Oulu

Mainos

Oulun va­lo­fes­ti­vaa­li ylsi ennätykseen,  86 000 kävijää – katso lukijoiden kuvia tapahtumasta

Torin ilmatilassa leijuvia mystisiä valohahmoja kävi ihailemassa 4 800 katsojaa festivaalin avausiltana. KUVA: Peura Pekka
Oulu 29.11.2016 9:34
Kaleva

Lumo Light Festival Oulu -valofestivaali keräsi tänä vuonna ennätykselliset 86 000 kävijää. Lukijat kuvasivat ahkerasti tapahtumaa.

Ouluun levittäytynyt valofestivaali järjestettiin tänä vuonna jo neljättä kertaa. Yhdeksi yleisösuosikiksi nousi Madetojan puistoon rakennettu teräslankahahmojen kavalkadi eli Alexander Reichsteinin They Were Here. Järjestäjien mukaan kävijöitä riitti jatkuvana virtana koko kymmenen päivän ajan.

Festivaalin avajaispäivänä nähty ranskalaisen Porté Par Le Ventin toteuttama Les Luminéoles Oulun kauppatorilla veti myös yleisöä. Kolmen tunnin aikana torin ilmatilassa leijuvia mystisiä valohahmoja kävi ihailemassa 4 800 katsojaa.

Yli tuhat oululaista lasta ja nuorta oli tekemässä tämän vuoden yhteisöllistä teosta. Kuvataiteilija Heidi Kestin ideoiman Mun roskat ja sun roskat -teoksen näki Konst o. delin katossa Kulttuuritalo Valveella 13 000 kävijää.

Lumo-valofestivaali huipentui viime lauantaina järjestettyyn koko perheen uv-valoluistelutapahtumaan, jossa Pakkalan kentällä kävi hohtoluistelemassa musiikin tahtiin noin 2000 ihmistä.

Kaksi teosta jää pysyvästi Oulun maisemaan festivaalin jälkeen: Oulun kaupunginteatterin torni sekä Pikisaaren silta.

Teatterin tornivalaisun on suunnitellut Kari Kola ja sen on toteuttanut Tilakeskus. Pikisaaren siltavalaisun tilaajana on ollut Oulun kaupungin Katu- ja viherpalvelut. Sen on suunnitellut VALOA design Ltd ja toteuttanut Oulun Energia Urakointi Oy.

Lumo Light Festival Oulu järjestetään myös ensi vuonna. Festivaalin kehittämiseksi Oulun kaupungin tapahtumapalvelut pyytää kävijöitä kertomaan mielipiteensä festivaalista nettisivuilta löytyvän palautekyselyn avulla.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Festivaalien mainostaminen olisi voinut olla paljon näkyvämpää. Yhden löysimme ja se oli hieno! (Siniset hahmot puistossa) Kiitos!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli mukava nauttia valoisasta tapahtumasta. Miten nuo yleisömäärät laskettiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja seuraavissa Lapin kunnissa: Posio, Kemijärvi, Salla, Sodankylä, Pelkosenniemi ja Savukoski lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi sunnuntaina aamupäivällä Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Merja Kyllönen ylivoimainen !

340 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

natovaalit

Paavon valinta johtaa YYA-sopimukseen. Lue lisää...
Muttas

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

20.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image