Oulu

Oulun valtuustossa aloitteita ko­kous­palk­kiois­ta – useat valtuutetut valmiita kiinteään palkkioon

Oulu 19.6.2017 21:07
Kari Sankala

Valtuutettu Lyly Rajala (kok.) ensimmäisenä ja 15 muuta valtuutettua eri puolueista jättivät maanantaina Oulussa valtuustoaloitteen, jossa esitetään, että Oulun kaupunginvaltuuston jäsenten palkkio olisi kiinteä 150 euroa per kokous. Näin ollen palkkiota ei korotettaisi kolmen tunnin jälkeen alkavilta tunneilta 50 prosentilla.

– Taitaa olla jo kolmas kerta, kun teen tämän aloitteen. Katsotaan, joko se nyt menisi läpi, Rajala kuittasi.

Rajalan mielestä palkkioaloite poistaisi spekulaatiot tahallisesta kokousten pitkittämisestä.

Junes Lokka (asy) pani omassa aloitteessaan vielä paremmaksi, kun hän ehdotti palkkioita minimitasolle eli nollaan. Valtuutetuille maksettaisiin tällöin ainoastaan mahdolliset kulukorvaukset, varavaltuutettu Tiina Wiik (asy) tarkensi.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (58)

Sen verran pitäis valtuutettujen olla jonaki että etes omat kulunsa säästäis ettei meidän pienituloisten tarttis elättää.Valtuutetut ovat hyvissä viroissa ja töissä isoissa firmoissa jotka maksavat hyvin ja antavat vapaata. Itsekuri heiltä usein puuttu koska eivät ole jääkaappia aina kiertäneet, mitenhän ne muitten asioita sitten pystyvät hoitamaan kun eivät omiakaan...?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei tuu menee läpi on sen verran rahanahnetta väkeä että eivät luovu päättämistään eduista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä valtuutettujen pitää kantaa korttensa kekoon. Ovat itse halunneet olla ehdolla, jos pitää säästää niin ei aina henkilökunnasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liian paljon tuo Lylyn esitys, kannatan 50€/kokous on parempi ja kattaa siitä aiheutuvan kulun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luullakseni ketään ei ole pakoitettu hakeutumaan valtuustoon. Ilmeisesti työkkärikään ei pakoita ketään tekemään hakemusta valtuustoon. Valtuustot on saatu aina koottua päätövaltaiseksi. Joten sinne lienee valta halu tulla valituksi.
Hyväveli kerhossa päätettyjen asioiden siunaamiseen tarvittava oikean äänestyspainikkeen oikea aikainen painaminen ei liene niin vaikea tehtävä, että siitä pitäisi maksaa enempää kuin kokouksen jälkeen salin siivoojalle maksettava tuntipalkka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huomioikaa, että 1) ensin maksetaan kulukorvaus omien ansioiden ( työtulon) perusteella = menetetystä palkasta 2) kulukorvauksen päälle kokouspalkkio. Vielä jos on pois omalta työpaikalta kaupungin asioissa, niin niistäkin maksetaan. Päälle matkakorvaukset! Joten ei tarvitse ilmaksi mitään tehdä. Sumplimisen mahdollisuus olemassa.
Jo pelkkä läsnäolo, vaikkei suuta aukaise kertaakaan, riittää ansioihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kuulemma ensimmäiset 3 tuntia syödään,kahvitellaan ja jutustellaan kunnes palkkio nousee 50 % niin aletaan miettimään mitä nyt tehtäisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halvemmaksi tulisi ja voisivat kokoontua niin monesti ja niin pitkään kuin haluavat. Tuo tulisi varmasti kaupungille halvemmaksikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan nuo palkkiot pudottaa vaikka poissa kun Arinan boonukset kuitenkin juoksee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtuutettujen määrä puolittamalla saadaan myös puolitettua kokoussten palkkiokustannukset. Tällöin myös valtuutetuksi pääsemisen kynnys nousee ja sinne ei enää mennä säkällä reuhaamaan ja haittaamaan muita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun kokoisessa kaupungissa valtuutettuja on lain mukaan oltava vähintää 59. Nykyisestä valtuuston koosta, eli 67:stä valtuutetusta, tähän pudottamalla ei lopulta kovin paljon säästäisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos yhteisen hyvän eteen käy istunnoissa niin eikö sen voi tehdä ilmaiseksi.Eihän siellä käydä kuin juuri näitten palkkioiden takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä kommentteja kun lukee, niin tulee mieleen Paavi Julius kolmannen sanat "Poikani, tiedätkö kuinka vähällä ymmärryksellä maailmaa hallitaankaan". Ja meitä hallitsee demokraattisesti kansa. Toinen ehdottaa, että puolitetaan valtuuston koko ja toinen, että valtuustossa joutaa käydä ilmaiseksi. Valtuusto kyllä puolittuisi (vähintään) jos palkkiot jätetään pois. Näille kateellisille, jotka palkkioista luopumista ehdottelee, pitäisi siinä tapauksessa laittaa velvoite osallistua vaaleihin. Ja jos tulee valituksi, niin olisi pakko käydä valtuustossa istumassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan tuon Lokan takia täksi kaudeksi kiinteä palkkio. Tahallaan venyttää kaikki kokoukset, että pääsee sitten moralisoimaan muita, jotka palkkion nostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Junes Lokan ehdotus on parempi kun ottaa huomioon oulun kaupungin taloudellisen tilanteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kuntalainen saisi päättää.. 0€.. mutta valtahan jaetaan nyt valtuustolle koska itse päättävät omista palkkioista.. hmm onkohan oikein? Jos palkkio olisi 0€ niin ainekin tiedetään ettei kokoomus olisi suurin puolue. ja ne joilla on oikeasti sydän kuntapoliitiikassa olisi mukana. Pitää muistaa Oulu on erittäin velkainen kaupunki, kun rahat on jaettu kannattamina investoiteina ilmaan. viime vuonna pelkästään 300M€ eib rahaa.. Poliittinen jarruttaminen on kaikkein kalleinta ja isot puolueet ajelee vain oman sidosryhmänsä etuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (58)

Etusivulla nyt

Kaleva.fi suosittelee

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

272 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Kun päähenkilömme hallituskausi päättyy voimme tehdä yhteenvedon henkilömme ammattitaidosta, ja se ei ole raponen, on se... Lue lisää...
oppositio odottaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image