Oulu

Mainos

Oulun va­lo­fes­ti­vaa­leil­la lumoudutaan valohahmoista

Alexander Reichstein Lumo-valofestivaaleille nähtävä teos They Were Here – He Olivat Täällä. KUVA: Alexander Reichstein
Oulu 16.11.2016 11:33
Kaleva

Lumo Light Festival Oulu alkaa ensi perjantaina. Tänä vuonna jo neljättä kertaa järjestettävillä valofestivaaleilla on kymmeniä teoksia koettavana ympäri Oulua. Teoksia on ympäri kaupunkia, Heinäpäästä Ainolanpuistoon ja Pikisaareen.

Taiteilija Alexander Reichstein tuo Lumo-valofestivaaleille kaksi teosta, They Were Here – He Olivat Täällä, sekä Metamorphoses – Muodonmuutoksia.

Reichsteinin toteuttaman They Were Heren ensimmäiset 12 hahmoa valmistuivat viime tammikuussa ja olivat esillä Helsingin valotapahtumassa ja ne nousivat yleisön suosikkiteokseksi. Nyt hahmoja on jo 30. Laajennettu sarja on esillä ensimmäistä kertaa Lumo-valofestivaalissa.

Valoveistosinstallaatioon on lisätty myös musiikkitausta, joka käsittelee muistoja eri aikakauden musiikista.

Alexander Reichsteinin teos Metamorphoses – Muodonmuutoksia. KUVA: Alexander Reichstein

Metamorphoses-teoksessa parikymmentä erikoismaalattua, kuumasinkittyä teräslankaolentoa leijuvat puissa. Hyönteismäiset hahmot kehittyvät toukasta perhoseksi. Reichstein on toteuttanut teokseen mukaan myös äänimaailman.

Lumo-valofestivaalin uv-teoksia ei tarvitse pelkästään ihailla, vaan sellaiseksi voi muuttua itsekin. Lauantaina 26. marraskuuta kello 16–21 järjestetään Pakkalan kentällä UV-valoluistelutapahtuma, jonne voi tulla luistelemaan koko perheen kanssa.

Tapahtumassa on mukana kasvomaalaaja, joka maalaa lapsille uv-valoissa hohtavia kasvomaalauksia ja kenttä on koristeltu satumetsän hengessä.

Pysyvä valotaideteos teatterin torniiin

Lumo-valofestivaalin aikaan julkistetaan vuosittain vähintään yksi pysyvä valotaideteos tai julkisivuvalaisu. Viime vuonna Oulun kaupunginteatteriin ulkoseiniin heijastettiin Kari Kolan suunnittelema valoteos, Fuusio. Tänä vuonna teatterin torni saa Fuusiota mukailevan pysyvän valaistuksen.

Tämän vuoden yhteisöllisessä teoksessa Mun roskat ja sun roskat, yli tuhat koululaista ovat antaneet muovijätteelle uuden elämän. Kuvataiteilija Heidi Kestin ideoima valoteos on  nähtävillä Konst O Delin ilmatilassa ja Kulttuuritalo Valveen pääikkunoissa. Sen valot sytytetään ensi perjantaina kello 16.

Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tietääkseni tähän koko touhuiluun palaa verorahoja jotain 100 000eur. Korjatkaa jos olen väärässäja toivottavasti olen väärässä. Tämä on sarjassamme kaupungintalon lämmitetyt portaat...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En tiedä, paljonko palaa, mutta teokset ovat olleet katsomisen arvoisia joka vuosi, ja kaikesta päätellen ovat myös tänä vuonna. Kaupungintalon lämmitetyistä portaista sen sijaan ei ole mitään iloa kellekään muulle kuin talon työntekijöille, jotka kulkevat aamulla sisään ja iltapäivällä ulos. Ja hekin pärjäisivät ilman. Ettei ole aivan osuvimmasta päästä tuo vertauksesi. Maailmalla kulttuuri on monimiljardibisnestä, joten siihen kannattaisi rohkaista ja kannustaa ihmisiä. Vain joku takakammarin jäärä ei sitä näe.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka pitkään nuo on näytillä ? En lähde mihinkään avajaisiin mutta olisi kiva käydä lenkillä katsomassa noita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

64
Niinistöä haastettiin rajusti MTV:n tentissä – vältteli epäselviä vastauksia
54
Kolme Kärppäpelaajaa olympiajoukkueeseen, Kukkonen neljänsiin kisoihinsa
51
Kylmä on myrkkyä akillesjänteille - tennareiden ja nilkkasukkien käyttö ympäri vuoden on lisännyt oireilua
43
Iissä Postin jakeluautot välittävät jo kuvaa tien päältä – Destia tutkii keinoja digitalisoida maanteiden hoitourakoita
42
Uhka taas ilmassa: Sähköyhtiö Loisteen mukaan sähkölinjat eivät kestä kuuran painoa, jopa 5 000 voi jäädä sähköttä tällä viikolla
42
Cheek esiintyy Qstockissa vielä kerran – "Tulossa näyttävä ja tunteikas show"
31
Puolustusministeri Jussi Niinistö: Viranomaisilla oltava keinot estää soluttautuminen kriittisten kohteiden lähelle

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin itäosassa lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

247 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Voi voi Sipilä

tullessaan, että hän eroaa, jos homma ei toimi. Sipilällä on mennyt homma lukemattoman monta kertaa pieleen eron edestä.... Lue lisää...
Sipilä lupasi päämin...

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

22.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image