Oulu

Oulussa aloite moot­to­ri­kelk­ka­rei­teis­tä luopumiseksi

KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 11.4.2012 9:43
Kaleva

Valtuustolle jätettiin tiistaina aloite, jossa esitetään, että Oulu luopuu moottorikelkkareittien rakentamisesta. Aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja on valtuutettu Juha Tapio (vas.).

Aloitteen mukaan moottorikelkkailu kuluttaa energiaa ja saastuttaa ilmaa. Kelkkailun meluhaitat ovat suuret. Niinpä moottorikelkkailua harrastuksena ei pidä tukea. Ammattikäytössä moottorikelkan käyttö on aloitteen tekijän mukaan eri asia.

Aloitteessa ehdotetaan, että Oulun kaupunki luopuu moottorikelkkareittien rakentamisesta ja että uusiin asema- ja yleiskaavoihin ei enää merkitä moottorikelkkareittejä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (323)

Pitääpä kaivaa esitys käsiin ja katsoa mitä faktoja siellä esitetään esimerkiksi melusta ja miten se on mitattu? Näkemättä aloitetta uskallan epäillä että on enemmän kannanotto kelkkailuun yleensä ja kenties sauvakävelyn puolesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ihime hommaa, kelkkareitit ovat oivallisia patikkareittejä kesäisin (ja talvisin) myös meille kelkattomille. Mielummin kelkat reiteillään, kuin laduilla tai toisten tonteilla :) ensin koiravero ja sitten tämä - koittakaapa poliitikot keskittyä niihin OIKEASTI tärkeisiin asioihin ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein. Kaupungissa ei ole mitään asiaa ajaa moottorikelkoilla ollenkaan. Ne kuuluvat asumattomaan maastoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa on n. 200 000 moottorikelkkaa joista suurin osa alkaa olla nykyaikaisia, vähäpäästöisiä moottoreita verrattuna seuraaviin saatuttajiin joissa mennään 70- luvun tekniikalla: >500 000 perämoottoria, >500 000 ruohonleikkuria puhumattakaan moottorisahoista, lehtipuhaltimista ja muista turhakkeista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno eiköhän lopeteta kelkkailu ja kaikki muutkin harrastukset että valtio säästää rahaa jotka voivat sitte syytää tuonne kreikkaan ja muualle huisin perseeseen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jos kaikki kaupungin menot pannaan jonoon ja jotain on karsittava, niin nyt osui oikeaan. Hienoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä uutisia joita en jaksa noteerata, hymähdän ja jätän myös kommentit lukematta. Avartakaa nyt hieman sitä jäätynyttä pohjoista mieltänne ja antakaa kaikkien kukkien kukkia. Hyvät hyssykät sentäs...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin loistava aloite! Vuokratkoot harrastajat maa-alueen jostain hevon kuusesta, ihan sama.. muiden ei tarvitse kärsiä muutaman ihmisen harrastuksen takia kilometrien säteellä tuosta koneiden huudatuksesta ja saastuttamisesta. Pisteet vasemmiston edustajalle tästä vaikkei puolue muuten kiinnostakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä on perhepiirissä viisi moottorikelkkaa. Kelkkailu on siirtynyt verenperintönä myös meille naisille. Nautimme talvella lumesta ja kesäisin käymme ihastelemassa vesicrossia. Miksi ihmiset eivät saisi harrastaa itselleen mielekästä asiaa? Kelkkailijat reiteillä eivät varmasti häiritse ketään normaalisti ajattelevaa ihmistä. Juha Tapio voi työntää korvatulpat tarvittaessa korviinsa. Ja mitä saastuttamiseen tulee, kelkkailukausi on lyhyt ja kelkkailijoita suhteellisen vähän, kelkat ehtivät saastuttaa yhtä paljon kuin pieru Saharassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä taida ihan toimia tämä järjestely.. Nimittäin kelkkailijat kyllä osaavat ajaa muualla jos niillä ei ole kelkkareittejä. Jos kumminkin kelkkailureitit pitäisi lopettaa niin sittenhän sama on lopettaa hiihtoladut!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joopa joo,kyllä on tapiolla nyt ahas mieli,paneppas tapsa kuule omat autot,mopot pois kun ne kin nii saastuttaa.Tiiäkkö tapsa miten käy kun laitetaan reitit kiinni!siellä sitte ajetaan pyöräteillä ja missä millonkin ja sakot maksellaan pois ja matka jatkuu!miettippäs vielä hetki!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän kelkkailu on hieno harrastus jossa voi nauttia luonnosta siinä missä suksijatki. Kallistahan toi on bensan hinnan vuoks ajella mut saapa valtio niitä kaivattuja veroeuroja vuosittain. Lisäks kelkkailu on minut ainaki pitänyt monesta pahasta pois. Mielummin bensaa kaasarin kurkusta alas mitä omasta kurkusta väkeviä :) Mistä helvetistä näitä pellejä riittää vasemmiston leiristä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

