tarttuu sitä toki muutakin kärryihin kuin alennustuotetta. Niissä normaalihintaisissa voidaan ottaa sitten alennustavaran alennus takaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenkiintoista tässä on se että aamulla samat tuotteet ovat taas -30% alennuksessa. Kävin tarkistamassa tilanteen ja eilen tiistaina (12.9) -30% osassa merkityissä tuotteissa oli viimeinen myyntipäivä 14.9. Ne siis käyvät -60% alennuksessa tiistai-iltana ja keskiviikkoiltana ennen kuin ovat vielä viimeistä kertaa -30% alennuksessa torstaina päivällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostavat sitten liikaa ruokaa kun sitä saa halvalla ja mitä ei jaksa mättää menee roskiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

leipäjonolaisille enää mitää syötävää? kohta porukka keskittää kaiken ostamisensa näihin iltatunteihin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9
Kysyimme, mihin aikaan nurmikkoa on soveliasta leikata? – "Asiasta ei ole olemassa mitään varsinaista lakia"
5
Pitkään eduskunnassa ollut Erkki Pulliainen pohtii yhä ydinvoimarakentamista ja kaivostoiminnan vaikutuksia luontoon
4
Nämä kuusi asiaa jokaisen kuuluisi tietää taksiuudistuksesta – "Asiakkaalta vaaditaan nyt erilaista vastuuta"
3
Turkin vaalilautakunta: Erdogan on voittanut presidentinvaalit ensimmäisellä kierroksella
2
Turkin historiallisten vaalien äänistä laskettu yli puolet, Erdoğan näyttää onnistuvan nousemaan maan yksinvaltiaaksi
2
Pauliina-myrsky rauhoitti juhannuksen juhlintaa – paluuliikenteessäkin vältyttiin vakavilta onnettomuuksilta
2
Italian Salvini käski hyväntekeväisyysjärjestöjä lopettamaan siirtolaisten pelastamisen Libyan rannikolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

196 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

Kyllä, juuri näin. Eli aloittaja on hyvä, ja miettii uudestaan ketkä täällä näitä taloustalkoita todella tekeekään. + pä... Lue lisää...
Taloudellisesti riip...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image