Oulu

Pal­ve­lu­verk­ko­sel­vi­tys: Oululaisille 20 yhteistä olohuonetta, kou­lu­kir­jas­tot yhdistetään yleisten kirjastojen tietokantaan

Palveluverkkouudistus esittää yhteisen olohuoneen sijoittamista muun muassa Talvikankaan koululle. Arkistokuva. KUVA: Moilanen Jukka-Pekka
Oulu 5.2.2018 12:00
Kaleva

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelujen palveluverkkoselvityksessä ehdotetaan, että Oulun kaupunkiin perustetaan 20 yleistä olohuonetta kuntalaisille. Niiden tavoitteena on toimia julkisena tilana, jotka ovat asiakkaiden käytössä virka-ajoista riippumatta. Olohuoneissa voisi järjestää esimerkiksi kokouksia ja kerhoja tai käyttää tiloja kulttuuriharrastuksiin. 

Olohuoneet on tarkoitus sijoittaa lähtökohtaisesti kirjastojen yhteyteen. Yleisen kirjaston ja koulukirjastojen tietokannat yhdistetään, jolloin aineisto on käytössä puolin ja toisin.

Nykyisten asukastupien toiminta on tavoitteena siirtää yhteisiin olohuoneisiin.

Palveluverkkoesityksen mukaan kaupunkiin luodaan kaikkiaan 18 palvelukeskittymää, joiden mukaan olohuoneet sijoitetaan. Olohuone-toiminnan kautta halutaan lisätä myös koulujen tilojen käyttöä koulupäivien ulkopuolella.

Maanantaina julkaistu palveluverkkoesitys on virkamiesten laatima. Siinä esitellään kaksi vaihtoehtoista mallia palvelujen toteuttamiseen Kummankin tavoitteena on saada aikaan säästöjä sekä vähentää kaupungin käytössä olevien tilojen määrää. Esimerkiksi lukioiden määrä pyritään vähentämään.

Palveluverkon vaihtoehto 1 toisi kaupungille säästöjä kymmenen vuoden aikana 75 miljoonaa euroa. Vaihtoehdossa 2 säästöt olisivat vastaavana 56 miljoonaa euroa. Kuntalaisten olohuoneet sisältyvät kumpaankin vaihtoehtoon. Siinä otettiin kantaa myös kaupungin koulujen sekä museoiden sijoittamiseen.

Oulun kaupungin palveluverkko tulee kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston päätettäväksi tämän kevään aikana.

Kuntalaisten olohuoneiden paikat:
Jatuli
Kiviniemen koulu
Honkapirtti
Rajakylän koulu
Kuivasjärven koulu
Yli-Iin koulu
Syke-talo
Laivakankaan koulu
Ylikiimingin koulu
Hiukkavaaran monitoimitalo
Talvikankaan koulu
Merikosken koulun yksiköt
Paulaharjun koulu
Kaijonharjun nuorisotila
Nuottasaari-talo
Kastellin monitoimitalo
Maikkulan monitoimitalo
Hiirihaukkatalo
Kaakkurin monitoimitalo
Oulunsalo-talo

Palveluverkkoselvitys löytyy kokonaisuudessaan Oulun kaupungin verkkosivuilla

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tuiran Virtaalin miitissä pohdittiin juurikin tuota, että miten järkevää on avata iltakäytölle koulun tilat. Maine ja viihtyvyys kärsii kun ollaan koululuokissa. Karkottaa enimmät hakijat jos tuolla yleisöryntäystä odotetaan saavan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmettelen; paljonkos se tuo Oululle tuloja (rutikuivaa rahaa), jos kouluille ym. sijoitetaan näitä "olohuoneita"?
Epäilempä, ettei tällä toiminnalla saada aikaan muuta, kuin lisää kuluja, sillä tilojen iltakäytöstä aiheutuu, kiinteistökuluja, sähkö, vesi. lämmitys, siivous ja varmasti näiden suunniteltujen 20- tilan iltavalvontaan tarvitaan valvojat, joiden palkkakustannukset ovat suuret.
Ainoa hyvä puoli tuolla olisi, että saataisiin valvojille töitä, mutta säästäähän tässä piti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

215 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Ei demareita kiinnosta miten Suomen käy. Näkeehän sen Rinteen katteettomissa lupauksissa. Valta se on mikä kiinnostaa. ... Lue lisää...
Sossunsetä

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image