Kaleva.fi uudistuu!

Kaleva.fi-palvelu on uudistumassa. Sinulla on nyt mahdollisuus ottaa uusi Kaleva.fi käyttöön jo ennen muita. Lue lisää...

Ota uudistunut Kaleva.fi käyttöön
Mainos

Runeberg lentää nyt Norjan väreissä

Kansallisrunoilija J. L. Runeberg on ensimmäinen suomalainen henkilö norjalaisyhtiön lentokoneessa. Kansallisrunoilija J. L. Runeberg on ensimmäinen suomalainen henkilö norjalaisyhtiön lentokoneessa.
Lauri Ponkala
Oulu  27.3.2012 | Päivitetty 27.3.2012 | Niina Koskela Muuta tekstin kokoa -+

Kansallisrunoilija Johan Ludvig Runeberg on nähtävillä nyt Norwegianin uuden Boeing 737-800  -koneen peräsimessä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun lentoyhtiön peräsimeen on kelpuutettu suomalainen sankarihahmo. Kone aloitti tiistaina lentonsa Suomen taivaalla.

Aamukahdeksan jälkeen Oulun lentokentälle laskeutunut kone herätti mielenkiintoa lentokentän työntekijöissä: Airpron henkilökunta ihasteli uutta konetta, vertaili omia hiuskuontaloitaan Runebergin vastaavaan ja yksi oli ottanut jopa kameran mukaan ikuistaakseen Runebergin.

”Hänen runonsa ovat useille sukupolville symboloineet suomalaisuutta. Lisäksi hän on laajalti tunnettu myös muualla Pohjoismaissa”, perusteli Norwegianin viestintäpäällikkö Åsa Larsson tiedotteessa Runebergin valintaa ensimmäiseksi Norwegianin suomalaishahmoksi.

Kuusimetrinen Runeberg-hahmo ehtii Oulun ohella näyttäytyä tiistaina myös Helsinki-Vantaan ja Rovaniemen lentokentillä.

Suomalaisia kasvoja on Norwegianin mukaan odotettavissa enemmänkin koneiden peräsimiin, mutta määrästä tai henkilöistä ei ole vielä tietoa.

Norwegianin lentokoneet ovat tunnettuja siitä, että niiden peräsimissä on kuva pohjoismaisesta, historiallisesti tunnetusta henkilöstä.

Linkki: Black-metal muusikon kuva voi päätyä Norwegianin koneeseen

Lähetä kuva, video tai juttuvinkki viestinä puhelimellasi numeroon 13222 tai käytä lomaketta.

Mainos

Kommentit

9/9 kommenttia

eijummarra
27.3.2012 17:36

Minkä takia norjalaisyhtiö laittaa suomalaisen henkilön kuvan koneeseen?


UPL
27.3.2012 15:37

Mainoskikkahan tämä toki on, mutta tyylikkäitä nuo koneet ovat silti ja mukava poikkeus monien muiden yhtiöiden kovin kliinisiin maalauksiin.

Jos Norwegianilla joku (suomea taitava) tätä lukee, maalatkaahan seuraavan koneen peräsimeen kansainvälisesti ehkä tunnetuin suomalainen kulttuurihenkilö, Jean Sibelius.


Eino
27.3.2012 19:08

Oletpa lapsellinen!


Arvasin
27.3.2012 15:30

Sen saattoi arvata, että norjalaisten mielestä Runeberg on edustava esimerkki Suomen kulttuurielämästä. Runebergin mielestähän suomalaiset sopivat vain tykinruoaksi tyhmyytensä vuoksi.


Ose
27.3.2012 15:25

Hienoa ja hyvin oivallettua mainontaa Norjalaiselta lentoyhtiöltä. Toivotaan, että lennoille löytyy tarpeeksi käyttäjiä.


Liittäjä
27.3.2012 13:04

Kuntaliitoksista pitäisikin mennä suoraan valtioliitoksiin: Ruotsi+Norja+Suomi = Runosuo.Em. tietenkin jos rupuinen Suomi kelpaa Pohjolan malllimaille.


Eino
27.3.2012 12:52

Hauska mainoskikka, mutta ihmisiä ei pitäisi yllyttää lentämään kun se saastuttaa.


jaahas
27.3.2012 15:32

kävely ei saastuta. Lähde kävelee helsinkiin :)


Julkinen eläin
27.3.2012 12:42

Tuksua, Dootsoneita ja Big Brotherin älykköjä odotellessa.


Mainos
Mainos
Mainos
Uusimmat » | Oulu Down Up
Pääuutiset
Mainos
stats-image
Takaisin ylös