Oulu

Oulun yliopisto koordinoi koko maan lääketieteen opetuksen di­gi­ta­li­saa­tio­ta

Digitaalisoinnin uskotaan hyödyttävän lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijoiden ja ammattilaisten lisäksi terveyspalveluja käyttäviä kansalaisia. KUVA: Anssi Jokiranta
Oulu 3.4.2018 14:23
Kaleva

Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan koordinoima hanke sai rahoitusta yli 3,2 miljoonaa euroa. Sen tavoitteena on luoda digitaalisia oppimisympäristöjä lääketieteen ja hammaslääketieteen opetukseen sekä yhtenäistää alan opetusta.

Rahoitus on osa Korkeakoulutuksen kehittäminen -kärkihanketta ja sen myönsi opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.).  Rahoitus vahvistaa Oulun yliopiston asemaa maan johtavana eHealth-keskuksena ja digitaalisen opetuksen kehittäjänä.

– Oppi- ja opetusmateriaalin yhtenäistämiselle ja digitalisoinnille on olemassa selkeä tarve, sillä tällä hetkellä lääketieteen opetuksen sisältö ja toteutus vaihtelevat eri yliopistojen ja tiedekuntien välillä. Tavoitteena on varmistaa valmistuvien ammattilaisten yhtenäinen lääketieteellinen ja hammaslääketieteellinen osaaminen, kertoo dekaani Anne Remes Oulun yliopiston lääketieteellisestä tiedekunnasta.

Sähköinen pääsykoejärjestelmä valmisteilla

MEDigi-hankkeessa luodaan digitaalisen oppimateriaalin verkkopalvelu, tuotetaan sähköistä oppimateriaalia, kehitetään sähköisiä tentti- ja arviointimenetelmiä sekä valmistellaan sähköistä pääsykoejärjestelmää.

Hankkeessa ovat mukana kaikki Suomen lääketieteelliset tiedekunnat sekä alojen isoimmat tieteelliset järjestöt.

Hankkeessa koulutetaan opetushenkilökuntaa ja lisätään aktivoivien, yhteistoiminnallisten opetusmenetelmien käyttöä. Sähköisillä koulutusratkaisuilla tuetaan kansainvälistymistä, moniammatillista oppimista ja systemaattista täydennyskoulutusta.

Lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijoiden, opettajien ja jo työelämässä toimivien ammattilaisten lisäksi hankkeesta hyötyvät terveyspalveluja käyttävät kansalaiset, joiden palvelujen laatu kohenee ja mahdollisuudet esimerkiksi yksilöityyn terveydenhuoltoon lisääntyvät.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Suurin osa opiskelusta on aina ollut itse pänttäämistä, opiskelitpa missä ja mitä vain. Luennot tulevat opiskelua, mutta ovat äärimmäisen tärkeä osa opiskelua. Jos luennoilla ei ole läsnäolopakkoa, niin lääkäriksi valmistuvahan on käytännössä itse oppinut lääkäri. Mikä erottaa heidät "valelääkäreistä", jotka hekin ovat opiskelleet tietonsa itsenäisesti ja istuneet luentosalissa ainakin jonkun verran. Ehkä vähän kärjistetty kysymys, mutta oma kunnioitukseni länsimaista lääketiedettä kohtaan (kirurgiaa lukuunottamatta) on kärsinyt aikamoisen kolauksen. Olen alkanut hankkia tietoa terveyden ylläpidosta itsekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun lääkiksessä on opiskeltu etänä jo vuosikausia. Ei siellä ole pakollista opetusta välttämättä edes joka viikko. Hammaslääkiksen puolella taas on linjattu, että kaikessa on läsnäolopakko, eikä sekään ole sopiva malli yliopisto-opiskeluun.

Luulenpa, että tämä digiuudistus toisi tilanteeseen helpotusta parhaiten siksi, että etäopiskelu on halvempaa ja uudistusten myötä (toivottavasti) yhtä laadukasta kuin lähiopetus. Eri yliopistojen yhtenäiset oppisisällöt kuulostavat periaatteessa hyvältä, koska tällä saadaan karsittua yksittäisten luennoitsijoiden henkilökohtaiset mielenkiinnonkohteet pois ja voidaan keskittyä paremmin olennaiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kyllä mä ainaski mieluummin meen lääkärille, joka on opiskellu asioita ihan läheltä katsottuna ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, kaikkiin laitteisiin tulee oikea näppäimistö ja korvavalo. Käyttistä yrittävät ensin tehdä itse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajattelitko, että olisi valtion budjetin kannalta järkevää kouluttaa 5,5-6vuotta ihmisiä työttömiksi? Ketä se hyödyttää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moni sairaala valittaa lääkäripulaa. Jos lääkäreiden tarjontaa olisi enemmän, palveluja ei ostettaisi yksityisiltä moninkertaiseen hintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

35
Kaivattu maamerkki vai pompöösi pimentäjä? – Oulun torinrannan tornihotelli kirvoitti lukijoilta keskusteluryöpyn
15
Kai Suikkanen teki käsittämättömän tempun: jumbojoukkue juhlii nyt mestaruutta
6
Oulun torinrantaan suunnitellaan 22-kerroksista tornihotellia – Terwa Toweriin tulisi hotellin lisäksi asuntoja ja kokoustiloja
6
SDP:ltä välikysymys nuorten työehtojen heikentämisestä
5
Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen yli 87 miljoonaa tierahoja, Iin ohituskaistojen rakentaminen alkaa – katso lista kohteista
5
Syövätkö suomalaiset turhaan ravintolisiä? Professori:"Jos perusterve ihminen syö normaalia ruokaa, hän ei tarvitse lisäravinteita"
5
Poliisia paenneet törmäsivät tyhjään poliisiautoon Oulunsalossa – asuntomurrosta epäillyt pakenijat ajoivat jopa 180 km/h

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Harmittaa ja ketuttaa kun meitä eläkeläisiä syyllistetään!

Kyllä meillä ikätoverit on nyt aika vähän nöyrtyä ja osoittaa kunnioitusta nyt työssäkäyviä kohtaan. He kuitenkin loppus... Lue lisää...
Vanha patu

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.4.

Naapurit

21.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image