Oulu

Oulun va­lo­fes­ti­vaa­li ylsi ennätykseen,  86 000 kävijää – katso lukijoiden kuvia tapahtumasta

Torin ilmatilassa leijuvia mystisiä valohahmoja kävi ihailemassa 4 800 katsojaa festivaalin avausiltana. KUVA: Peura Pekka
Oulu 29.11.2016 9:34
Kaleva

Lumo Light Festival Oulu -valofestivaali keräsi tänä vuonna ennätykselliset 86 000 kävijää. Lukijat kuvasivat ahkerasti tapahtumaa.

Ouluun levittäytynyt valofestivaali järjestettiin tänä vuonna jo neljättä kertaa. Yhdeksi yleisösuosikiksi nousi Madetojan puistoon rakennettu teräslankahahmojen kavalkadi eli Alexander Reichsteinin They Were Here. Järjestäjien mukaan kävijöitä riitti jatkuvana virtana koko kymmenen päivän ajan.

Festivaalin avajaispäivänä nähty ranskalaisen Porté Par Le Ventin toteuttama Les Luminéoles Oulun kauppatorilla veti myös yleisöä. Kolmen tunnin aikana torin ilmatilassa leijuvia mystisiä valohahmoja kävi ihailemassa 4 800 katsojaa.

Yli tuhat oululaista lasta ja nuorta oli tekemässä tämän vuoden yhteisöllistä teosta. Kuvataiteilija Heidi Kestin ideoiman Mun roskat ja sun roskat -teoksen näki Konst o. delin katossa Kulttuuritalo Valveella 13 000 kävijää.

Lumo-valofestivaali huipentui viime lauantaina järjestettyyn koko perheen uv-valoluistelutapahtumaan, jossa Pakkalan kentällä kävi hohtoluistelemassa musiikin tahtiin noin 2000 ihmistä.

Kaksi teosta jää pysyvästi Oulun maisemaan festivaalin jälkeen: Oulun kaupunginteatterin torni sekä Pikisaaren silta.

Teatterin tornivalaisun on suunnitellut Kari Kola ja sen on toteuttanut Tilakeskus. Pikisaaren siltavalaisun tilaajana on ollut Oulun kaupungin Katu- ja viherpalvelut. Sen on suunnitellut VALOA design Ltd ja toteuttanut Oulun Energia Urakointi Oy.

Lumo Light Festival Oulu järjestetään myös ensi vuonna. Festivaalin kehittämiseksi Oulun kaupungin tapahtumapalvelut pyytää kävijöitä kertomaan mielipiteensä festivaalista nettisivuilta löytyvän palautekyselyn avulla.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Festivaalien mainostaminen olisi voinut olla paljon näkyvämpää. Yhden löysimme ja se oli hieno! (Siniset hahmot puistossa) Kiitos!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli mukava nauttia valoisasta tapahtumasta. Miten nuo yleisömäärät laskettiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

219 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suuri sotaharjoitus 2021

Venäjä ei yksin omista kansainvälisiä vesiä. Suomi itsenäisenä maana voi kutsua tänne ketä itse haluaa. Siihen ei tarvit... Lue lisää...
Luvat ja valtuudet k...

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.4.

Naapurit

23.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image