Oulu

Mainos

Ouluun esitetään eläkeläisten alennusta jouk­ko­lii­ken­tee­seen

Tuoreessa valtuustoaloitteessa esitetään, että Oulun joukkoliikenteessä otettaisiin käyttöön eläkeläisalennus. KUVA: Maiju Torvinen
Oulu 19.6.2017 22:32
Kari Sankala

Valtuutettu Mikko Viitanen (vas.) esittää valtuustoaloitteessaan, että Oulun joukkoliikenteessä otettaisiin käyttöön eläkeläisalennus. Viitanen oli saanut tuekseen valtuutetut keskustan, perussuomalaisten ja vihreiden ryhmistä.

Viitasen mukaan eläkeläisalennus on käytössä monessa muussa kaupungissa. Hän esittää, että Oulussa otettaisiin käyttöön Tampereen mallin mukainen eläkeläisalennus, jolloin kaikki 65 vuotta täyttäneet henkilöt olisivat oikeutettuja 50 prosentin alennukseen kello 9–14.

Viitanen uskoo, että alennus maksaisi pitkälle itsensä lisääntyvänä joukkoliikenteen käyttönä. Samalla eläkeläisten osallistuminen ja hyvinvointi lisääntyisi, Viitanen arvioi.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (40)

Ei ole valtion kannalta hyvä asia! Bensavero pienenisi huomattavasti jos eläkeläiset siirtyisivät bussimatkustajiksi.Valtio saa noin 100milj.€ päivässä polttoaineveroina joten Oululaisten eläkeläisten osuus tästä verosta olisi huomattava.Ajatusenahan asia on hyvä mutta ei vasurit kyllä tällä ääniä saa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannatan tätä Mikki Viitasen tekemää aloitetta ja toivon sen etenemistä valtuustossa. Jos se menee läpi, lupaan siirtyä autoilijasta bussimatkustajaksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö kaikki saisi ajaa ilmaisella? Virheiden logikalla tämä on vielä parempi esitys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jakopuolueet vihreät, demarit ja vasemmistoliitto tekevät jatkuvasti aloitteita rahan jakamiseksi. Näillä puolueilla raha polttaa näpeissä ja lisää tulee verotusta nostamalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tämä toteutuisi, kävisin keskustassa paljon useammin kuin nyt, joka viikko kerran vähintään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yli 65-vuotiaat eivät välttämättä ole eläkeläisiä, ja eläkeläiset eivät välttämättä ole pienituloisia. Varsinkin nykyään eläkeläisten keskuudessa ovat kaikkein parhaiten toimeen tulevat. Minusta tällainen kategorinen, yhtä väestöryhmää koskeva alennus on vanhanaikainen. Jos sellaisia kaavaillaan, niin työttömille voisi kyllä miettiä samanlaista alennusta. Heissä kun todennäköisemmin on myös niitä oikeasti köyhiä, ja heidän olisi kuitenkin erittäin tärkeää päästä liikkumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seniorialennusta käyttäisivät todennäköisesti vain köyhimmät. Varakkaammat seniorit kulkisivat omilla kulkuvälineillään. Työttömät ansaitsisivat oman alennuslippunsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen samaa mieltä Mikko eläkeläisiä on monenlaisia. Esittäisinkin että alennus olisi työkyvyttömyys eläkeläisille ja työttömille sekä pienillä eläkkeillä toimeentulijoille. Toimeentulotukeenhan kuuluu myös bussikortin hankinta. Oletteko te ihmiset tietoisia asiasta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja nuo polkupyörät ja lastenvaunut maksuliseksi, täyttävät aina bussin keskiosan niin että takaa on hankala jäädä pois. Lastenvaunujen kanssa kuljetaan muutaman pysäkin väli eikö lapsille olisi kivempaa saada raikasta ilmaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Esityshän on hyvä. kaikki eläkeläiset alennettuun hintaan ja aikaraja pois olisi paras vaihtoehto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannatettava ajatus. Eläkeläiset tarvitsevat edes jotain helpotusta kituuttamiseensa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimi voisi olla ennemmin seniorialennus. Eläkeläisiä kun voi olla monen ikäisiä, kuten moni on jo maininnut. Tosin nuoremmat eläkeläiset tuosta hyötyisivät. Heillä on eläkettä kertynyt vähemmän ja ovat vaarassa syrjäytyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eläkeläisille pitää antaa ilmaiset bussiliput, eikä mitään "prosentti alea" , kuitenkin korotetaan syksyllä bussilippujen hintoja ja eläkeläisille leikataan tukia pois.
Herroille kuitenkin nostetaan palkkoja tuhansilla euroilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on tosiaan muualla jo käytössä oleva malli.
Joissakin etelän suurissa kaupungeissa on käytössä eläkeläisalennus ruuhka-aikojen ulkopuolella ja eräissä Keski-Euroopan kaupungeissa eläkeläisillä on täysin ilmaiset liput.
Oulussa on huippukalliit liput kaikille ja melko kehno julkinen liikenne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suuntaus on oikein mutta miksi tuollainen aikarajoitus? Terkkarireissuille se ei ainakaan mitään auta eikä kauppareissuille..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhemmat ihmiset eivät pysty käyttämään mistään aleista huolimatta busseja, koska niitä ajetaan kuin ralliautoja viimeistä päivää ennen helvetin portteja.

Sen vertaa ei ole reitille varattu aikaa ja palkattu asennevammattomia kuskeja, että esim. 80-vuotias ehtisi leimata lipun, kävellä vapaalle paikalle ja istuutua penkille. Ja kaiken tämän jälkeen kuski ymmärtäisi lähteä liikkeelle rauhallisesti, ja taas vuorostaan pysähtyisi rauhallisesti. Se on katsokaas sitä tehokkuutta, mutta mitä hyötyä tälläisestä asiakaspalvelusta on vanhemmille ihmisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (40)
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Linnanmaan prisman parkkialue, sakot!

Homma on mennyt tuohon, koska viereisten talojen asukkaat/ heidän vieraansa ovat vallanneet Prisman parkkipaikan yötä-pä... Lue lisää...
Aivan oikea päätös

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

17.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image