Oulu

Poliisi poisti häiriköitä Valkean kesäkadun te­ho­val­von­nas­sa, yleis­vai­ku­tel­ma rauhallinen – "Joskus pelkkä ihmispaljous koetaan häi­rit­se­väk­si"

Poliisi on alkuvuoden ajan tarkkaillut tehostetusti kesäkadun menoa. KUVA: Poliisi
Oulu 17.4.2018 15:10 | Päivitetty 17.4.2018 17:03
Eija Mikkonen

Oulun poliisi teki valvontaiskuja Valkean kesäkadulle viime viikon keskiviikkona, perjantaina ja lauantaina.

Etenkin lauantaina liikkeellä oli runsaasti ihmisiä, mutta siitä huolimatta yleisvaikutelma oli poliisin mukaan rauhallinen.

Poliisi poisti tehoiskuissa 14 häiriöitä aiheuttanutta henkilöä, joista kolme jouduttiin viemään putkaan. Lisäksi poliisi kirjoitti sakon ja kirjasi rikosilmoituksen huumausaineen käyttörikoksesta. Toinen sakko puolestaan annettiin alaikäiselle, joka piti hallussaan alkoholia.

Kauppakeskuksen niin sanottu kesäkatu on julkista tilaa ja osa Isokatua.

– Positiivisen asiana voidaan sanoa, että nuoret alaikäiset eivät juurikaan aiheuttaneet häiriötä ja käyttäytyivät hyvin, vaikka kadun pätkä nuorten suosiossa onkin, ylikomisario Arto Autio Oulun poliisista kertoo.

Poliisin kokemuksien mukaan eniten häiriöitä aiheuttavat täysi-ikäiset.

Valvonnan yhteydessä tarkistettiin 27 henkilön maassaolon edellytyksiä osoittavat paperit. Niissä ei havaittu puutteita.

Tungos voi ahdistaa

Poliisi on valvonut tehostetusti kesäkadun turvallisuutta ja järjestystä koko alkuvuoden ajan. Alueella on koettu turvattomuuden tunnetta etenkin ilta-aikaan liikuttaessa.

Aution mukaan aiemmin ilmoituksia häiriöistä tuli tasaisesti eri puolilta keskustaa, kuten torinrannasta, Mannerheimin puistosta, Otto Karhin puistosta ja Rotuaarilta. Nyt ilmoituksia tulee enemmän kesäkadulta, mutta muualta keskustasta tulevat ilmoitukset ovat vähentyneet.

Tämä johtuu Aution mukaan yksinkertaisesti siitä, että ihmisvirrat ovat siirtyneet valoisalle ja katetulle kesäkadulle. Autio painottaa, ettei kesäkatu ole sen turvattomampi paikka kuin muukaan keskusta alue, missä oleskellaan paljon.

– Joskus myös pelkkä ihmispaljous koetaan häiritseväksi ja se voi aiheuttaa joillekin turvattomuuden tunnetta, Autio sanoo.

– Kesäkatu on nyt yhteinen olohuone keskellä kaupunkia, jossa olisi tärkeää ottaa muut huomioon ja antaa kaikille tilaa liikkua ja kulkea.

Poliisi aikoo jatkossakin tehdä valvontaiskuja rikoksien ja häiriöiden torjumiseksi sekä kesäkadun viihtyvyyden lisäämiseksi. Poliisi tekee myös tiivistä yhteistyötä yrittäjien ja alueen turvallisuustoimijoiden kanssa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (70)

Ei ouluun pidä tehdä mitään mikä vähänkin toisi sivistyneisyyttä tähän peräkylään. Oululaisilla alkaa heti vaikeudet, kun joku osa alueesta katetaan. Annetaan olla vaan myyntikojut suolla ja yhteiskunnan toimesta jaetaan vielä tuulipuvut kaikille oululaisille.
Oululaisille pitää kyllä alkaa jakamaan maailman mestaruus palkinto negatiivisuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo on törkeää. Valkea ostos keskus on avoin kaikille myös nuorten kohtaamis paikka enje treffi paikka Sulkekaa koko valkea ostos keskus jos ihmismäärää aletaan rajoittaa ja ihmisiä alentaan poistamaan koska on liikaa. Miksi pyörittää ostos keskusta mikäli ihmisiä häädetään pois koska liikaa missä tasa arvo. ? Ja liika ihmis määrä suositussa paikassa ei ole rikos ei ole rikollista toimintaa olla ostoskeskuksessa. Tavata ystäviä jutella ja kierrellä siellä jospa poliisit ja vartiot voisi poistaa itsensä sieltä ja antaa valkean menestyä rauhassa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se häiriköinti on ollut kaikkea muuta, kuin ollut monta ihmistä samassa paikassa. Hyvä että häiriköt poistetaan, niin saa normaalit ihmiset olla rauhassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä jos lukisit tuon jutun vielä kerran ajatuksen kanssa? Ehkä sitten huomaat ettei se ihmispaljous ole niiden poistamisten syynä. Suosittelen myös jatkossa kiinnittämään huomiota edes niihin yksinkertaisimpiin oikeinkirjoitussääntöihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja sitten seuraavaksi teinien vanhemmat voisi tehdä tehovalvonta iskun tuonne. iltapäivästä lähtien siellä ovilla on röökiä vetäviä teinejä aika paljon (hienoa että viikkoraha riittää tällaiseeen hupiin). Ovien edustat on täynnä räkää kun kaikki syljetään, tiedän että osan vanhemmista ei halua edes tietää mutta näiden jotka oikeasti ovat kunnon vanhempia kannattaa käydä katsomassa valkean teinimeininkiä. (vinkkinä: osa teineistä menee piiloon tupakalle siihen fransmannin vieressä olevaan syvennykseen josta pääsee amarilloon)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katettu ja valoisa kesäkatu??? Olen käynyt yhden kerran ko. kadulla ja mielestäni se oli kaikkea muuta kuin valoisa paikka. Ei ole haluttanut mennä sinne toista kertaa, onneksi on kauppoja muuallakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen aikaisin aamulla kaupan edustoilla parveili aamuvirkkuja eläkeläisiä, nyt siellä vaeltaa vähemmän virkkuja keski-ikäisiä deekuja.