lopettakaa vaan se reittien teko, on tehnyt mieli muutenkin ajaa hiihtolatua pitkin.. mukava ajaa 140 ladulla ku hyväs kunnos.. siitä vaan.. ajetaa sit hiihtoladuil :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljokos ne nuo Matkustajakoneet pukkaa saasteita ilmaan kun kanarialla käy?? joka on täysin turhaa touhua pitäs kieltää lailla matkustelu kyllä täällä kotosuomessakin voi lomailla......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei missään nimessä läpi tämmöisiä aloitteita! Moottorikelkka on erittäin mukava, lihaskuntoa kohottava ja turvallinen vekotin oikein käytettynä. Melu- ja saastehaittaako, hyvin pienet ovat haitat kyllä varsinkin kun harrastajia ei mitenkään erityisen paljoa ole! Taitaa Juha Tapio olla vain katkera kun ei itse osaa tai voi kelkkailla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persaukisten puhetta että kelkkailu on haitallista, jos jollaki ei oo varaa kelkkailla nii ei sitä muilta tarvi ottaa pois!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

se on kyllä kumma kun melkein päivittäin saa lukea uutisia, joissa nämä nykyajan turhat poliitikot yrittävät keksiä aivan päättömiä kieltoja ja rajoituksia. Kun miettii maailmanlaajuisesti, niin suomihan on yksi aika harvoista maista joissa pystyy moottorikelkkailua harrastamaan kunnolla. Ja sit nämä helvetin vasurit on siitä kitisemässä jos eivät itse välitä lajista. Kelkkailu saastuttaa ilmaa? en kyllä ihan noinkaan menisi sanomaan. Itselläni on mökki järven rannassa, sieltä jos lähtee autolla kauppaan, matkaa kertyy yhteen suuntaan n.45 kilometriä. järveä/kelkkareittiä pitkin moottorikelkalla n.10km. Joten kummastahan sitä saastetta enemmän tulee?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä helv...n vimma ihmisillä on yrittää kieltää kaikki mikä liittyy moottoreihin ja hauskan pitoon. Ilmeisesti heidän mielestä maailma olisi täydellinen ku ei kuuluisi mitään ääniä! Siinä samassahan nämä samat ihmiset varmaan haluaisivat kieltää kaikki kontakti urheilunkin. Onhan ne kuitenkin niin vaarallisia ja niissä voi loukkaantua. Niin ja varmaan se alkoholikin pitää kieltää ku siitäkin on niin paljon haittaa. Voishan sitä kieltää nuo rekatkin kun ne on niin vaarallisia kolarin sattuessa. Ei muuta ku hevoset takaisin teille kuljettamaan rahtia nii on taas sitten niin turvallista. Niin ja sittenhän voi kieltää nuo koiratkin kotieläiminä ku ne on kans niin vaarallisia paskantaa tienvarsille. On tässä vaan hirvee savotta ,että sais kiellettyä kaiken hauskan ,vaarallisen ,kovaäänisen ,epäterveellisen ja siveettömän toiminnan kansalaisilta. Sittenhän maailma olisi varmaan hyvä paikka asua...?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten olisi aloite niin sanottu linja-auto lippu työmatkoille joka olisi niin
Edullinen että moni jättäisi auton kotia ja kulkisi julkisilla
Tv taksikuski

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (323)

Uutisvirta

120
Nämä kuusi asiaa jokaisen kuuluisi tietää taksiuudistuksesta – "Asiakkaalta vaaditaan nyt erilaista vastuuta"
52
Poliisi valvoi tehostetusti huumausaineiden katukauppaa Oulussa ja Kalajoella – alaikäisiä käyttäjiä kiinni
43
Oulun joukkoliikenne ei toimi keskustan ulkopuolella Lukijalta
40
Kysyimme, mihin aikaan nurmikkoa on soveliasta leikata? – "Asiasta ei ole olemassa mitään varsinaista lakia"
35
Sote-uudistus uhkaa jälleen lykkääntyä: "Vapaa kenttä markkinavoimille myllertää yksi vuosi enemmän"
28
SAK:n hallitus koolle harkitsemaan vastatoimia hallituksen aikeille – tähtäimessä erityisesti perusteettomat määräaikaisuudet
28
Motocrosspyörän kuljettaja kaahasi moottoripyöräpoliisilta karkuun Kalajoella – poliisi kaipaa vihjeitä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ministeri Lindströmin sydän

Ihan turhaa solvata Lindströmiä, joka itsekin tietää olevansa pelkkä yhden kauden pelinappula vailla minkäänlaista tulev... Lue lisää...
Puoluetoimiston työm...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image