Oulu

Mainos

Runeberg lentää nyt Norjan väreissä

Kansallisrunoilija J. L. Runeberg on ensimmäinen suomalainen henkilö norjalaisyhtiön lentokoneessa. KUVA: Lauri Ponkala
Oulu 27.3.2012 12:25 | Päivitetty 27.3.2012 12:58
Niina Koskela

Kansallisrunoilija Johan Ludvig Runeberg on nähtävillä nyt Norwegianin uuden Boeing 737-800  -koneen peräsimessä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun lentoyhtiön peräsimeen on kelpuutettu suomalainen sankarihahmo. Kone aloitti tiistaina lentonsa Suomen taivaalla.

Aamukahdeksan jälkeen Oulun lentokentälle laskeutunut kone herätti mielenkiintoa lentokentän työntekijöissä: Airpron henkilökunta ihasteli uutta konetta, vertaili omia hiuskuontaloitaan Runebergin vastaavaan ja yksi oli ottanut jopa kameran mukaan ikuistaakseen Runebergin.

”Hänen runonsa ovat useille sukupolville symboloineet suomalaisuutta. Lisäksi hän on laajalti tunnettu myös muualla Pohjoismaissa”, perusteli Norwegianin viestintäpäällikkö Åsa Larsson tiedotteessa Runebergin valintaa ensimmäiseksi Norwegianin suomalaishahmoksi.

Kuusimetrinen Runeberg-hahmo ehtii Oulun ohella näyttäytyä tiistaina myös Helsinki-Vantaan ja Rovaniemen lentokentillä.

Suomalaisia kasvoja on Norwegianin mukaan odotettavissa enemmänkin koneiden peräsimiin, mutta määrästä tai henkilöistä ei ole vielä tietoa.

Norwegianin lentokoneet ovat tunnettuja siitä, että niiden peräsimissä on kuva pohjoismaisesta, historiallisesti tunnetusta henkilöstä.

Linkki: Black-metal muusikon kuva voi päätyä Norwegianin koneeseen

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mainoskikkahan tämä toki on, mutta tyylikkäitä nuo koneet ovat silti ja mukava poikkeus monien muiden yhtiöiden kovin kliinisiin maalauksiin.

Jos Norwegianilla joku (suomea taitava) tätä lukee, maalatkaahan seuraavan koneen peräsimeen kansainvälisesti ehkä tunnetuin suomalainen kulttuurihenkilö, Jean Sibelius.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen saattoi arvata, että norjalaisten mielestä Runeberg on edustava esimerkki Suomen kulttuurielämästä. Runebergin mielestähän suomalaiset sopivat vain tykinruoaksi tyhmyytensä vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa ja hyvin oivallettua mainontaa Norjalaiselta lentoyhtiöltä. Toivotaan, että lennoille löytyy tarpeeksi käyttäjiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuntaliitoksista pitäisikin mennä suoraan valtioliitoksiin: Ruotsi+Norja+Suomi = Runosuo.Em. tietenkin jos rupuinen Suomi kelpaa Pohjolan malllimaille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hauska mainoskikka, mutta ihmisiä ei pitäisi yllyttää lentämään kun se saastuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos
Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono tai muuttuu huonoksi Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koilismaata lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Eläkeläiset, Espanja ja verotus

153 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset, Espanja ja verotus

Kun puhutaan eläkkeistä ja 8eläkeläisistä, niin on aika mautonta väittää, että silloin puhutaan köyhyydestä ja köyhistä.... Lue lisää...
Nurinperin

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.3.

Naapurit

24.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image