Oulu

Mainos

Pesukone syttyi tuleen ker­ros­ta­loa­sun­nos­sa Tuirassa

Oulu 14.2.2016 21:25
Kaleva

Oulun pelastuslaitos sai sunnuntai-iltana noin kello 20.20 rakennuspalohälytyksen.

Tulessa oli pesukone, joka oli syttynyt kerrostaloasunnossa Tuirassa.

Asukkaat olivat onnistuneet sammuttamaan palon tukahduttamalla. Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi tilanteen varmistus ja savutuuletus.

Tapauksen vuoksi ei tullut henkilövahinkoja. Aineelliset vahingot rajoittuivat pesukoneeseen.

MAINOS
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
Mainos

Kommentoi

Pesukone on lastattu isolla pyykkimäärällä , sähkömoottori, joka pyörittää (akselin päässä kiilapyörä) pesukoneen rumpua (rummussa iso kiilapyörä) kumiseoshihnalla. Luultavasti pesukoneen ohjelman vaihtuessa linkoukseksi, kierrokset nousevat hurjasti, tällöin suuri pyykkimäärä rasitteena, lisäksi ehkä kulunut hihna, joka alkaa luistaa moottorin tai rummun hihnapyöräurassa vahingollisin seurauksin, kitkan lämmittäessä hihnan, sisäpuolella oleva pöly, ym materiaali syttyy palamaan. Tämä on vain oma hypoteesini, koska itselläni on tapahtunut hihnan "sutiminen" omassa UPO-pesukoneessani vuosia sitten. Vahingosta viisastuneena, en jätä ikinä pyykinpesukonetta, enkä astianpesukonetta "päälle" lähtiessäni pois asunnosta. Aina pesukoneiden ohjelmien päätyttyä pitää sulkea myös vedentulo ko. laitteisiin niiden suluista, koska laitteisiin asennetut tulo vesiletkut saattavat ajankuluessa tulla tiensä päähän ja auki jätettynä vahingon sattuessa tehdä suuret vesivahingot!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyykkituvat pakollisiksi ja pesukoneet pois asunnoista. Noita kiinalaisia pommeja on Suomessa satoja tuhansia odottamassa tuleen syttymistä tai tulvan aiheuttamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksinkertainen ratkaisu on, että kielletään kaikki öljyä sisältävät tuotteet!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilastojenkin mukaan pyykinpesukone on kaikista kodinkoneista vaarallisin. Tulipalon ja vesivahingon riski on olemassa. Älkää siis hyvät ihmiset jättäkö pyykinpesukonetta päälle ja lähtekö kotoa. Ehditte sammutustöihin, kuten tämän esimerkin asukkaat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilastoa voi tehdä ja lukea monella tapaa. Suurin kodinkoneiden tulipaloriskin aiheuttaja on käyttäjä itse: Kone jätetään yksin päälle, pistorasia ei ole vikavirtasuojattu, kone sekä koneen ympäristö pölyä täynnä jne. 30 vuotta koneita korjanneena sanoisin kuitenkin, että pesukone on turvallisempi kodinkone jopa väärin käytettynäkin kuin esim. liesi. Sammutuspeitto voisi olla samalla lailla pakollinen kuten palohälytinkin. Noita letkumiehen mainitsemia kiinalaisia on onneksi kuitenkin vielä verrattain vähän käytössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Äänestäkää työttömät

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen radikaali velkaantuminen johtuu eläkkeistä

Teemu Muhosen ja Jari Hanskan kirja "Eläketurma – Miksi Suomeen tarvitaan uusi sukupolvisopimus" paljastaa, että eläkeme... Lue lisää...
y

Uutiset osastoittain

Menokalenteri

ke
29.3.
Pirjo Sohlo "Matkalla tuntemattomaan"
Kulttuuri
ke
29.3.
Höyhtyän Välke
Yhteisöt
ke
29.3.
Lastenvaatteiden tuuletus - Suomi 100
Kulttuuri
ke
29.3.
Eläinmuseo
Kulttuuri

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image