Oulu

Pohjoisen alikulun uudistettu rautatiesilta sai Suomen Ra­ken­nusin­si­nöö­rien Liiton tun­nus­tus­pal­kin­non

Heikinkadun alikulkusillan korjausprojektin kokonaiskustannukset katurakenteet huomioon ottaen olivat noin 7,4 miljoonaa euroa. KUVA: Matti Hirvonen, Kreate Oy
Oulu 14.6.2018 16:55 | Päivitetty 14.6.2018 17:30
Kaleva

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto myönsi Vuoden silta 2018 -tunnustuspalkinnon Heikinkadun alikulkusillalle.

Pohjoisen alikulun yli kulkeva silta uusittiin ja levennettiin vuoden 2017 aikana. Uusimisprojekti toteutettiin vilkkaassa liikenneympäristössä rautatien, Kajaanintien ja kevyen liikenteen väylien solmukohdassa. Kilpailun tuomaristo totesi arvioinnissaan siltapaikan estetiikan nousseen uudistushankkeen ansioista uudelle tasolle.

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto haluaa nostaa kilpailulla suomalaisen sillansuunnittelun tasoa ja kiinnittää erityshuomiota sillan hyvään ulkonäköön sekä sen sopivuuteen ympäristöönsä.

– Vuoden 2018 kilpailuun etsittiin uudis- ja korjausrakentamiskohteita, joissa on onnistuneesti toteutettu sillan uusiminen, vahvistaminen tai monitorointi vaihtoehtoisina toimenpiteinä tai näiden yhdistelminä, kilpailutuomariston puheenjohtaja ja Liikenneviraston hankepäällikkö Timo Tirkkonen kertoo.

Heikinkadun alikulkusilta on Liikenneviraston, Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelun ja Oulun Veden tilaama ja sen pääsuunnittelija on Anna-Liisa Siika-aho Ramboll Finland Oy:stä. Sillan pääurakoitsijana toimi Kreate Oy ja rakennuttajakonsulttina Welado Oy.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

139 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

Ehkäpä me jotka maksemme kaiken, veroprosentti yli 40%, ollaan kyllästytty elättämään jos jonkin sortin joutilasta ja vä... Lue lisää...
Kapitalisti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image