Oulu

Ret­ki­jää­luis­te­lu sujuu jo Kem­pe­leen­lah­del­la, parin päivän päästä myös Oulunsalon ja Hailuodon välillä

Taavi ja Konsta Oksanen nauttivat upeasta säästä vielä keskeneräisellä luistelureitillä Oulunsalon ja Hailuodon välillä. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 5.3.2018 21:02
Liisa Laine

Hailuodon ja Oulunsalon välisen reittiluisteluradan teko aloitettiin viime torstaina ja tieto siitä houkutteli jo viikonloppuna ensimmäiset innokkaimmat luistimien kanssa rantaan.

Tänä talvena jään kunnostaminen luistelukuntoon on kuitenkin viime vuotista hankalampaa, joten tällä reitillä pitää vielä muutama päivä malttaa.

– Yritämme saada valmista niin nopeasti kuin mahdollista, mutta kyllä tässä vähintään pari päivää vielä menee, kertoo hailuotolaisen Touhu-Palvelujen toimitusjohtaja Juha Toppi. Sama firma huolehtii Hailuodon jäätiestä.

Sen sijaan Oritkarin ja Vihiluodon välinen retkiluistelureitti on jo hyvässä kunnossa, samoin hiihtoladut. Sunnuntaina väkeä oli runsaasti nauttimassa hyvistä ulkoilumahdollisuuksista auringon paisteessa.

Vihiluodon rannassa on kota ja parinsadan metrin päässä luontopolulla toinen grilli. Grilleille toimitetaan puita hiihtokaudella.

Kempeleenlahden luistelureitin toteuttaa Vihiluodon kyläyhdistys talkoovoimin, myös nuotiopuut on hankittu "risusavotalla".

Kempeleenlahdella latujen ja luistelureitin tekoa tukevat myös Oulun kaupunki ja Kempele, Oulunsalon ja Hailuodon välillä Hailuoto ja Oulu.

Radan valmistumisesta ja kunnossapidosta saa tietoa tästä.

Katso lisää kuvia Oulunsalon ja Hailuodon välisen radan valmistumisesta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Oritkari vihiluotoreitti. Olkaa tarkkana, luistin tarttuu tuon tuostakin. Hiljaa hyvä tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi pitää aina mennä merta etemmäs kallaan kun nallikari olisi verraton paikka jossa on palvelut lähellä ja hyvä paikka harrastaa.Ei tarvisi palijo aurata kun saisi jo hyvän paanan aikaiseksi jossa voisi kävellä ja kulkea pilkillä vaikkapa pyöräillen ei välttämättä luistelurataa tarvi kun aurattu siinä voi tarvittaessa potkukelkallakin huonompi jalkaiset harrastaa keväistä ulkoilma liikuntaa kauniissa kevätsäässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska Nallikari on etäämpänä ja Hailuoto lähempänä.
Auratkaa te sinne, missä teillä on lähempänä.
Toisekseen sanot, että pääsee huonompijalkanenkin, niin se pittää hiekottaa ja samalla menettää ideansa. Kaupungin kavut on huonojalkasille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuon Kempeleenlahden reitin on tehnyt talkootyönä Vihiluodon kyläyhdistys. Olisiko heidän pitänyt se tulla tekemään Nallikariin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ratoja on siellä mihin jotkut niitä auraavat. Tarvitaan joku firma tai muu porukka joka sen työn tekee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hailuodon reitin tekee sama yritys, joka ylläpitää Hailuodon jäätietäkin. Miksi se menisi auraamaan Nallikariin, kun lauttarantaan on huomattavasti lyhyempi matka?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa minäkin ihmettelen. Eilen pari papparaista jengasi reikiä Oritkarin ja Vihiluodon väiselle luisteluradalle. Laduntekijöille myös suurkiitos hienoista reiteistä Orikariin..teette hienoa työtä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

69
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
64
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
59
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
37
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
33
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
28
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
27
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta aamuyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

184 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Sipilä jatkoon! Höpö höpö, mies joka luulee että kun rangaistaan köyhiä, eläkeläisiä, työttömiä, opiskelijoita, eläkeläi... Lue lisää...
Härski

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image