Oulu

Mainos

Ret­ki­jää­luis­te­lu sujuu jo Kem­pe­leen­lah­del­la, parin päivän päästä myös Oulunsalon ja Hailuodon välillä

Taavi ja Konsta Oksanen nauttivat upeasta säästä vielä keskeneräisellä luistelureitillä Oulunsalon ja Hailuodon välillä. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 5.3.2018 21:02
Liisa Laine

Hailuodon ja Oulunsalon välisen reittiluisteluradan teko aloitettiin viime torstaina ja tieto siitä houkutteli jo viikonloppuna ensimmäiset innokkaimmat luistimien kanssa rantaan.

Tänä talvena jään kunnostaminen luistelukuntoon on kuitenkin viime vuotista hankalampaa, joten tällä reitillä pitää vielä muutama päivä malttaa.

– Yritämme saada valmista niin nopeasti kuin mahdollista, mutta kyllä tässä vähintään pari päivää vielä menee, kertoo hailuotolaisen Touhu-Palvelujen toimitusjohtaja Juha Toppi. Sama firma huolehtii Hailuodon jäätiestä.

Sen sijaan Oritkarin ja Vihiluodon välinen retkiluistelureitti on jo hyvässä kunnossa, samoin hiihtoladut. Sunnuntaina väkeä oli runsaasti nauttimassa hyvistä ulkoilumahdollisuuksista auringon paisteessa.

Vihiluodon rannassa on kota ja parinsadan metrin päässä luontopolulla toinen grilli. Grilleille toimitetaan puita hiihtokaudella.

Kempeleenlahden luistelureitin toteuttaa Vihiluodon kyläyhdistys talkoovoimin, myös nuotiopuut on hankittu "risusavotalla".

Kempeleenlahdella latujen ja luistelureitin tekoa tukevat myös Oulun kaupunki ja Kempele, Oulunsalon ja Hailuodon välillä Hailuoto ja Oulu.

Radan valmistumisesta ja kunnossapidosta saa tietoa tästä.

Katso lisää kuvia Oulunsalon ja Hailuodon välisen radan valmistumisesta.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Oritkari vihiluotoreitti. Olkaa tarkkana, luistin tarttuu tuon tuostakin. Hiljaa hyvä tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi pitää aina mennä merta etemmäs kallaan kun nallikari olisi verraton paikka jossa on palvelut lähellä ja hyvä paikka harrastaa.Ei tarvisi palijo aurata kun saisi jo hyvän paanan aikaiseksi jossa voisi kävellä ja kulkea pilkillä vaikkapa pyöräillen ei välttämättä luistelurataa tarvi kun aurattu siinä voi tarvittaessa potkukelkallakin huonompi jalkaiset harrastaa keväistä ulkoilma liikuntaa kauniissa kevätsäässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska Nallikari on etäämpänä ja Hailuoto lähempänä.
Auratkaa te sinne, missä teillä on lähempänä.
Toisekseen sanot, että pääsee huonompijalkanenkin, niin se pittää hiekottaa ja samalla menettää ideansa. Kaupungin kavut on huonojalkasille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuon Kempeleenlahden reitin on tehnyt talkootyönä Vihiluodon kyläyhdistys. Olisiko heidän pitänyt se tulla tekemään Nallikariin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ratoja on siellä mihin jotkut niitä auraavat. Tarvitaan joku firma tai muu porukka joka sen työn tekee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hailuodon reitin tekee sama yritys, joka ylläpitää Hailuodon jäätietäkin. Miksi se menisi auraamaan Nallikariin, kun lauttarantaan on huomattavasti lyhyempi matka?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa minäkin ihmettelen. Eilen pari papparaista jengasi reikiä Oritkarin ja Vihiluodon väiselle luisteluradalle. Laduntekijöille myös suurkiitos hienoista reiteistä Orikariin..teette hienoa työtä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Koko maassa vallitsee normaali ajokeli.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjä lakkautettava

125 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset, Espanja ja verotus

että luulet pienen maakuntalehden keskustelupalstalle kirjoittelun ja ihmisten arvostelun nimettömänä olevan merkittävää... Lue lisää...
Jotenki söpöä

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.3.

Naapurit

23.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image