Itse käytän vain Valkea vessoja kaupunkiin pyöräillessä, siellä hyvä käydä pisulla ja vähentää vaatetta.

Pelottava ajatus jos koko rotuaari katettaisiin, en minä ainakaan uskaltaisi kulkea siellä enää o.O.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä Valkea ja sen ulko-ovien edustat ovat näitten puliukkojen oleilupaikkoja. Samoja juoppoja kuskataan poliisiautossa jonnekin päin putkaan. Samat tyypit ovat vähintään kerran viikossa poliisin autossa matkalla putkaan. Tämä ärsyttää oikeita kunnon kansalaisia. Valkea on saanut tämän pahan lieveilmiön aikaiseksi. Ei ollut ennen mitään kun, Isokatu oli tavallinen katu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, ennen ne deekut parveili vähän sivummalla. Nyt on sateelta suojat ja vähän lämpöäkin. Siellä on mukava vähän kaljaa ja nappia vetää ja ihan keskellä keskustaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turvattomuutta tuntee aikuiset, nuorille paikka tuo turvallisuuden ja se on syy miksi kohteessa ollaan, Puistot yms. ovat taas nuorille turvattomia kun siellä ei koskaan ole vartijoita ja taas nuoret kohtaa siellä lääppijöitä jne.
Nykypäivä on vaan muuttunut ja siihen tottuminen on vaikeaa iäkkäille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olettekos te valittajamaalaiset havainneet, että siellä rannassa lähellä kirjastoa on sellainen tila, jota toriksi kutsutaan. Siellä ei ole ympärivuotisesti seiniä ympärillä, eikä siellä juurikaan tarvitse katsella muita ihmisiä. Tilaa riittää ja raikasta ilmaa kesät talvet. Menkää sinne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olohuone on yleensä paikka jossa viihtyy, mutta tämä olohuone on enempi pihanperällä oleva rakennus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Klassinen musiikki vain raikaamaan niin paikalla notkuva nuoriso häipyy. Klassinen markkinoinnin kikka kakkonen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakaan minä en ole kokenut mitään häiriöitä Valkeassa. Siis minähän vain kuljen yleistä katua pitkin paikasta a paikkaa b. Toki jos oleilisin siellä, niin ehkä sitten ongelmiakin kokisi tai näkisi. Summa summarum: miksi Valkeassa turhaan maleksimaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On helppo olla rohkea, kun ei ole mitään pelättävää....

Ollappa mies, vähintään 180 pitkä ja sininen haalaripuku yllä, työkaluineen ja puolustustaitoineen....

Mutta kun tasan ei käy onnenlahjat...

Hyvä jos turvallisuutta valkeassa kadulla parannettu...täytyypä tulla tarkistamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Poliisi poisti tehoiskuissa 14 häiriöitä aiheuttanutta henkilöä, joista kolme jouduttiin viemään putkaan. Lisäksi poliisi kirjoitti sakon ja kirjasi rikosilmoituksen huumausaineen käyttörikoksesta. Toinen sakko puolestaan annettiin alaikäiselle, joka piti hallussaan alkoholia.

Kauppakeskuksen niin sanottu kesäkatu on julkista tilaa ja osa Isokatua."

Jos jotain positiivista tästä, niin suurimmaksi osaksi kaikki häirio löytyy nykyään tuolta kadunpätkältä.

Harmi, että kaupungin pääväylästä tehtiin tälläinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kesä tullee ja nestori pulit löötävät varmatenkin paikkansa loonno helemasta.
>%DD

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi olen erakko en käy valkelan lähellä pysyn kieren kilometri kauas...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (70)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan pohjois- ja itäosassa.

Sadevaroitus: Maan eteläosassa voi sataa tänään rankasti, yli 20 mm tunnissa. Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa voi sataa huomenna rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa kehittyy huomenna ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Olen vetreä, nuorehko nainen. Ajattelen kokonaisvaltaisesti, en puoluepoliittisesti. Liikehdintä ei vaadi nytkään senaat... Lue lisää...
Ämpäreitä jonottavat...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image