Oulu

Polar Bear Pitchingissä kylmää kyytiä riittää avannon ul­ko­puo­lel­la­kin – Nallikarissa "talvikisat"

Polar Bear Pitching -tapahtuman yhteydessä Nallikarissa järjestettiin myös talvinen kisailupäivä. Kuvassa ihmiscurlingia. KUVA: Janne-Pekka Manninen
Oulu 10.2.2016 16:05
Janne-Pekka Manninen

Kolmannen kerran järjestettävä, oululainen myyntipuhetapahtuma Polar Bear Pitching kasvoi tänä vuonna kaksipäiväiseksi spektaakkeliksi.

Startupit ja sijoittajat yhdistävä bisnestapahtuma tunnetaan avannossa tehtävistä pitchauksista. Tänäkin vuonna avantotapahtuma pidetään tuttuun tapaan, tosin tapahtumapaikkana on torinranta Raatinrannan sijaan ja kellonaika alkuillasta, klo 17-20 välisenä aikana torstaina. Aiemmin tapahtuma on järjestetty iltapäivällä, mutta useisiin maihin livenä striimattava tapahtuma hakee nyt optimaalista ajankohtaa eri aikavyöhykkeille.

Polar Bear Pitching nähdään torstaina suorana lähetyksenä Kaleva.fi:ssä.

Startupit altistetaan tänä vuonna luonnonvoimille jo ennen avantoon menemistä. Nallikarissa järjestettiin keskiviikkona "arktiset kisat", eli leikillinen tiimipäivä talviolympialaisten hengessä. Startupit lastattiin bussiin, joka suuntasi keskustasta Nallikariin pilvisessä ja sateisessa säässä.

Luvassa oli alunperin poro- ja huskyajelua, ihmiscurlingia, lumigolfia ja kolmisuksihiihtoa, mutta joistain ohjelmanumeroista jouduttiin tinkimään surkean sään vuoksi. Useita kansallisuuksia edustavat yritykset ottivat kuitenkin ilon irti päivästä.

Ensimmäistä kertaa avantoon

J-Bear (Jason Brower, lumikarhupuvussa) on Polar Bear Pitchingin virallinen maskotti ja haluttua selfieseuraa. KUVA: Janne-Pekka Manninen

Nigerialainen Jude Okwuibe edustaa Fineria Energy -yritystä. Firma kehittää Oulussa hybridivoimageneraattoria, joka hyödyntää useita uusiutuvan energian lähteitä. Okwuiben mukaan generaattorissa on kuitenkin fossiilisilla polttoaineilla toimiva varajärjestelmä. Yritys tähtää ratkaisullaan kehittyvien maiden markinoille.

Okwuibe on tehnyt maisterintutkintonsa Oulussa ja jatkaa tohtorintutkintoaan. Okwuibe on nyt ensimmäistä kertaa mukana Polar Bear Pitching -tapahtumassa osallistujana.

– Olen ollut kerran katsojana, tänä vuonna meillä on yrityksen kanssa pitchaus avannossa, Okwuibe sanoo.

Kaksi ja puoli vuotta Oulussa ollut Okwuibe on jo tottunut Oulun talveen, mutta mies on eri mieltä kun sanon, että voisi olla mukavampaa, jos pakkasta olisi enemmän:

– Ei, mies sanoo yksikantaan ja nauraa.

Pitkän tähtäimen ratkaisuja tähdenlentojen sijaan

Avantotapahtuma on noteerattu aiemmilla kerroilla myös kansainvälisessä mediassa ja tänäkin vuonna tapahtumaan on akkreditoitunut muun muassa yhdysvaltalaisten Techcrunchin ja VentureBeatin sekä talouslehti Forbesin edustajia.

Tieteestä ja teknologiasta Forbesiin kirjoittava toimittaja Jennifer Hicks on Polar Bear Pitchingissä ensimmäistä kertaa. Hicks aikoo tutkia, mitä oululaisyrityksillä on tarjottavaa tieteen ja teknologian yhdistämisen saralla esimerkiksi terveysteknologian alueella.

– Nykyisin kirjoitetaan paljon aika lyhytikäisistä innovaatioista, sosiaalisen median sovelluksista ja niin edelleen. Minua kiinnostavat enemmän pitkän tähtäimen innovaatiot, elämää muuttavat ratkaisut, Hicks sanoo.

Hicksin mielestä startupeissa on nykyisin hyvin usein kyse projekteista varsinaisten tuotteiden sijaan.

– Joku saa kasaan Kickstarter-rahoituksen ja sillä sitten mennään. Mielestäni sellaiset ovat projekteja, eivät pitkän tähtäimen yrityksiä, jotka luovat kannattavaa toimintaa ja kehittävät ekosysteemiä edelleen.

Kurja sää ei syönyt tunnelmaa

Startupeilla on Polar Bear Pitchingissä useita tilaisuuksia esitellä ideoitaan sijoittajille ja medialle. Kaksipäiväisessä tapahtumassa pidetään useita workshopeja ja tapahtuma huipentuu torstai-iltana avantoon.

Jude Okwuibea Nallikarin tapahtumapäivä miellytti, vaikka sää olikin kurja.

- Täällä on ollut tosi hauskaa, mukava tavata muita yrityksiä rennoissa merkeissä. Tänään pidetään hauskaa, Okwuibe sanoo.

 

Tiiminrakennusta #polarbearpitching in mallin #nallikari #oulu #sohjo #winterisgoing

A photo posted by Kaleva - Oulu (@kaleva_fi) on

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Olipas sekavasti tehty uutinen. Kun itse luen tällaisia niin kaipaan ekana tietoa että milloin ja missä. Nyt sain vaikutelman että kaksipäiväinen tapahtuma torstaina joskus? Ilmainen vinkki: laittakaa tapahtumasta selkeä infopaketti uutisen kylkeen mitä ja missä milloin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itseään arvostava toimittaja voisi laittaa vuosikalenteriinsa merkinnän tulevasta jutusta jonka voisi tehdä aiheesta, mitä heille nyt kuuluu v. 2026.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huomautuksena todettakoon, että se on Brower, ei Brewer. J-Bearin sukunimi siis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11:29
Poliisi tutkii Helsingin Viikin jätevarastopaloa vahingontekona
11:27
Israel hyväksyi kiistellyn kansallisvaltiolain – arabikansanedustaja kuvaili tilannetta "demokratian kuolemaksi"
11:26
Trumpin hallinto pohtii Putinin ehdottamaa vaihtokauppaa - Yhdysvalloissa järkytyttiin: "Edes Stalinin aikakaudella Neuvostoliiton hallitus ei ollut niin röyhkeä"
11:06
Skripalien myrkytyksestä epäillyt tekijät tunnistettu – poliisi uskoo, että venäläisiä tekijöitä oli useita
10:55
Moderni orjuus on yleisintä Pohjois-Koreassa ja Eritreassa – pitkiä työtunteja ja epäinhimillisiä olosuhteita
10:44
Ruotsissa yhä lisää maastopaloja – osaa epäillään tahallisiksi
10:42
KOK:n suomalaisjäsen Sari Essayah uusista olympialajeista: "Kisaohjelmaan ei mielellään oteta sukupuolittuneita lajeja"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä Lapissa ja tukalaa hellettä muualla maassa.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

273 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Aktiivimallin tarkoitukseksi on kerrottu työllistyminen. Oikeasti tarkoitus oli leikata työttömiltä rahaa muihin tarkoi... Lue lisää...
Älä puhu apulantaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image